Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves distribution of fortified rice across Government Schemes
PM had announced the fortification of rice in his Independence Day speech
Entire cost of rice fortification (around Rs. 2,700 crore per annum) would be borne by the Govt. of India
Fortification will provide nutrition to every poor person of the country to overcome malnutrition and lack of essential nutrients in women, children, lactating mothers
FCI and State Agencies have already procured 88.65 LMT of fortified rice for supply and distribution
08 APR 2022 3:58PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has accorded its approval for supply of fortified rice throughout the Targeted Public Distribution System (TPDS) under the National Food Security Act (NFSA), Integrated Child Development Services (ICDS), Pradhan Mantri Poshan Shakti Nirman-PM POSHAN [erstwhile Mid-Day Meal Scheme (MDM)] and Other Welfare Schemes (OWS) of Government of India in all States and Union Territories (UTs) by 2024 in a phased manner.
The entire cost of rice fortification (around Rs. 2,700 crore per annum) would be borne by the Govt. of India as part of food subsidy till its full implementation upto June, 2024.
The following three phases are envisaged for full implementation of the initiative:
Phase-I: Covering ICDS and PM POSHAN in India all over by March, 2022 which is under implementation.
Phase-II: Phase I above plus TPDS and OWS in all Aspirational and High Burden Districts on stunting (total 291 districts) by March 2023.
Phase-Ill: Phase II above plus covering the remaining districts of the country by March 2024.
As part of vigorous implementation efforts, the Department of Food and Public distribution has been coordinating all ecosystem related activities with all relevant stakeholders like State Government / UT, line Ministries/Department, Development Partners, Industries, Research Institutes etc. The FCI and State Agencies are already engaged in procurement of fortified rice and so far nearly 88.65 LMT of fortified rice has been procured for the supply and distribution.
Hon'ble Prime Minister of India in his address on the 75th Independence Day (15th August, 2021) made an announcement on Fortification of Rice so as to provide nutrition to every poor person of the country to overcome malnutrition and lack of essential nutrients in women, children, lactating mothers etc. as it poses major obstacles in their development.
Earlier, the Centrally Sponsored Pilot Scheme on "Fortification of Rice and its Distribution under Public Distribution System" was implemented for a period of 3 years beginning from 2019-20. Eleven (11) States- Andhra Pradesh, Gujarat, Maharashtra, Tamil Nadu, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Odisha, Telangana, Madhya Pradesh, Uttarakhand and Jharkhand successfully distributed the fortified rice in their identified districts (one district per State) under the pilot scheme.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা সরকারগী স্কিমশিংদা ফোর্তিফাইদ রাইস য়েন্থোকপদা অয়াবা পীখ্রে
পি.এম.না নীংতম নুমীৎকী মহাক্কী ৱারোলদা চেং ফোর্তিফিকেসন তৌনবা লাউথোকখি
চেং ফোর্তিফিকেসন তৌবগী অপুনবা শেনফম (চহি অমদা লুপা করোর ২,৭০০রোম) অসি ভারত সরকারনা পুথোক্কনি
ফোর্তিফিকেসন তৌবা অসিনা নুপীশিং, অঙাংশিং, খোমজিংলিবী মমাশিংনা মালন্যুত্রিসন ওইবা অমসুং তঙাই ফদবা ন্যুত্রিএন্তশিং ফংদবা অদু কোকহন্নবা লৈবাক অসিগী লায়রবা মীওই খুদিংমক্তা ন্যুত্রিসন ফংহনগনি
এফ.সি.আই. অমসুং স্তেৎ এজেন্সীশিংনা সপ্লাই তৌনবা অমসুং য়েন্থোক্নবগীদমক্তা ফোর্তিফাইদ রাইস এল.এম.তি. ৮৮.৬৫ হান্ননা লৈশিনখ্রে
08 APR 2022 3:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা তাঙ্কক নাইবা মওংদা ২০২৪ ফাওবদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (নফসা), ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত সর্ভিসেস (আই.সি.দি.এস.), প্রধান মন্ত্রী পোশন শক্তি নির্মন-পি.এম. পোশন [মমাংদা মিদ-দে মীল স্কিম (এম.দি.এম.) ওইরম্বা] অমসুং অদর ৱেল্ফিয়র স্কিমশিং (ও.দবল্যু.এস.)কী মখাদা তার্গেতেদ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম (তি.পি.দি.এস.)কী খুত্থঅংদা ফোর্তিফাইস রাইস সপ্লাই তৌনবা অয়াবা পীখ্রে।
জুন ২০২৪ ফাওবদা মসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌদ্রিবা ফাওবা ফুদ সবসিদীগী শরুক অমা ওইনা ভারত সরকারনা চেং ফোর্তিফিকেসন তৌবগী অপুনবা শেনফম (চহি অমদা লুপা করোর ২,৭০০রোম) অসি পুথোক্কনি।
থৌরাং অসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক মখাদা পীরিবা তাঙ্কক অহুম অসি শেমখ্রে:
ফেজ-I: হৌজিক ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা আই.সি.দি.এস. অমসুং পি.এম. পোশন অসি মার্চ ২০২২ ফাওবদা ভারত পুম্বদা কবর তৌবা।
ফেজ-II: ফেজ Iগী মথক্তা মার্চ ২০২৩ ফাওবদা এস্পিরেস্নেল অমসুং স্তন্তিংদা হায় বর্দন দিস্ত্রিক্ত ওইরিবা পুম্নমক্তা (পুনা জিলা ২৯১)দা তি.পি.দি.এস. অমসুং ও.দবল্যু.এস. কবর তৌবা।
ফজ-III: ফেজ II গী মথক্তা মার্চ ২০২৪ ফাওবদা লৈবাক অসিগী লেমহৌরিবা জিলাশিংদা কবর তৌবা।
খোঙজেল য়াংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী খোঙথাংশিংগী শরুক ওইনা, দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন্না রাজ্য সরকার/য়ু.তি., লাইন মন্ত্রালয়শিং/বিভা, দিবেলপমেন্ত পার্তনরশিং, ইন্দস্ত্রীশিং, রিসর্চ ইন্সতিত্যুত অসিগগুম্বা মরী লৈনবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লোয়ননা ইকোসিস্তেম পুম্নমক্কা মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিংদা মতেং পাংদুনা লাক্লি। এফ.সি.আই. অমসুং স্তেৎ এজেন্সীশিংনা হান্নদগী হৌদুনা ফোর্তিফাইদ রাইস লৈশিনখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা সপ্লাই তৌনবা অমসুং য়েন্থোক্নবগীদমক ফোর্তিফাইদ রাইস এল.এম.তি. ৮৮.৬৫গী ময়াদা লৈশিনখ্রে।
ইকাই খুম্নরবা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা ৭৫শুবা নীংতম নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৫) পীখিবা মহাক্কী ৱারোলদা ফোর্তিফিকেসন তৌবা অসিনা লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা অচৌবা অপনবশিং পীরিবা নুপীশিং, অঙাংশিং, খোমজিংলিবী মমাশিংনা মালন্যুত্রিসন ওইবা অমসুং তঙাই ফদবা ন্যুত্রিএন্তশিং ফংদবা অদু কোকহন্নবা লৈবাক অসিগী লায়রবা মীওই খুদিংমক্তা ন্যুত্রিসন ফংহনগনি হায়না লাউথোকখি।
মমাংদা ২০২৯-২০গী হৌদুনা চহি ৩গী মতমগীদমক “ফোর্তিফিকেসন ওফ রাইস এন্দ ইৎস দিস্ত্রিব্যুসন অন্দর পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম”গী সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ পাইলোৎ স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। পাইলোৎ স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্য তরামাথোই (১১) – অন্ধ্র প্রদেশ, গুজরাত, মহারাস্ত্র, তামিল নাদু, ছত্তিসগর, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, তেলঙ্গানা, মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং ঝারখন্দা মখোয়গী খঙদোক্লবা জিলাশিংদা (রাজ্য অমদা জিলা অমা) ফোর্তিফাইদ রাইস মাইপাক্না য়েন্থোকখি।