রেলৱে মন্ত্রালয়
২০২২গী মার্চ থা মনুংগী আর.পি.এফ.কী পর্ফোরমেন্স
মিসন “জীবন রক্ষা”গী শরুক ওইনা আর.পি.এফ. পর্সনেলনা মীওই ৭৪গী পুন্সি কনবা ঙমখি
“ওপরেসন ননহে ফরিস্তে”গী শরুক ওইনা য়েংশিনবীবা অমসুং ঙাকশেল পীবা মথৌ তাবা, নুপামচা ৯৫৪ অমসুং নুপীমচা ৪৬৬ য়াওনা অঙাং ১৪২০ কনবা ঙমখি
“ওপরেসন মাতৃশক্তি”গী মখাদা মীরোনবী নুপী পেসেঞ্জর ১০দা নুপী আর.পি.এফ. পর্সনেলনা তেংবাং পীখি
২০২২গী মার্চ থা মনুংদা আর.পি.এফ.না লুপা করোর ৩.১২ হেনবগী ময়াই কাবা নিশাগী পোৎলমশিংগা লোয়ননা মীওই ৯১ ফাবা ঙমখি
14 APR 2022 2:58PM by PIB Imphal
রেলৱে প্রোতেক্সন ফোর্স (আর.পি.এফ.)তা রেলৱে প্রোপর্তী, পেসেঞ্জর এরিয়া, পেসেঞ্জরশিং অমসুং মসিগা মরী লৈনবা হীরমশিং ঙাকশেন্নবা থৌদাং শিন্নখি। পুলিস অমসুং অতোপ্পা লো এনফোর্সমেন্ত এজেন্সীগা লোয়ননা পুনশিন্দুনা রেলৱে সেক্যুরিতী, পেসেঞ্জর সেক্যুরিতীদা মীৎয়েং চংনবগীদমক অমসুং পেসেঞ্জরশিংদা তেংবাং পীনবা আর.পি.এফ.না ২০২২দা ওপরেসন কয়ামরুম চত্থখি অমসুং শীংথানীংঙাই ওইবা পর্ফোরমেন্স উৎখি। আর.পি.এফ.না চত্থখিবা ওপরেসনশিং অসি মীয়ামদগী য়াম্না ফাবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনীংঙাই ওইবা পাউখুম ফংবা ঙমখি।
পেসেঞ্জরশিংনা থুবনা মরম ওইরগা চেল্লিবা ত্রেনদা তোংখৎনবা/কুমথনবা হোৎনবদা নানথহৌবা অমসুং তুবদগী ত্রেনগী চকা মখাদা চংবগী খুদোংথিবা নংবগী থৌদোকশিং লৈ। অতোপ্পা থৌদোকশিংদা ৱাখল নুংঙাইতবা মীওইশিংনা থৌওইনা চেল্লিবা ত্রেনগী মমাংদা চোংশিন্দুনা মশা মথন্তা শীজিন্নবা হোৎনবসু য়াওই। মিসন “জীবন রক্ষা”গী মখাদা আর.পি.এফ. পর্সনেলনা মখোয় মশাগী থৱায় খুপাক্তা হাপতুনা ২০২২গী মার্চ থা মনুংদা অসিগুম্বা মীওই ৭৪ (নুপা ৫০ + নুপী ২৪) অমসুং ২০২২গী ওইনা মার্চ থা ফাওবদা মীওই ১৭৮ (নুপা ১০ + নুপী ৭২) কনবা ঙমখি।
“ওপরেসন ননহে ফরিস্তে”গী মখাদা আর.পি.এফ.না তোঙান-তোঙানবা মরমশিংদগী মখোয়গী ইমুং-মনুংদগা লাপনরবা/খাইদোক্নখ্রবা য়েংশিনবীবা অমসুং ঙাকশেল পীবা মথৌ তাবা অঙাং খঙদোক্নবা অমসুং কন্নবগী অফবা থবক অমা পাইখৎখি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা থেংনবা য়েংশিনবীবা অমসুং ঙাকশেল পীবা মথৌ তাবা অঙাং ১৪২০ (নুপামচা ৯৫৪ + নুপীমচা ৪৬৬) অমসুং অঙাং ৩৬২১ (নুপামচা ২৪৪২ + নুপীমচা ১১৭৯) মথংশিৎনা মার্চ ২০২২দা অমসুং ২০২২দা (মার্চ ফাওবদা) কনবা ঙমখি।
“ওপরেসন মাতৃশক্তি”গী মখাদা আর.পি.এফ. পর্সনেল মরু ওইনা নুপী আর.পি.এফ. পর্সনেলনা ত্রেনগী খোঙচৎ মনুংদা অঙাং উনবদা মীরোনবী নুপীশিংবু চাউনা মতেং পাংখি। নুপী আর.পি.এফ. পর্সনেলনা অসিগুম্বা নুপী পেসেঞ্জর ১০ অমসুং ২৬ মথংশিৎনা মার্চ ২০২২ অমসুং ২০২২ (মার্চ ফাওবদা)দা কনবা ঙমখি অমসুং মখোয়গী পোকপদা ঙাইরিবা অঙাংশিংবু নীংথিজরবা মালেম অসিদা পুরকপদা মতেং পাংখি।
পেসেঞ্জর কয়ানা ত্রেন থুংনা তোংখৎনবা নত্ত্রগা ত্রেন/স্তেসনদগী চৎখিনবা হোৎনবদা মখোয়গী মপোৎ-মচৈ কাওরম্বা য়াওই। “ওপরেসন অমনানৎ”কী মখাদা আর.পি.এফ. পর্সনেলনা অসিগুম্বা মপোৎ-মচৈশিং অসি মতিক চাবা মপুশিংদা খুৎশিন্নবদা মতেং পাংখি। আর.পি.এফ.না ওপরেসন অসিগী মখাদা ২০২২গী মার্চ থাদা অমসুং ২০২২দা (মার্চ ফাওবা) মথং শিৎনা লুপা করোর ৩.৪১রোম ওইবা পেসেঞ্জরগী মপোৎ-মচৈ ২০০০ হেন্না অমসুং লুপা করোর ৯.১৫ রোম হেনবা লগ্গেজ ৫৩৩৭ ফংবা ঙমখি।
রেল-রুৎ অসি ময়াই কাইবা নিশা ললোনবগী অচৌবা লম্বী অমা ওইরি। আর.পি.এফ.না ওপরেসন নরকোস চত্থদুনা রেলগী খুত্থাংদা ময়াই কাইবা নিশা ললোনবা ফাবা ঙমখি। ওপরেসন অসিগী মখাদা আর.পি.এফ.না লুপা করোর ৩.১২ হেনবগী ময়াই কাবা নিশাগী পোৎলমশিংগা লোয়ননা মার্চ ২০২২দা মীওই ৯১ ফাগৎপা ঙমখি। ২০২২দা (মার্চ ২০২২ ফাওবা) লুপা করোর ৯.৯৭রোমগী ময়াই কাবা নিশাগা লোয়ননা মীওই ২৪৫ ফগৎপা ঙমখি।
আর.পি.এফ.না “ওপরেসন দবল্যু.আই.এল.ই.পি.”গী মখাদা রেলগী খুত্থাংদা লমলক্কী শা-উচেক, শাগী হকচাংগী কায়াৎশিং অমসুং উমংগী পোত্থোক ললোনবশিংগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎখি। ২০২২গী মার্চ থাদা আর.পি.এফ.না মীওই অমা ফাবগা লোয়ননা অসিগুম্বা কেস ৩ থেংনখি অমসুং ফোরেস্ত বিভাগতা অকংবা সী হোর্স , পারাকীৎশিং, ৱাতর বর্দশিং অসিনচিংবা ফাগৎপা ঙমখ্রবা স্পেসীসশিং খুৎশিন্নখি। ২০২২দা অসিগুম্বা থৌদোক ১৯ থেংনখি অমসুং মীওই ১৭ ফাগৎখি অমদি উমংগী উ, উচেক, লংজা, থেংগু অসিগুম্বা লমলক্কী শা-উচেক/শাগী পোত্থোক/ উমংগী পোত্থোক ফাগৎপা ঙমখি।
“ওপরেসন রেল প্রহারি”গী মখাদা আর.পি.এফ.না রেলদা য়েংশিল্লিবা মীওইশিং ওইখি অমসুং রাজ্যগী পুলিস/লো এনফোর্সমেন্ত এজেন্সীশিং (এল.ই.এ.শিং)বু মখোয়গী মশাগী এরিয়াশিংদগী রিপোর্ত তৌরকপা অরুবা কেসশিং খঙদোকপদা মতেং পাংখি। ২০২২ (মার্চ ফাওবদা) আর.পি.এফ.না অসিগুম্বা কেস ২০ খঙদোকপা অমসুং মীহাৎপা, রেপ, হুরান চিন্থি, য়ুম থুগাইদুনা চংলুবা, মী কিদনেপ তৌবা অসিগুম্বা শাথিবা ক্রাইমশিং চত্থখিবা ক্রিমিনেল ফাবদা পুলিস/এল.ই.এ.শিংগী মতেং পাংখি।
আর.পি.এফ.না ওপরেসন দিগনিতীগী মখাদা য়েংশিনবীবা অমসুং ঙাকশেল পীবা মথৌ তাবা ময়ুম লৈজদ্রবা, কনা লৈজদ্রবা, ৱাখল মীমান্নদ্রবা, ত্রাফিকিং তৌরুরবা মীওইশিংসু কনবা ঙমখি অমসুং এন.জি.ও.শিংগা খুৎশম্নদুনা মখোয়বু মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা শিন্নবা নত্ত্রগা শেলতর হোমশিংদা থম্বা ঙমখি। আর.পি.এফ,না নুপা ৩৩১ অমসুং নুপী ৪৩১, পুন্না মীওই ৭৬২ ২০২২দা (মার্চ ফাওবদা) কনবা ঙমখি।
আর.পি.এফ. পর্সনেলনা সতর্কতা, সুরক্ষা অমসুং সেবাগী পান্দম অহুম অসি থুংহন্নবা লৈবাক শিনবা থুংবদা পুং কুনমরি চেকশিন্না থবক তৌখি অমসুং ফোর্স অসিগী মোত্তো “য়সো লভস্ব” নত্ত্রগা “এতেন ওনর” হায়বা অসি থুংহল্লি।

Ministry of Railways
Performance of RPF during the month of March 2022
Lives of 74 persons saved by RPF personnel as part of mission “Jeevan Raksha”
1420 children including 954 Boys and 466 Girls, in need of care & protection were rescued as part of “Operation Nanhe Fariste”
Lady RPF personnel provided assistance to 10 pregnant women passengers under “Operation Matrishakti”
RPF recovers Narcotic products valued more than Rs. 3.12 Crores with the arrest of 91 persons during month of March 2022
14 APR 2022 2:58PM by PIB Delhi
Railway Protection Force (RPF) is entrusted with the responsibility of security of railway property, passenger area, passengers and matters connected therewith. In order to give focused attention to Railway Security, Passenger Security and providing assistance to passengers while taking co-ordinated action with police and other Law Enforcement Agencies, RPF has launched several operations in 2022 and recorded noteworthy performance. These operations launched by RPF have also elicited a very positive and encouraging response from the public.
There are incidents wherein passengers in a hurry try to board/de-board a moving train, slip and fall with the risk of coming under the wheels of train. There are other instances, where people under distress try to commit suicide by deliberately coming in front of a running train. Under mission “Jeevan Raksha” RPF personnel, risking their own lives, saved 74 (50 Male + 24 Female) such persons during the month of March 2022 and 178 persons (106 male and 72 female) during 2022 till March 2022.
Under “Operation Nanhe Fariste” RPF undertakes the noble cause of identifying and rescuing children in need of care and protection who are lost/separated from their family due to various reasons. 1420 children (954 Boys + 466 Girls) and 3621 children (2442 boys and 1179 girls) in need of care & protection who came in contact with Indian Railways were rescued in March 2022 and in 2022 (till March) respectively.
RPF personnel especially mahila RPF personnel, go out of the way to help pregnant women, who go into labour during their train journeys, in childbirth under “Operation Matrishakti”. Lady RPF personnel provided assistance to 10 such women passengers and 26 such women passengers during March 2022 and in 2022 (till March)respectively and were instrumental in bringing their newborns to this beautiful world.
Many passengers forget to take all their belongings in a rush to board the train or leave the train/station. Under “Operation Amanat”, RPF personnel help in securing such belongings and restore them to the rightful owners. RPF retrieved more than 2000 belongings of passengers , valued at more than Rs 3.41 Crores and 5337 pieces of luggage valued at more than Rs 9.15 Crores under this Operation during the month of March 2022 and in 2022 (till March) respectively.
Rail-route has been a major conduit for narcotic smuggling. RPF has launched Operation NARCOS to curb narcotic smuggling through rail. Under this operation, RPF has recovered Narcotic products valued more than Rs. 3.12 Crores with the arrest of 91 Persons during the month of March 2022. Narcotics worth Rs 9.97 Crores were recovered with arrest of 245 persons in 2022 (upto March 2022)
RPF has been taking action against smuggling of wildlife, animal parts and forest product through rail under “Operation WILEP”. In the month of March 2022, RPF detected 03 cases with arrest of 01 person and handed over recovered species like dried sea horse, parakeets, water birds etc to the forest department. 19 instances were detected in 2022 (upto March) with arrest of 17 persons and recovery of wildlife/animal products/forest products like forest wood, birds, vultures, turtles among others.
RPF acts as sentinels on Rail and help state police/Law Enforcement Agencies (LEAs) in detention of serious cases reported from their respective areas of operation under “Operation Rail Prahari”. In 2022 (upto March), RPF helped Police/LEAs in 20 cases of detection and arrest of criminals involved in serious crime like murder, rape, dacoity/robbery, housebreaking, kidnapping among others.
RPF also rescues destitutes, helpless, mentally unsound, trafficked adults in need of care and protection under Operation Dignity and help them reunite with their families or get them relocated to shelter homes in collaboration with NGOs. RPF has secured 331 men and 431 women, total 762 adults in 2022 (upto March)
RPF personnel work diligently round the clock, across the nation to fulfill the triple objectives of Satarkata, Suraksha and Sewa and realize the motto of the Force “Yasho Labhaswa” or “Attain Honour”.