হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তকী য়াথং মতুং ইন্না, কেন্দ্রগী তীম্না কোবিদ-১৯গী এক্স-গ্রেসিয়া কম্পেন্সেসন ৱাকৎকী রেন্দম স্ক্রুতনীগীদমক মহারাস্ত্রা, গুজরাত, আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কেরলাদা য়াম্না থুনা চংশিনখ্রে
দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫গী সেক্সন ৫২গী মখাদা, এক্স-গ্রেসিয়া কম্পেন্সেসন ফংননবগীদমক অরানবা ৱাকৎ অমসুং/নত্ত্রগা অরানবা সর্তিফিকেৎ পীবা অসি চৈরাক ফংবা য়াই
08 APR 2022 6:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী সরকারনা কেন্দ্রগী তীম অমা মহারাস্ত্রা, গুজরাত, আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কেরলাদা কোবিদ-১৯গী এক্স-গ্রেসিয়া কম্পেন্সেসন ৫% ৱাকৎ তৌরিবা অসিগী রেন্দম স্ক্রুতনীগীদমক রাজ্যশিং অসিদা য়াম্না থুনা চংশিনখ্রে।
হায়রিবা অসি ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তকী য়াথং ওইনা তারিক মার্চ ২৪, ২০২২দা মিচেলিনস এপ্লিকেসন ন: ১৮০৫ ওফ ২০২১, রিত, পিতিসন (সিবিল) ন: ৫৩৯ ওফ ২০২১গী পাস তৌখিবগী মিৎয়েং মখাদনি।
মহারাস্ত্রাগী তীম মেম্বর অহুম্বু এন.সি.দি.সি.গী, প্রিন্সিপাল কন্সলতেন্ত, দাঃ সুনিল গুপ্তনা লুচিংগনি। এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু, কলিকৎকী এদভাইজর, দাঃ পি. রবিন্দ্রন্না কেরলা তীম্বু লুচিংগনি, হায়রিবা অসিদা এন.সি.দি.সি.গী, এদভাইজর প্রিন্সিপাল দাঃ এস. ভেঙ্কতেশনা গুজরাত তীম্বু লুচিংগনি। আন্ধ্রা প্রদেশকী মেম্বর তীম অহুম্বুনা এন.সি.দি.সি.গী, দাইরেক্তর দাঃ এস.কে. সিংহনা মকোক চিংগনি।
সে: ন:
রাজ্য
মেম্বর ১
মেম্বর ২
মেম্বর ৩
মহারাস্ত্রা
দাঃ সুনিল গুপ্ত
এন.সি.দি.সি.গী, প্রিন্সিপাল কন্সলতেন্ত
দাঃ অনুভব শ্রিবাস্তবা, এন.সি.দি.সি.গী, জোইন্ত দাইরেক্তর
এস.ঐচ. মনোজ কুমার বর্মা, য়ু.এস. সি.জি.ঐচ.এস.
কেরলা
দাঃ পি. রবিন্দ্রন
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. কলিকৎকী এদভাইজর
দাঃ সনকেৎ কুলকর্নি,
এন.সি.দি.সি.গী, জোইন্ত দাইরেক্তর
এস.ঐচ. রাজেন্দর কুমার
আর.এস.বি.ৱাই. দিব.গী সেক্রেতরীগী মখাদা
গুজরাত
দাঃ এস. ভেঙ্কতেশনা
প্রিন্সিপাল এদভাইজর,
এন.সি.দি.সি.
দাঃ সিম্মি
এন.সি.দি.সি.গী, জোইন্ত দাইরেক্তর
এস.ঐচ. রাজ কুমার,
হোস্পিতাল II/এন.ই. দিব.
আন্ধ্রা প্রদেশ
দাঃ এস.কে. সিংহ
এন.সি.দি.সি.গী, দাইরেক্তর
দাঃ হিমানশু চৌহান
এন.সি.দি.সি.গী, জোইন্ত দাইরেক্তর
এস.ঐচ. প্রেম নরেইন, য়ু.এস. দবল্যু. দিব.
হায়রিবা তীম অসিনা ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্ত অমসুং এন.দি.এম.এ.না ইসু তৌরবা লমজিং-লমতাক্কী মতুং ইন্না এক্স-গ্রেসিয়া পীখিবগী ওন-ফীল্দ য়েংশিনগনি। মখোয়না এক্স-গ্রেসিয়াগী তেংবাং পীখিবগী ৫% এপ্লিকেসন ফাইল ৱাকৎকী রেন্দম স্ক্রুতনী লৌখৎকনি। তীম অসিনা এক্স-গ্রেসিয়া পীখিবা, কেসশিংগী মরীক-চুম্বা য়েংশিনবা হায়রিবা অসিদা দিস্ত্রীক্ত ওথোরিতীশিংনা হায়রিবা অসিগীদমক লৌখৎপা দোক্যুমেন্তেসন/ভেরিফিকেসন য়াওনা অয়াবা পীগদবা নত্ত্রগা ককথৎকদবশিংগী থবকশিং য়েংশিনগনি।
ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তকী ওর্দর তারিক মার্চ ২৪, ২০২২গী মতুং ইন্না, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫গী সেক্সন ৫২গী মখাদা, এক্স-গ্রেসিয়া কম্পেন্সেসন ফংননবগীদমক অরানবা ৱাকৎ অমসুং/নত্ত্রগা অরানবা সর্তিফিকেৎ পীবা অসি চৈরাক ফংবা য়াই।
ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তকী ওর্দর তারিক মার্চ ২৪, ২০২২গী মতুং পাউতাক পীবগী মতুং ইন্না, রাজ্য সরকারনা তীমশিং অসিদা ক্লেম তৌরিবা এপ্লিকেসনশিং অসি পুথোকপদা হায়রিবা তীম অসিদা মতেং পাংগদবনি অমসুং তীম অসিদা ক্লেম অসিগা মরী লৈনবা তঙাইফদবা পুম্বা পিশিনগদবনি, হায়রিবা অসিনা হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী মন্ত্রালয়দা রিপোর্ত স্ক্রুতনী পুথোকপা অমসুং পীশিনবা ঙম্নবনি। রিপোর্তশিং অসি ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তকী মমাংদা পুথোক্কনি।

Ministry of Health and Family Welfare
In compliance of Hon. Supreme Court's order, Central teams rushed to Maharashtra, Gujarat, Andhra Pradesh and Kerala for random scrutiny of claims filed for COVID-19 ex-gratia compensation
Under Section 52 of Disaster Management Act 2005, making of a false claim and/or submitting a false certificate to avail of the ex-gratia compensation is liable to be punished
08 APR 2022 6:02PM by PIB Delhi
The Central Government has rushed central teams to Maharashtra, Kerala, Gujarat and Andhra Pradesh for random scrutiny of 5% claims filed for COVID-19 ex-gratia compensation in these States.
This is in pursuance of Hon’ble Supreme Court’s Order dated 24th March 2022 passed in the Miscellaneous Application No. 1805 of 2021 in Writ Petition (Civil) No. 539 of 2021.
The three member team to Maharashtra will be led by Dr. Sunil Gupta, Principal Consultant, NCDC. Dr. P Ravindran, Advisor, MoHFW, Calicut will lead the team to Kerala, while Dr. S Venkatesh, Principal Advisor, NCDC is heading the Gujarat team. The three-member team to Andhra Pradesh will be headed by Dr. S K Singh, Director, NCDC.
S. No.
State
Member 1
Member 2
Member 3
1
Maharashtra
Dr. Sunil Gupta
Principal Consultant, NCDC
Dr. Anubhav Srivastava
Joint Director, NCDC
Sh. Manoj Kumar Verma, US, CGHS
2
Kerala
Dr. P Ravindran
Advisor, MoHFW, Calicut
Dr.Sanket Kulkarni
Joint Director, NCDC
Sh. Rajender Kumar
Under Secretary, RSBY Div.
3
Gujarat
Dr. S Venkatesh
Principal Advisor, NCDC
Dr.Simmi
Joint Director, NCDC
Sh. Raj Kumar, Hospital II/NE Div.
4
Andhra Pradesh
Dr. S K Singh
Director, NCDC
Dr. Himanshu Chauhan
Joint Director, NCDC
Sh. Prem Narain, US, WPG Div.
The deployed teams shall examine the on-field implementation of the ex-gratia being paid as per the directions of the Hon’ble Supreme Court and guidelines issued by NDMA. They shall undertake random scrutiny of 5% claims applications filed for payment of ex-gratia assistance. The teams shall also ascertain the process followed for payment of ex-gratia, examine the details of cases which were approved or rejected including documentation/verification undertaken for the same by the district authorities.
In the light of the order of Hon’ble Supreme Court dated 24th March 2022, it is emphasized that making of a false claim and/or submitting a false certificate to avail of the ex-gratia compensation is liable to be punished under Section 52 OF Disaster Management Act, 2005.
As directed by the Hon’ble Supreme Court’s in its Order dated 24th March 2022, the State Governments shall assist these teams in carrying out the scrutiny of the claim applications and submit all the necessary particulars of the respective claims that have been attended/processed to the Teams, which shall carry out the scrutiny and submit the report to Ministry of Health & Family Welfare. The report shall be submitted before the Hon’ble Supreme Court.