Ministry of Civil Aviation
Civil Aviation Ministry’s “UDAN” scheme selected for Prime Minister’s Award for Excellence in Public Administration
UDAN aims to enhance aviation infrastructure and air connectivity in Tier II and III cities
16 APR 2022 1:11PM by PIB Delhi
Ministry of Civil Aviation (MoCA) flagship Regional Connectivity Scheme UDAN (UdeDeshkaAamNagrik) has been selected for Prime Minister’s Award for Excellence in Public Administration 2020 under the category “Innovation (General) – Central”.
Government of India has initiated this award to acknowledge, recognize and reward extraordinary and innovative work done by Districts and Organizations of State/Government. This scheme emphasises on Good Governance, Qualitative achievements, and last mile connectivity rather than only on achievement of quantitative targets. The award consists of a trophy, scroll and an incentive of Rs 10 lakhs.
The Ministry of Civil Aviation will receive the award on 21stApril,i.e. Civil Service Day. A special event is been organized by Government of India at VigyanBhawan on the occasion of “Civil Service Day” where the representative of the ministry will be facilitated with the award.
Launched in 2016, UDAN scheme aims to fulfil the aspirations of the common man by following the vision of UdeDeshkaAamNagrik,with an enhanced aviation infrastructure and air connectivity in tier II and III cities. In a short span of 5 years, today 415 UDAN routes connect 66 underserved/unserved airports, including heliports and water aerodromes, and over 92 lakh people have benefited from it. More than 1 lakh 79 thousand flights have flown under this scheme. UDAN scheme has immensely benefitted several sectors pan-India including Hilly States, North-Eastern region, and Islands
UDAN has a positive impact on the economy of the country and has witnessed an excellent response from industry stakeholders especially airlines operators and state governments. More than 350 new city pairs are now scheduled to be connected under the scheme, with 200 already connected and are widely spread geographically providing connectivity across the length and breadth of the country as well as ensuring balanced regional growth resulting in economic growth and employment to local population.
The scheme also led to development of new Green Field Airports such as Pakyong near Gangtok in Sikkim, Tezu in Arunachal Pradesh and Kurnool in Andhra Pradesh. The scheme also led to 5% incremental growth in domestic passenger share of non-metro airports.
The Ministry of Civil Aviation plans and commits to construct 100 new airports by 2024 in India with 1,000 new routes under UDAN RCS scheme by the year 2026.
Recently, Ministry of Civil Aviation tableau was named as the best central ministry tableau for Republic Day 2022. The tableau of Ministry of Civil Aviation showcased Regional Connectivity Scheme (RCS) – UDAN (UdeDeshKaAamNagrik) as its central theme.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী “উরান” স্কিম অসি প্রধান মন্ত্রীগী এৱার্দ ফোর এক্সিলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগীদমক খল্লকখ্রে
উরান্না তায়র II অমসুং IIIগী শহরশিংদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং এয়র কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্মি
16 APR 2022 1:11PM by PIB Imphal
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয় (এম.ও.সি.এ.)গী ফ্লেগশিপ রিজনেল কন্নেক্তিবিতী স্কিম উরান (উরে দেশ কা আম নাগ্রিক) অসি “ইন্নোবেসন (জেনরেল) – সেন্ত্রেল” কেতগোরীগী মখঅদা প্রধান মন্ত্রীগী এৱার্দ ফোর এক্সিলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন ২০২০গীদমক খল্লকখ্রে।
ভারত সরকারনা দিলাশিং অমসুং রাজ্য/সরকারী ওর্গনাইজেসনশিংনা তৌখিবা শীংথানীংঙাই ওইবা অমসুং ইন্নোবেতিব ওইবা থবক অদুবু মশক খঙনবা অমসুং মনা পীনবা এৱার্দ অসি হৌদোকখি। স্কিম অসিনা শুপ্নগী ক্বান্তিতেতিব তার্গেৎশিং ফংবা খক্তা নত্তনা গুদ গভর্নান্স, ক্বালিতেতিব ওইবা মাইপাকপশিং, অমসুং লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী ফংহনবদা মীৎয়েং থমখি। এৱার্দ অসিদা ত্রোফী, স্ক্রোল অমসুং লুপা লাখ ১০গী ইনসেন্তিব অমা য়াওরি।
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না এৱার্দ অসি এপ্রিল ২১দা হায়বদি সিভিল সর্ভিস দে নুমিৎতা ফংগনি। ভারত সরকারনা “সিভিল সর্ভিস দে”গী থৌরমদা ভিজ্ঞান ভবন্দা অখন্নবা থৌরম অমা পাঙথোক্কনি, হায়রিবা অসিদা মন্ত্রালয়গী মীহুৎপু এৱার্দকা লোয়ননা তরাম্না ওক্কনি।
২০১৬তা হৌদোকখিবা উরান স্কিম অসিনা উরে দেশ কা আম নাগ্রিককী বিজনগা লোয়ননা মীচম প্রজাগী অনীংবশিং থুংহন্নবা লোয়ননা তায়র II অমসুং IIIগী শহরশিংদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং এয়র কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্মি। চহি ৫গী অতেনবা মতমগী মনুংদা ঙসি উরান রুৎ ৪১৫না হেলিপোর্তশিং অমসুং ৱাতর এরোগ্রোমশিং য়াওনা অন্দরসর্ব/অনসর্ব এয়রপোর্ত ৬৬কা কন্নেক্ত তৌখ্রে অমসুং মসিদগী মীওই লাখ ৯২ হেনবনা কান্নবা ফংখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা ফ্লাইৎ লাখ ১গা লিশিং ৭৯ পাইখ্রে। উরান স্কিম অসিনা চীংগী রাজ্যশিং, অৱাং-নোংপোক লমদম অমসুং ঈথৎ য়াওনা পেন-ইন্দিয়া সেক্তর কয়ামরুমদা চাউনা কান্নবা ফংহনখ্রে।
উরান্না লৈবাক অসিগী শেন্মীৎলোন্দা অফবা শাফু পীখি অমসুং ইন্দস্ত্রী স্তেকহোল্দরশিংদগী মরু ওইনা এয়রলাইন ওপরেতরশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংদগী অফবা রেস্পোন্স ফংবা উবা ফংখি। হৌজিক অনৌবা শহরগী পিয়ত ৩৫০ হেন্না স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক কন্নেক্ত তৌনবা সেদ্যুল্দ তৌখ্রে, লোয়ননা ২০০ অমদি হান্ননা কন্নেক্ত তৌখ্রে অমসুং লৈবাক অসি শিনবা থুংনা কন্নেক্তিবিতী ফংহন্দুনা জিওগ্রাফিকেল্লী পাক-শন্না শন্দোকপা ঙমখ্রে লোপয়ননা শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্দুনা অমসুং লমদম অদুগী মীয়ামদা থবক পীদুনা খল মান্নবা রিজনেল গ্রোথ লৈহনবসু ঙম্লে।
স্কিম অসিনা সিক্কিমগী গেংতোক্কী মনাক্তা লৈরিবা পাকয়োং, অরুনাচল প্রদেশকী তেজু অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী কুর্নুল অসিগুম্বা অনৌবা গ্রীন ফিল্দ এয়রপোর্তশিং শেমগৎপসু ঙমখ্রে। স্কিম অসিনা নন-মেত্রো এয়রপোর্তশিংগী দোমেস্তিক পেসেঞ্জর শিয়রদা ৫%গী ইনক্রেমেন্তেল গ্রোথ লৈহনখি।
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না ২০২৪ ফাওবদা ভারত্তা অনৌবা এয়রপোর্ত ১০০ শানবা লোয়ননা ২০২৬ ফাওবদা উরান আর.সি.এস. স্কিমগী মখাদা অনৌবা রুৎ ১০০০ শানবা থৌরাংশিং তৌরি।
হন্দক্তা, সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়নাগী তেব্লোজ অসি ২০২২গী রিপব্লিক সে নুমিৎতা বেস্ত মিনিস্ত্রী তেব্লোজ তাখি। সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়নাগী তেব্লোজ অসিনা মাগী মপুং ওইবা থিম ওইনা রিজনেল কন্নেক্তিবিতী স্কিম (আর.সি.এস.) – উরান (উরে দেশ কা আম নাগ্রিক) উৎখি।