ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
পি.এম. মোদীনা হয়েং বেঙ্গলোরদা সেমিকোনইন্দিয়া কনফরেন্স ২০২২ হৌদোক্লগনি
সেমিকোন ইন্দিয়া কনফরেন্স ২০২২ অসিনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমিকন্দক্তর ইন্নোভেশন হব অমা ওইনা পি.এমগী ভিজন অদুবু মপুং ফাহনবদা য়াম্না চাউবা খোংথাং অমা ওইনা থৌদাং লৌগনি
নুমিৎ হুম্নিগী থৌরম অদুগী থীম, কেতলাইজিং ইন্দিয়াস সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম অসিনা ভারত অমসুং মপান লমদগী সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রীগী ক্বাইদগী কোক লৈরবশিং মফম অমদা পুনহল্লগনি
কনফরেন্স অসিদা গ্লোবল ইন্দস্ত্রী লুচিংবশিং, একাদেমিয়া. স্তার্তঅপশিং অমসুং রিসর্চ ওর্গনাইজেশনশিংনা শরুক য়ারগনি
কনফরেন্স অসিনা রোদমাপ অমসুং সেমিকন্দক্তর স্ত্রেতেজী শাগৎপদা মতেং পাংগনি; ভারত্তা মসিগী গ্রোথ লৈহন্নবা, য়াংখৎহন্নবা অমসুং এমপাৱর তৌনবা স্তেকহোল্দরশিং ৱারি শাবা হৌরগনি
28 APR 2022 5:51PM by PIB Imphal
ভারতকী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী এপ্রিল ২৯দগীনা মেগী ১ ফাওবা পাংথোক্কদবা নুমিৎ হুম্নিগী থৌরম, সেমিকোনইন্দিয়া কনফরেন্স ২০২২ হৌদোক্লগনি, কনফরেন্স অসি ভারত অসিবু গ্লোবল সেমিকন্দক্তর হব অমা ওইহন্নবা অমসুং চিপ দিজাইন অমসুং মেন্যুফেকচরিং ইকোসীস্তেম ওইহন্নবগী অপাম্বা অদুবু হৌদোক্নবা লোঞ্চ পেদ অমা ওইনা উরি। ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েশনদগী শক্নাইরবা মীশিং, রিসর্চ ওর্গনাইজেশিং, একাদেমিয়া অমসুং ইন্দস্ত্রীনা ভারত্তা সেমিকোন ইকোসীস্তেম্য়াম্না য়াংনা চাউখৎহন্নবগীদমক্তা খুদোংচাবীশং, শিংনবশিং, অমসুং ইন্নোভেতিব সোল্যুশনশিংগী মতাংদা হায়রগনি।
সেমিকনোইন্দিবা কনফরেন্স ২০২২গী এজেন্দা
কনফরেন্স অসি কনফরেন্স অসি ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজী, রেলৱেজ অমসুং কম্যুনিকেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অস্বিনি ৱৈস্নব অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেন্সন তেক্নোলোজী অমসুং স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং এন্ত্রপ্রেনরশিপকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রাজীব চন্দ্রসেখরগী লমজিং মখাদা পাংথোক্লি। কনফরেন্সকী নুমিৎ হুম্না অদুদা খন্ন-নৈনবদা মরু ওইবা মীৎয়েং অদু পোলিসী , তেলেন্ত, অমসুং অফবা গ্রোথ এনভাইরনমেন্ত অমা শেম্বদা সরকারগী থৌদাং অমসুং মখোয়না হোৎনরিবশিং অদুদা থমগনি।
ফ্লেগশিপ কনফরেন্স অসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর মিসন অদুবু পাংথোকপদা অমসুং মখোয়গী এসপিরেশনশিং অদু মালেমদা খঙহন্নবগী মাইকৈদা অহানবা খোংথাং অমনি। থৌরম অসিনা হৌজিক লৈরিবা কেপেবিলিতীশিং, তেক্নোলোজী ত্রেন্দশিং, রিসর্চ অমসুং দেবেলপমেন্ত, ভারত্তা হৌজিক অমসুং তুংগী মার্কেতকী খুদোংচাবশিং অমসুং মালেমদা মসিগী পোতেন্সিয়েল অমসুং মসিনা লৈগদবা ইমপেক্ত অদু উৎথোকপদা মতেং পাংগনি।
সেমিকোনইন্দিয়া কনফরেন্স ২০২২গী স্তীয়রিং কমিতী অদুদা স্তার্তঅপশিংগী অপুনবা, একেদেমিয়া, অমসুং গ্লোবল ইনদস্ত্রী লীদরশিং য়াওরি, মখোয়শিং অদুনা ভারতকী সেমিকন্দক্তর অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যফেকচরিং এম্বিশনশিং অদুবু অনৌবা খোংজেল অমা হাপ্পদা সরকারগী কোলাবোরেতিব এপ্রোচ অদুবু উৎলি। কনফরেন্স অসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর স্ত্রেতেজী শাগৎপদা অমসুং ভারত অসিবু ইলেক্ত্রোনিক্স সীস্তেম দিজাইন অমসুং মেন্যুফেকচরিংগীদমক্তা গ্লোবল হব অমা ওইহন্নবগী ভিজন থম্লিবা পোলিসীগী ফোর্মেল লোঞ্চ পেদকী মাইকৈদা মাইপাকপা অমনি। । কেতলাইজিং ইন্দিয়াস সেমিকন্দক্তর ইকোসীস্তেম গী থীম অসিগা লোইননা সেমিকোনইন্দিবা কনফরেন্স ২০২২ অসিনা মালেমগী সেমিকন্দক্তর মেপতা ভারতসু য়াওহনবা অমসুং য়াম্না ফা সেমিকন্দক্তর দিজাইন অসমুং মেন্যুফেকচরিং ইকোসীস্তেম অমা থম্নবগীদমক্তা রোদমেপ অমা শাগৎলগনি।
ময়ামদগী অথোইবা গ্লোবল সেমিকন্দক্তর কনক্লেব অসিনা স্তার্তঅপশিংনা পুথোকপা ইন্নোভেশনশিং, একাদেমিক ইন্সতিত্যুশনশিংনা পাইখৎপা প্রোজেক্তশিং, সরকারনা পাইখৎপা হৌজিক-হৌজিক চত্থরিবা মাইক্রো প্রোসেসর প্রোগ্রামশিং অমসুং এন্তরপ্রাইজ অমসুং সরকারনা সেক্তর অসিদা রিসর্চ অমসুং দেবেলপমেন্তকী মতিক অদু উৎলগনি।
কনফরেন্স অদুদা শরুক য়ারিবশিং অদুনা সরকারগী মীহুৎশিংনা মসিদা শরুক য়াবদা নত্তনা ইন্দস্ত্রী, একাদেমিয়া অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুশনশিংদগী গ্লোবল এক্সপর্তশিংনা শরুক য়াগনি অমসুং মসিদা খুদম ওইনা ইন্দো-য়ু.এস. ভেঞ্চর পার্তনরগী ফাউন্দর – ভিনোদ ধাম; মাইক্রোন তেক্নোলোজীগী প্রেসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. সঞ্জয় মেহরোত্রা; ইন্তেলগী ইন্তেল ফাউন্দ্রী সর্বিসেসকী প্রেসিদেন্ত, রন্ধির থাকুর; অমসুং ইন্তেল ইন্দিয়াগী কন্ত্রী হেদ, নিব্রুতি রায়না শরুক য়ারগনি।
হেস্তেগস: #SemiconIndia #SemiconIndia2022
ত্বীত্তর একাউন্ত: @SemiconIndia
মীদিয়া কন্তেক্তকীদমক্তা:
মুনমুন বর্ধন | ৯৬২০১৩০৭৩৭ | munmun.bardhan@perfectrelations.com
মঘনা ন্যোগী | ৬২৯৯৪০৪৮১৫ | meghna.neogy@perfectrelations.com

Ministry of Electronics & IT
PM Narendra Modi to inaugurate SemiconIndia Conference 2022 tomorrow at Bengaluru
SemiconIndia conference 2022 will act as a big step in fulfilling PM’s vision of India as a Electronics and Semiconductor innovation hub : Rajeev Chandrasekhar
The theme for 3-day event, Catalyzing India’s Semiconductor Ecosystem, brings together the best minds in Semiconductor industry from India and abroad
The conference will witness participation from global industry leaders, academia, startups, and research organizations
The conference will serve to build the roadmap and the semiconductor strategy; initiate dialogue with stakeholders to enable, accelerate, and empower its growth in India
28 APR 2022 5:51PM by PIB Delhi
Prime Minister of India Shri Narendra Modi will inaugurate SemiconIndia Conference 2022, the three-day event taking place from April 29th to May 1st, 2022. The conference is envisioned as the launch pad to kickstart India’s ambition in becoming the global semiconductor hub and nurture the chip design and manufacturing ecosystem. Eminent names from industry associations, research organizations, academia and industry are set to articulate opportunities, challenges and innovative solutions that will help accelerate growth of the semicon ecosystem in India.
Agenda for SemiconIndia Conference 2022
The conference is being steered under the able guidance of Shri Ashwini Vaishnaw, Minister for Electronics & Information Technology, Railways and Communication & Shri Rajeev Chandrasekhar, Minister of State for Electronics & Information Technology and Skill Development & Entrepreneurship. The discourse throughout three days of conference will focus on policy, talent, and government’s role and efforts in creating a favorable growth environment.
The flagship conference is the first step towards actualizing the India Semiconductor Mission and making its aspirations known globally. The event will help showcase the current capabilities, technology trends, investment in research and development, current and future market opportunities in India and the immense potential and impact it can create globally.
The Steering Committee for SemiconIndia Conference 2022 includes a mix of Startups, Academia, and Global Industry Leaders demonstrating the Government’s collaborative approach to powering India’s semiconductor and electronics manufacturing ambitions. The conference will be a milestone towards the formal launch pad of India’s semiconductor strategy and policy which envisions making India a global hub for Electronics System Design and Manufacturing. With the theme of Catalyzing India’s Semiconductor Ecosystem, the SemiconIndia Conference 2022 envisions positioning India on the Semiconductor map of the world and building a roadmap for establishing a vibrant semiconductor design and manufacturing ecosystem.
The peerless global semiconductor conclave will showcase innovation by startups, key projects undertaken by the academic institutions, ongoing microprocessor programs undertaken by the government and intellectual might of research and development in the sector, both by enterprise and the government.
The conference participants will witness active participation not only by key Govt. representatives but also by global experts from industry, academia, and research institutions including names such as the founder of Indo-Us Venture Partners - Vinod Dham; Sanjay Mehrotra, President & CEO of Micron Technology; Randhir Thakur, President, Intel Foundry Services, Intel; and Nivruti Rai, Country Head, Intel India.
Hashtags: #SemiconIndia #SemiconIndia2022
Twitter Account: @SemiconIndia
For Media Contact:
Munmun Bardhan | 96201 30737 | munmun.bardhan@perfectrelations.com
Meghna Neogy | 62994 04815 | meghna.neogy@perfectrelations.com