অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ-ইস্ত ফেস্তিবেলদা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব পাঙথোক্লি
কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দী নুমিৎ নিনিগী খোঙচত্তা মনিপুরদা হয়েং লাক্কনি
01 MAY 2022 4:40PM by PIB Imphal
নোর্থ-ইস্ত ফেস্তিবেলদা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব পাঙথোক্লিবসিগী শরুক অমা ওইনা কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দী মনিপুরদা লাক্কদৌরি‍। মে ২গী নুংথিল পুং ৩:২০ তাবা মতমদা খুমন লমপাক্তা আই.এস.তি.তি. মন্ত্রীনা ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাগনি‍। শ্রী জি.কে. রেদ্দীনা খুমন লমপাক্তা লৈবা স্পোর্তস য়ুনিভর্সিতীগী তেম্পররী কেম্পসতা চত্তুনা নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা য়ুনিভর্সিতী অদুগী মহৈরোয়শিংগা ৱারী ৱাতায় শানগনি‍। তুংদা মহাক্না ফুতবোল ফাইনেল মেতচ অমসুং কলচরেল থৌরমশিং মীৎয়েঙ তাগনি‍। নুমিদাংৱাইরমদা মহাক্না স্তেত অসিগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী এ. বিরেনগা উনগনি‍।
মে ৩গী অয়ুক পুং ৮:০৫ তাবা মতমদা কেন্দ্র মন্ত্রীনা ইম্ফালগী পি.এম. কলেজ কেম্পসতা বেদমিন্তন তুর্নামেন্ত হৌদোক্কনি‍। পুং ৯:৩০ তাবা মতমদা শ্রী রেদ্দীনা মোইরাংগী লোক্তাক পাত্তা পায়খৎলিবা তুরিজম প্রোজেক্তশিংগী ফীভম য়েংশিনগনি‍। তুংদা মহাক্না আই.এন.এ. ম্যুজিয়মদা পায়খৎলিবা কলচরেল প্রোজেক্তশিংগী ফীভম য়েংশিনগনি‍।
মদুগী মতুংদা কেন্দ্র মন্ত্রী গুৱাহাতিগীদমক ইম্ফাল থাদোকখিগদবনি‍।
থৌরম অসি এপ্রিল ২৮ ২০২২দগী মে ৪ ২০২২ ফাওবা অৱাং নোংপোক স্তেত নিপান শিনবা থুংনা পাঙথোক্লিবা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব: নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবেলগী শরুক অমনি‍। মসি দোনর মন্ত্রালয়না “ঐখোয় কনাদগীসু হন্থদে” হায়বা ৱাখল্লোন্দা য়ুম্ফম ওইরবা পাঙথোকপনি‍। ভারতনা হৌজিক মহাক্কী নীংতমবগী ৭৫শুবা কুমওন, মহাক্কী মতিং লৈরবা পুৱারী, মীয়াম, নাৎ অমসুং মায় পাকপশিংবু নীংশিংদুনা থৌরম পাঙথোক্লি অমদি অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব মনুংসিদা মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক লমদমগী ফজবা অমসুং তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা মফমসিগী মায় পাকপশিং কুমহৈ অসিদা উত্থোক্লি‍। হৌজিক চত্থরিবা কুমহৈ অসিগী মনুং চন্না অৱাং নোংপোক স্তেশিংগী কোনুং ময়োল্লমশিংদা খেন্নবা থীমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মান্নবা থৌরম কয়া পাঙথোক্লি‍।

Ministry of Development of North-East Region
North-East Festival commemorating Azadi Ka Amrit Mahotsav
Union minister for DONER, culture and tourism Shri G.Kishan Reddy arriving tomorrow for two day visit in Manipur
01 MAY 2022 4:40PM by PIB Delhi
Union minister for DONER, culture and tourism Shri G.Kishan Reddy is scheduled to Visit Manipur , On 2nd May, Minister will virtually inaugurate of ISTT at Khuman lampak at 3.20 pm. Shri G.K Reddy will also pay a visit to the temporary campus of sports University at Khuman lampak where he will interact with the students of the University at 4.30pm. Later, he will watch a final football match.he will meet state CM Shri N Biren Singh in the evening.
On 3rd May, Union Minister will kick off a Badminton tournament at D.M College campus,Imphal at 8.05 am. Shri Reddy will also review tourism projects at Loktak Lake, Moirang at 9.30pm. Later he will review of cultural projects at INA,Museum. Later, Union minister will depart Imphal for Guwahati.
The Manipur event is a part of Azadi ka Amrit Mahotsav : North East Festival being celebrated across all the eight North Eastern States from 28th April, 2022 to 4th May, 2022. This has been organized by the Union Ministry of DONER with the spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi". India is currently celebrating its 75 years of Independence, her glorious history, people, culture and achievements during the Azadi ka Amrit Mahotsav, the Ministry is highlighting the beauty of the North-Eastern Region and its achievements in various fields through this festival. Similar events, on varied themes, are being held in various capital cities of the NE States under the ongoing festival.