য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা নেস্নেল তেক্নোলোজী দেদা সাইন্তিস্তশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
নেস্নেল তেক্নোলোজী দেদা, ঐহাক্না তুংগী খনবা অমসুং য়াম্না হৈ-শিংলবা সাইন্তিস্তশিং অমসুং ভারতপু ন্যুক্লিয়র পাৱর অমা ওইহন্নবা মখোয়গী নিংহন্নবা লৈতনা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা ইকাইখুম্নবা উৎচররি
পোখ্রান তেস্ত অদুনা ভারতকী সাইন্তিফিক্কী ওইবা মতিক অমসুং লৈখিদ্রবা অতল জীগী লুচিং মখাদা এন.দি.এ. সরকারগী ভিজন অদুগী য়াম্না ময়েক শেংলবা খুদম অমা ওইনা উৎলি
ঙসি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা ঐখোয়গী প্রোগ্রেস অসি য়াম্না য়াংখি অমসুং মহাক্কী পোলিসীশিংনা খুদম ওইনা দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং আত্মানির্ভর ভারত কেমপেনগুম্বা পোলিসীশিংগী খুত্থাংদা শেম-শাদুনা থমখি
তেক্নোলোজী অমসুং দিজিতেলাইজেশনগী লমদা ভারতকী চাউখৎ খোংথাং অসি য়াম্না শেংনা শিংথানিংঙাইনি
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা, ঐখোয়গী তেক্নোক্রেতশিংনা উৎখি মদুদি মখোয়না শিংনবা খুদিং মায়োক্নদুনা য়াম্না থুবা মতমদা তঙাইফদবা ইক্যুইপমেন্তশিং খুদম ওইনা পি.পি.ই. কিতশিং, মাস্কশিং অমসুং মখল-মখা কয়াগী য়াম্লবা ভেক্সিনশিং পুথোক্লি
11 MAY 2022 7:59PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা নেস্নেল তেক্নোলোজী দেদা সাইন্তিস্তশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। মহাক্কী ত্বীতশিংদা আমিত শাহনা হায়খি, “নেস্নেল তেক্নোলোজী দেদা, ঐহাক্না তুংগী খনবা অমসুং য়াম্না হৈ-শিংলবা সাইন্তিস্তশিং অমসুং ভারতপু ন্যুক্লিয়র পাৱর অমা ওইহন্নবা মখোয়গী নিংহন্নবা লৈতনা হোৎনখিবশিং অদুবু ইকাইখুম্নবা উৎচরি। পোখ্রান তেস্ত অদুনা ভারতকী সাইন্তিফিক্কী ওইবা মতিক অমসুং লৈখিদ্রবা অতল জীগী লুচিং মখাদা এন.দি.এ. সরকারগী ভিজন অদুগী য়াম্না ময়েক শেংলবা খুদম অমা ওইনা উৎলি।”
শ্রী অমিত শাহনা ঙসি হায়খি, “প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা ঐখোয়গী প্রোগ্রেস অসি য়াম্না য়াংখি অমসুং মহাক্কী পোলিসীশিংনা খুদম ওইনা দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং আত্মানির্ভর ভারত কেমপেনগুম্বা পোলিসীশিংগী খুত্থাংদা শেম-শাদুনা থমখি।”
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপোরেশনগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি “তেক্নোলোজী অমসুং দিজিতেলাইজেশনগী লমদা ভারতকী চাউখৎ খোংথাং অসি য়াম্না শেংনা শিংথানিংঙাইনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা, ঐখোয়গী তেক্নোক্রেতশিংনা উৎখি মদুদি মখোয়না শিংনবা খুদিং মায়োক্নদুনা য়াম্না থুবা মতমদা তঙাইফদবা ইক্যুইপমেন্তশিং খুদম ওইনা পি.পি.ই. কিতশিং, মাস্কশিং অমসুং মখল-মখা কয়াগী য়াম্লবা ভেক্সিনশিং পুথোক্লি।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah greets scientists on National Technology Day
On National Technology Day, I pay tribute to the visionary and brilliant scientists and their unrelenting efforts to make India a nuclear power
Pokhran Test serves as a shining example of India’s scientific ability and vision of the NDA govt under Late Atal Ji’s leadership
Today, our progress in the field of science and technology under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has been rapid and his policies have laid the ground through policies such as Digital India and the Aatmanirbhar Bharat campaign
India’s strides in the field of technology and digitalisation is truly remarkable
During the COVID-19 pandemic, our technocrats showed that they can rise to any challenge, developing essential equipment such as PPE Kits, Masks and multiple COVID vaccines in a record time
11 MAY 2022 7:59PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has greeted scientists on National Technology Day. In his tweets Shri Amit Shah said, “On National Technology Day, I pay tribute to the visionary and brilliant scientists and their unrelenting efforts to make India a nuclear power. The Pokhran Test serves as a shining example of India’s scientific ability and vision of the NDA govt under Late Atal Ji’s leadership.”
Shri Amit Shah said today, “Our progress in the field of science and technology under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has been rapid and his policies have laid the ground through policies such as Digital India and the Aatmanirbhar Bharat campaign.”
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that “India’s strides in the field of technology and digitalisation is truly remarkable. During the COVID-19 pandemic, our technocrats showed that they can rise to any challenge, developing essential equipment such as PPE Kits, Masks and multiple COVID vaccines in a record time.”