ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অর্জুন মুন্দানা মহাক্কী নুমিৎ-নিনিগী নাগালেন্দগী ওফিসিএল খোঙচৎ লোইশিনখ্রে
শ্রী অর্জুন মুন্দানা, নাগালেন্দগী দিমাপুরদা ‘কুদো স্পোর্তস কমপ্লেক্স’ শঙ্গাখ্রে
লৈবাক পুম্নমক্কী ওইনা চংশিল্লিবা চাউখৎ থৌরাংদা খ্বায়দগী শোৎথরবা দিস্ত্রীক্তশিং চাউখৎহন্নবগী পান্দম অমগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং মখাদা এস্পিরেস্নেল ওইবা দিস্ত্রীক্তশিং মশক খঙদোকখ্রে
28 APR 2022 6:48PM by PIB Imphal
ত্রাইবেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, অর্জুন মুন্দানা চয়োল অসিদা নুমিৎ-নিনিগী ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎতা নাগালেন্দ চৎখ্রে।
মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী অর্জুন মুন্দানা ময়াম পুম্নমকপু শরুক য়ানবগী পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং ত্রাইবেলশিংদা শান্ন-খোৎনবদা মকোক থোংনবগী পুক্নিং থৌগগৎনবা, নাগালেন্দগী দিমাপুরদা ‘কুদো স্পোর্তস কমপ্লেক্স’শঙ্গাখ্রে। কমপ্লেক্স অসিগী লিংখৎনবগী ফন্দ অসি ত্রাইবেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না তৌখিবনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অহানবা নুমিৎতা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা কোহিমা ভিলেজ মল্তিপর্পজ কম্ম্যুনিতী বিল্দিংগী উরেপ উয়ুংসু তমখি। কম্ম্যুনিতী বিল্দিং অসিনা খুঞ্জাশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অনিশুবা নুমিৎতা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা নাগালেন্দগী কিফিরেদা, হায়রিবা অসিনা ত্রাইবেলগী মহৈরোইশিংদা অফবা মহৈ-মশিং ফংহনবদা মতেং ওইরগদবা একলব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুলগী উরেপ উয়ুং তমখি। কিফিরেদা লোকেলগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংগা লোয়ননা পাংথোকপা রিভ্যু মিতিংদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী অর্জুন মুন্দানা হায়খি মদুদি মাইকৈ খুদিংদা চাউখৎ থৌরাং লৈগদবনি অমসুং লৈবাক পুম্নমক্কী ওইনা চংশিল্লিবা চাউখৎ থৌরাংদা খ্বায়দগী শোৎথরবা দিস্ত্রীক্তশিং চাউখৎহন্নবগী পান্দম অমগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং মখাদা এস্পিরেস্নেল ওইবা দিস্ত্রীক্তশিং মশক খঙদোকখ্রে।
শ্রী অর্জুন মুন্দানা কিফিরেগী দিপুতী কম্মিসনর শ্রী তি. ৱাতি অয়র অমসুং অতৈ ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা হৌজিক নাগালেন্দগী কিফিরে দিস্ত্রীক্তা চৎথরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচরী প্রোজেক্তশিং অমসুং পায়খৎকদৌরিবা চাউখৎ থৌরাংগী থবকশিং মতাংদা ফম্বা রিভ্যু মিতিং অমদা ময়াই তাংবলসু লৌখি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা কোহিমা সাইন্স কোলেজনা শিনবা থাগৎপা ফোংদোকপা থৌরম অমদসু শরুক য়াখি অমসুং নাগালেন্দগী, য়োৎসমাদা কোহিমা সাইন্স কোলেজকী অফবা মহৈরোইশিংগা উনখি। ইন্সতিত্যুৎ অসিদা তম্লিবা মহৈরোই অয়াম্বা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী স্কোলার্শিপকী বেনিফিসরীশিং ঙাক্তনি।
মন্ত্রী অসিনা ‘কোহিমা ৱার সিমিত্রি’সু চৎখি, ১৯৪৪গী এপ্রিলদা নাগালেন্দগী কোহিমাদা মালেমগী অনিশুবা লালগী মনুংদা থৱায় থাখিবা লান্মীশিংদা দেদিকেত তৌখি।

Ministry of Tribal Affairs
Union Minister for Tribal Affairs, Shri Arjun Munda completes his two-day official visit to Nagaland
Shri Arjun Munda, inaugurated the 'Kudo Sports Complex' in Dimapur, Nagaland
Aspirational Districts have been identified under the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi with an aim to develop most backward districts in the country for overall progress: Shri Arjun Munda
28 APR 2022 6:48PM by PIB Delhi
Union Minister for Tribal Affairs, Arjun Munda visited Nagaland on a two-day official visit this week.
During his visit, the Union Minister Shri Arjun Munda in an endeavour to encourage mass participation and promote excellence in sports among tribals, inaugurated the 'Kudo Sports Complex' in Dimapur, Nagaland. The establishment of Complex is being funded by the Union Ministry of Tribal affairs.
On the first day of his visit, the Union Minister also laid the foundation stone for Kohima Village Multipurpose Community Building. The community building will help the villagers to improve their quality of life.
On the second day of his visit ,Union Minister laid the foundation stone for Eklavya Model Residential School in Kiphire, Nagaland which will help tribal students achieve quality education. Addressing at a review meeting with local administration at Kiphire, Shri Arjun Munda said that there should be all round development and Aspirational Districts have been identified under the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi with an aim to develop most backward districts in the country for overall progress.
Shri Arjun Munda also chaired a review meeting regarding the ongoing infrastructure projects and upcoming development work in the Kiphire district, Nagaland, along with Shri T. Wati Aier, Deputy Commissioner Kiphire and other officials.
The Union Minister also attended a felicitation program organized by Kohima Science College and interacted with the bright students of Kohima Science College in Jotsoma, Nagaland,. Most of the students studying in this institute are the beneficiaries of the Scholarship Schemes of Ministry of Tribal Affairs.
The Minister paid a visit to the 'Kohima War Cemetery', dedicated to the soldiers who laid their lives during the 2nd World War in Kohima, Nagaland in April 1944.