কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
শ্রী অস্বিনি ভৈস্নবনা কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী কাউন্তদাউন প্রোগ্রাম লুচিংলি
পোস্ত ওফিস ৫০,০০০দগী গ্রামিন দাক সেৱক য়াওনা পোস্তেল স্তাফ লাখ ২ হেনবনা দিজিতেল ওইনা শরুক য়ারি
25 APR 2022 2:31PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্ত, মিনিস্ত্রী ওফ কম্ম্যুনিকেসন্না এপ্রিল ২৫, ২০২২দা পাঙথোক্কদৌরিবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোক্লি‍। কম্ম্যুনিকেসনগী মন্ত্রী শ্রী অস্বিনি ভৈস্নব অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দেবুসিন্হ চৌহান (গুজরাৎকী নাদিয়ারদগী দিজিতেও ওইনা শরুক য়ারকপা) লোয়ননা সেক্রেতরী (পোস্ত), সেক্রেতরী (তেলিকম্ম্যুনিকেসন), দাইরেক্তর জেনেরেল (পোস্তেল সর্ভিসেস)না থৌরমসিদা শরুক য়ারি‍। মপুং ওইবা থৌরম দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্ত (দি.ও.পি.) অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্ম্যুনিকেসনগী (দি.ও.পি.)ওফিসর ১৫০রোমগা লোয়ননা এম.ও.সি. মশামক শরুক য়াদুনা নই দিল্লীগী তালকতোরা স্তেদিয়মদা পাঙথোকখি‍।
মপুং ওইবা থৌরমদা পোস্ত ওফিস ৫০,০০০দগী গ্রামিন দাক সেৱক য়াওনা পোস্তেল স্তাফ লাখ ২ হেনবনা দিজিতেল ওইনা শরুক য়াখি‍। স্তেচু ওফ য়ুনিতী, কেৱরিয়া, গুজরাৎ, সন তেম্পল, কোনার্ক, ওরিসা, ফ্লোতিং পোস্ত ওফিস, শ্রীনগর, কাস্মির, চিত্তোর্গর ফোর্ত, রাজস্থান, বিবেকানন্দ মেমোরিএল রোক, কন্যাকুমারি (তামিল নাদু) সাঞ্চি (এম.পি.)নচিংবা ভারত পুমবগী মফমদগী পোস্তেল স্তাফশিংনা থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍। থৌরম অদু ভারত ভি.সি., এন.আই.সি., ৱেবকাস্ত অমসুং য়ুত্যুব লাইবকী খুত্থাঙদা লাইব ওইনা শন্দোকখি‍। পুং অমগী য়োক থৌরম অদু অয়ুক পুং ৭:৩০দগী অয়ুক পুং ৮:৩০ ফাওবা পাঙথোকখি‍।
কম্ম্যুনিকেসনকী মন্ত্রী শ্রী অস্বিনি ভৈস্নবনা কাউন্তদাউন থৌরম অদুবু লাক্কদৌরিবা ইন্তরনেস্নেল য়োগ দে ২০২২ হৌদোকপগী থৌরম অমা ওইনা শিংথাখি‍। য়োগগী মরমদা মীয়ামদা পাক শন্না খঙহন্নবগী পাম্বৈ ওইরিবা অসিগুম্বা য়োগগী থৌরমশিংগী মরুওইবা অমদি মসিবু ঐখোয়গী পুন্সিগী শরুক অমা ওইহনবগী তঙাই ফদবা ৱাফম থমখি‍। পোস্তমেন অমসুং জি.দি.এস. স্তাফশিং মশা মউ ফনা লৈনবা অমদি পোস্তে দিপার্তমেন্তকী য়াইফনবগীদমক থবক তৌবা ঙম্নবা চাং নাইনা য়োগ ত্রেনিং পাঙথোক্নবা ৱাফম মন্ত্রীনা থমখি‍। অদুগা লাক্কদৌরিবা থা অনিসিদা পোস্ত ওফিসতা লাক্লিবা মীয়ামদা য়োগ অমসুং মসিগী কান্নবশিংগী মরমদা খঙহনগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
কম্ম্যুনিকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী দেভুসিন্হ চৌহান্না মহাক্কী ৱারোলদা ঐখোয়গী হকচাঙ ফনবখক্কী নত্তনা পুক্নিং অমসুং ৱাখল ফনা থমবদসু য়োগগী মরুওইবা ৱাফমশিং থমখি‍। মহাক্না পি.এম.বু ভারতকী নাৎ অমুক হিংগৎহনবা অমসুং ভারত মচাশিংগী ঐখোয়নী ইনাক খুল্লবা নাৎকী লনশিংদা চাউথোকচবা ফাওহনবগীদমক্তা থাগৎখি‍।
মাঙজৌননা পাবগী মতুং ইন্না, মফম ৩০,০০০ হেনবদা পোস্তেল এমপ্লোয়ী লাখ কয়ানা দিজিতেল ওইনা শরুক য়াদুনা, কম্মন য়োগ প্রোতোকোল পাঙথোক্কনি অমদি য়োগগী মরমদা অমদি মসিগী কান্নবা খুন্নাইদা খঙহন্নবা ৱাশক লৌগনি‍।
#YogaWithIndiaPost
থৌরম:
সন তেম্পল কোনার্ক, ওরিসাদা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোকপা
স্তেচু ওফ য়ুনিভর্সিতী, গুজরাত্তা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোকপা
সাঞ্চি, মধ্য প্রদেশতা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোকপা
নেহরু পার্ক, ফ্লোতিং পোস্ত ওফিস, স্রিনগরদা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোকপা
চিত্তোরগর ফোর্ত, রাজস্থান্দা ইন্তরনেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন থৌরম পাঙথোকপা

Ministry of Communications
Shri Ashwini Vaishnaw leads Countdown Programme of Ministry of Communications for International Day of Yoga(IDY) 2022
More than 2 lakh postal staff including Gramin Dak Sewaks from about 50,000 Post Offices, join event digitally
25 APR 2022 2:31PM by PIB Delhi
The Department of Posts, Ministry of Communications organized the Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 on 25th April, 2022. Minister of Communications, Shri Ashwini Vaishnaw and Minister of State, Communications Shri Devusinh Chauhan (attended the event digitally from Nadiad, Gujarat) along with Secretary (Posts), Secretary (Telecommunications) Director General, (Postal Services) participated in this event. The main event was organized at Talkatora Stadium, New Delhi where MoC was physically present along with about 150 officers of Department of Posts (DoP) and Department of Telecommunications (DoP).
More than 2 lakh postal staff including Gramin Dak Sewaks from about 50,000 Post Offices, were digitally connected to the main event site. Postal Staff from pan India locations like Statue of Unity, Kewadia, Gujarat, Sun Temple, Konark, Odisha, Floating Post office, Srinagar, Kashmir, Chittorgarh Fort, Rajasthan, Vivekanada Memorial Rock, Kanyakumari (Tamil Nadu) Sanchi ( MP) etc. participated in the program. The event was broadcasted live through Bharat VC, NIC, webcast and You Tube live. The one-hour Yoga event was conducted from 7:30 am to 8:30 am.
Minister of Communications, Shri Ashwini Vaishnaw, hailed the Countdown Programme as a beginning of the upcoming celebration of International Yoga Day 2022. He emphasized the importance of such Yoga events which have served to create awareness about Yoga and make it an integral part of our lives. The Minister urged that yoga training should be organized regularly for the postmen and GDS staff, so that their health is better and they can work for the betterment of the postal department. Also, during the next two months, all the citizens visiting the post offices should also be made aware about yoga and its benefits.
Minister of State for Communications, Shri Devusinh Chauhan in his address highlighted the importance of Yoga not only for the well-being of our body, but more importantly of our mind and soul. He credited the PM for reviving Indian culture and making Indians take pride in our rich cultural heritage.
#YogaWithIndiaPost
Event:
Celebration of Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 at Sun Temple Konark, Odisha
Celebration of Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 at Statue of Unity, Gujarat
Celebration of Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 at Sanchi, Madhya Pradesh
Celebration of Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 at Nehru Park, Floating Post Office, Srinagar
Celebration of Countdown Programme for International Day of Yoga(IDY) 2022 at Chittorgarh Fort, Rajasthan