কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা, রাজ্য ১১দগী গেহু এল.এম.তি. ১৩৬.৯৩ লৈখি (২৪.০৪.২০২২ ফাওবদা)
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা গেহু লৈখিবনা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ২৭,৫৯২.১০গী এম.এস.পি. ভেল্যু অমগা লোয়ননা লৌমী লাখ ১১.৯৯দা কান্নবা পীখ্রে
25 APR 2022 4:27PM by PIB Imphal
মধ্য প্রদেশ, হারিয়ানা, পঞ্জাব, উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, চান্দিগর, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু অমসুং কশ্মির, গুজরাত, বিহার অমসুং রাজস্থানগী রাজ্যশিংদা সেন্ত্রেল পুলগী মখাদা রবি মার্কেতিং সিজন ২০২২-২৩গী গেহু লৈবগী থবকশিং খুমাং চাউশিল্লি।
২৪.৪.২০২২ ফাওবদা, গেহু এল.এম.তি. ১৩৬.৯৩ লৈদুনা, লুপা করোর ২৭,৫৯২.১০গী এম.এস.পি. ভেল্যু অমগা লোয়ননা লৌমী লাখ ১১.৯৯দা কান্নবা পীখি।
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা গেহু লৈবা (২৪.০৪.২০২২ ফাওবদা)/ ২৫.০৪.২০২২দা
রাজ্য/য়ু.তি.
গেহু লৈখিবগী মশিং (এম.তি.শিং)
কান্নবা ফংখিবা লৌমী মশিং
এম.এস.পি. ভেল্যু (লুপা করোরদা)
পঞ্জাব
৭৪১৮৪৬৫
৬০৫৪৬২
১৪৯৪৮.২১
হরিয়ানা
৩৬০৯৮৮৫
২৭০০২০
৭২৭৩.৯২
উত্তর প্রদেশ
৮২৫৭৮
১৮৫৪৯
১৬৬.৩৯
মধ্য প্রদেশ
২৫৭৬০১০
৩০৪৭১৯
৫১৯০.৬৬
বিহার
৭৪৩
১৪৮
১.৫০
রাজস্থান
৭৩৭
৮২
১.৪৯
উত্তরাখন্দ
৫৬৭
১১৮
১.১৪
চান্দিগর
৩১৬৫
৩৭৯
৬.৩৮
গুজরাত
০.০১
হিমাচল প্রদেশ
১১৮০
৩৬১
২.৩৮
জম্মু অমসুং কশ্মির
১৬
০.০৩
ভারত পুম্বগী অপুনবা
১৩৬৯৩৩৫১.৪৯
১১৯৯৮৪৩
২৭৫৯২.১০
সেন্ত্রেল পুলগী মখাদা ফৌ লৈবা অসি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লৈরিবা কয়াদা খারিফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.) ২০২১-২২দা য়াম্না ফজনা থবকশিং খুমাং চাউশিল্লি।
২৪.৪.২০২২ ফাওবদা, ফৌ (খারিফ মহৈ-মরোং এল.এম.তি. ৭৫১.৩৯ অমসুং রবি মহৈ মরোং এল.এম.তি. ৫.৮৬ য়াওনা) এল.এম.তি. ৭৫৭.২৭ লৈখি, মসিনা এম.এস.পি. ভেল্যু করোর ১,৪৮,৪২৪ অমগা লোয়ননা লৌমী লাখ ১০৯.৩৩দা কান্নবা পীখি।
রাজ্য খায়না কে.এম.এস. ২০২১-২২দা ফৌ লৈবা (২৪.০৪.২০২২ ফাওবদা)/ ২৫.০৪.২০২২দা
রাজ্য/য়ু.তি.
ফৌ লৈখিবগী মশিং (এম.তি.শিং)
কান্নবা ফংখিবা লৌমী মশিং
এম.এস.পি. ভেল্যু (লুপা করোরদা)
আন্ধ্র প্রদেশ
৪২৬২৯২৯
৬২১২১১
৮৩৫৫.৩৪
তেলঙ্গনা
৬৮৬৬০০০
১০৬২৪২৮
১৩৪৫৭.৩৬
অসাম
১৯৩৪৬৯
২৪৪৯৯
৩৭৯.২০
বিহার
৪৪৯০৩১৯
৬৪২২২৫
৮৮০১.০৩
চান্দিগর
২৭২৮৬
১৯৫৬
৫৩.৪৮
ছত্তিসগর
৯২০১০০০
২১০৫৯৭২
১৮০৩৩.৯৬
গুজরাত
১২১৮৬৫
২৫০৮১
২৩৮.৮৬
হরিয়ানা
৫৫৩০৫৯৬
৩১০০৮৩
১০৮৩৯.৯৭
হিমাচল প্রদেশ
২৭৬২৮
৫৮৫১
৫৪.১৫
ঝরখন্দ
৭৫৩৪০৪
১৩৯৩৫৯
১৪৭৬.৬৭
জম্মু অমসুং কশ্মির
৪০৫২০
৮৭২৪
৭৯.৪২
কর্নাতকা
২১৮৬৮১
৭৩১৭৪
৪২৮.৬১
কেরলা
৪২৪৫৩৯
১৫৪৮৮৯
৮৩২.১০
মধ্য প্রদেশ
৪৫৮২৬১০
৬৬১৭৫৬
৮৯৮১.৯২
মহারাস্ত্র
১৩৩৭৮৯১
৪৭১৪৩৮
২৬২২.২৭
ওরিশা
৫৭২৪১৯৫
১২৯৩৫৪০
১১২১৯.৪২
পুদুচেরী
৩৩৬
৮৪
০.৬৬
পঞ্জাব
১৮৭২৮৩৩৫
৯৩৩২৬৩
৩৬৭০৭.৫৪
এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা)
৩১২৪৯
১৪৫৭২
৬১.২৫
তামিল নাদু
৩২৪৭৬০৫
৪৮৩৫৫৮
৬৩৬৫.৩১
উত্তর প্রদেশ
৬৫৫৩০২৯
৯৪৭৩২৬
১২৮৪৩.৯৪
উত্তরাখন্দ
১১৫৫৪৬৪
৭৮৭৯৮
২২৬৪.৭১
ৱেস্ত বেঙ্গাল
২২০০৬২০
৮৭২৮৮৯
৪৩১৩.২২
রাজস্থান
৭৩৫৭
৫৬৩
১৪.৪২
অপুনবা
৭৫৭২৬৯২৭
১০৯৩৩২৩৯
১৪৮৪২৪.৭৮

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
In RMS 2022-23, 136.93 LMT wheat procured from 11 states (upto 24.04.2022)
Wheat procurement in RMS 2022-23 has so far benefitted 11.99 Lakh farmers with an MSP value of Rs. 27,592.10 Crore
25 APR 2022 4:27PM by PIB Delhi
Wheat procurement under the central pool is progressing in Rabi Marketing Season 2022-23 in the States of Madhya Pradesh, Haryana, Punjab, Uttar Pradesh, Uttrakhand, Chandigarh, Himachal Pradesh, J and K, Gujarat, Bihar, and Rajasthan.
Till 24.4.2022, a quantity of 136.93 LMT of wheat has been procured, benefiting over 11.99 Lakh farmers with an MSP value of Rs.27,592.10 crore.
Wheat Procurement in RMS 2022-23 (upto 24.04.2022)/
As on 25.04.2022
State/UT
Quantity of wheat Procured (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
PUNJAB
7418465
605462
14948.21
HARYANA
3609885
270020
7273.92
UTTAR PRADESH
82578
18549
166.39
MADHYA PRADESH
2576010
304719
5190.66
BIHAR
743
148
1.50
RAJASTHAN
737
82
1.49
UTTRAKHAND
567
118
1.14
CHANDIGARH
3165
379
6.38
GUJARAT
6
3
0.01
HIMACHAL PR.
1180
361
2.38
J & K
16
2
0.03
ALL INDIA TOTAL
13693351.49
1199843
27592.10
Paddy procurement under the central pool is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22, in various procuring States/ UTs.
Up to 24.4.2022, a quantity of 757.27 LMT of Paddy (includes Kharif Crop 751.39 LMT and Rabi Crop 5.87 LMT) has been procured, benefiting 109.33 Lakh farmers with an MSP value of Rs.1,48,424.78 crore.
State-wise Paddy Procurement in KMS 2021-22
(up to 24.04.2022)/As on 25.04.2022
State/UT
Quantity of Paddy Procured (MTs)
Number of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
Andhra Pradesh
4262929
621211
8355.34
Telangana
6866000
1062428
13457.36
Assam
193469
24499
379.20
Bihar
4490319
642225
8801.03
Chandigarh
27286
1956
53.48
Chhattisgarh
9201000
2105972
18033.96
Gujarat
121865
25081
238.86
Haryana
5530596
310083
10839.97
Himachal Pradesh
27628
5851
54.15
Jharkhand
753404
139359
1476.67
Jammu & Kashmir
40520
8724
79.42
Karnataka
218681
73174
428.61
Kerala
424539
154889
832.10
Madhya Pradesh
4582610
661756
8981.92
Maharashtra
1337891
471438
2622.27
Odisha
5724195
1293540
11219.42
Puducherry
336
84
0.66
Punjab
18728335
933263
36707.54
NEF (Tripura)
31249
14572
61.25
Tamil Nadu
3247605
483558
6365.31
Uttar Pradesh
6553029
947326
12843.94
Uttrakhand
1155464
78798
2264.71
West Bengal
2200620
872889
4313.22
Rajasthan
7357
563
14.42
Total
75726927
10933239
148424.78