Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
726 LMT food grains lifted and nearly 690 LMT food grains distributed under PMGKAY
About 10% of transactions take place through portability One Nation One Ration Card Plan
06 APR 2022 3:59PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Ms Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply to a question in Lok Sabha today informed about the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY)’ the Government of India, Department of Food and Public Distribution (DFPD) started distribution of ‘additional’ and ‘free-of-cost’ food grains (Rice/Wheat) to around 80 Crore National Food Security Act (NFSA) beneficiaries.
As per the phase wise distribution reports available from the States/UTs, so far, a cumulative total of about 726 Lakh MT of food grains have been lifted and nearly 690 Lakh MT food grains have been distributed by the States/UTs. Year wise and food grain wise figures are shown below:
Year wise
Lifting % against Allocation
Quantity Distributed in LMT
Wheat
Rice
Total
FY 2020-21
95%
102.4
196.2
298.6
FY 2021-22
96%
184.5
206.6
391.1
A Statement showing State/UT-wise inter-State and intra-State portability transactions since inception of ONORC plan is at Annexure.
About 10% of such transactions take place through portability One Nation One Ration Card Plan.
The primary responsibility of beneficiary outreach and awareness generation under NFSA/ PDS has been entrusted to the States/UTs. All States/UTs have been requested to undertake wide-spread publicity and awareness of PM-GKAY and ONORC plan. The Department has also shared various IEC (Information, Education and Communication) materials about ONORC with all States/UTs for regular awareness generation through Fair Price Shops and other public places of importance. Further, the Department also undertakes wide-publicity of ONORC through regular press releases and through Social Media. All States/UTs have also been requested to enable a dedicated 14445 toll-free number for ONORC operations for information dissemination and other matters pertaining to portability of ration cards. States/UTs are also requested to promote awareness about ‘Mera Ration’ Mobile application that has been developed by the Department, in association with NIC, for the benefit of NFSA beneficiaries.
ANNEXURE
State/UT wise Inter-State and Intra-State portability Transactions
States
Total Intra-State Portability Transactions
Total Inter-State Portability Transactions
Total Inter-Intra Portability Transactions
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
15,091
199
15,290
ANDHRA PRADESH
9,62,88,126
3,193
9,62,91,319
ARUNACHAL PRADESH
1,124
137
1,261
BIHAR
17,88,29,488
13,329
17,88,42,817
CHANDIGARH
-
187
187
CHHATTISGARH
1,44,889
47
1,44,936
DELHI
47,36,890
16,89,605
64,26,495
GOA
19,938
9,096
29,034
GUJARAT
18,30,921
1,00,487
19,31,408
HARYANA
2,37,50,504
2,65,909
2,40,16,413
HIMACHAL PRADESH
960
22,654
23,614
JAMMU AND KASHMIR
6,36,409
15,294
6,51,703
JHARKHAND
16,99,982
11,070
17,11,052
KARNATAKA
3,86,77,177
15,465
3,86,92,642
KERALA
3,64,65,424
10,741
3,64,76,165
LADAKH
-
188
188
LAKSHADWEEP
122
54
176
MADHYA PRADESH
1,81,52,823
13,134
1,81,65,957
MAHARASHTRA
3,21,26,222
1,29,876
3,22,56,098
MANIPUR
1,505
14
1,519
MEGHALAYA
-
49
49
MIZORAM
1,924
4
1,928
NAGALAND
10,450
318
10,768
ODISHA
38,002
787
38,789
PUDUCHERRY
-
1
1
PUNJAB
38,26,986
10,280
38,37,266
RAJASTHAN
7,20,58,541
14,814
7,20,73,355
SIKKIM
4,503
300
4,803
TAMIL NADU
15,71,962
4,950
15,76,912
TELANGANA
5,73,80,836
11,147
5,73,91,983
THE DADRA AND NAGAR
HAVELI AND DAMAN AND DIU
1,15,658
47,381
1,63,039
TRIPURA
5,96,857
7,996
6,04,853
UTTAR PRADESH
4,68,56,037
35,372
4,68,91,409
UTTARAKHAND
-
30,676
30,676
WEST BENGAL
-
260
260
Total
61,58,39,351
24,65,014
61,83,04,365

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা এল.এম.তি. ৭২৬গী ফৌ-চেং লৌখৎখি অমসুং এল.এম.তি. ৬৯০গী ফৌ-চেং য়েন্থোকখি
ত্রান্সেক্সনশিংগী চাউরাক্না ১০%দি পোর্তেবিলিতী ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ প্লানগী খুত্থাংদা পাংথোকখি
06 APR 2022 3:59PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশনগী রাজ্য মন্ত্রী, সুকুমারি সাধৱি নিরঞ্জন জ্যোতিনা ঙসি লোক সভাদা ৱাহং অমগী অহিবা পাউখুম ওইনা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.)গী মতাংদা খঙহনখি, ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন (দি.ই.পি.দি.)না নেস্নেল ফুস সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.) বেনিফিসরী করোর ৮০ মুক্তা ‘অহেনবা’ অমসুং ‘লেম্না’ ফৌ-চেং (চেং/গেহু) য়ে্থোকপা হৌখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদগী ফংবা তাঙ্কক নাইনা য়েন্থোকখিবগী রিপোর্তশিং অদুগী মতুং ইন্না, হৌজিক ফাওবদা, পুল্লপকী অপুনবা ওইনা চাউরাক্না এম.তি. লাখ ৭২৬কী ফৌ-চেং লৌখৎখি অমসুং চাউরাক্না এম.তি. লাখ ৬৯০গী ফৌ-চেং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোকখি। চহিগী মতুং ইন্না অমসুং ফৌ-চেংগী মতুং ইন্না মশিংশিং অদু মখাদা উৎলি:
চহিগী মতুং ইন্না
এলোকেশনগী মতুং ইন্না পীখিবা লিফতিং %
এল.এম.তি.দা য়েন্থোকখিবা মশিং
গেহু
চেং
অপুনবা
এফ.ৱাই. ২০২০-২১
৯৫%
১০২.৪
১৯৬.২
২৯৮.৬
এফ.ৱাই. ২০২১-২২
৯৬%
১৮৪.৫
২০৬.৬
৩৯১.১
ও.এন.ও.আর.সি. প্লান হেক হৌবদগী রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না ইন্তর-স্তেত অমসুং ইন্ত্রা-স্তেত পোর্তেবিলিতি ত্রান্সেক্সনশিং উৎপা স্তেতমেন্ত অদু এনেক্সচরদা য়াওরি।
অসিগুম্বা ত্রান্সেক্সনশিংগী চাউরাক্না ১০%দি পোর্তেবিলিতী ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ প্লানগী খুত্থাংদা পাংথোকখি।
এন.এফ.এস.এ./পি.দি.এস.কী মখাদা বেনিফিসরী আউৎরীচ অমসুং এৱেবরনেস জেনরেশনগী মরু ওইবা মথৌদাংদি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খুৎশিন্নখি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পি.এম.-জি.কে.ৱাই. অমসুং ও.এন.আর.সি. প্লানগী পাক শন্না পব্লিসিতী তৌবা অমসুং এৱেয়রনে পীবগী থবক অদু রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৌখৎনবা হায়খি। দিপার্তমেন্ত অসিনসু ফেয়র প্রাইস শোপশিং অমসুং অতোপ্পা মরু ওইবা মীয়ামগী মফমশিংগী খুত্থাংদা রেদুলর এৱেয়রনেস জেনরেশনগীদমক্তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ও.এন.ও.আর.সি.গী মতাংদা আই.ই.সি. (ইনফোর্মেশন, এজুকেশন অমসুং কম্যুনিকেশন) মেতরিয়েলশিং কয়া অমা শিয়র তৌখি। মখাতানা, দিপার্তমেন্ত অসিনসু রেগুলর প্রেস রিলীজশিং অমসুং সোসিয়েল মীদিয়াগি খুত্থাংদা ও.এন.ও.আর.সি.গী পাক-শন্না পব্লিসিতীসু তৌরি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা অমসুং রেসন কার্দশিংগী পোর্তেবিলিতীগা মরী লৈনবা অতোপ্পা হীরমশিংগীদমক্তা ও.এন.ও.আর.সি. ওপরেশনশিংগীদমক্তা তোল ফ্রী নম্বর ১৪৪৪৫ অমা থম্নবা হায়খি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এন.এফ.এস.এ. বেনিফিসরীশিংগী কান্নবগীদমক্তা এন.আই.সি.গা খুৎশম্নদুনা দিপার্তেমন্ত অসিনা দেবেলপ তৌবা ‘মেরা রেসন’ মোবাইল এপ্লিকেশনগী মতাংদা এৱেয়রনেস প্রমোত তৌনবগী মতাংদসু হায়খি।
এনেক্সচর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না ইন্তর-স্তেত অমসুং ইন্ত্রা স্তেত পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিং
রাজ্যশিং
অপুনবা ইন্ত্রা স্তেত পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিং
অপুনবা ইন্তর-স্তেত পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিং
অপুনবা ইন্তর-স্তেত পোর্তেবিলিতী ত্রান্সেক্সনশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
১৫,০৯১
১৯৯
১৫,২৯০
অন্ধ্র প্রদেশ
৯,৬২,৮৮,১২৬
৩,১৯৩
৯,৬২,৯১,৩১৯
অরুনাচল প্রদেশ
১,১২৪
১৩৭
১,২৬১
বিহার
১৭,৮৮,২৯,৪৮৮
১৩,৩২৯
১৭,৮৮,৪২,৮১৭
চন্দিগর
-
১৮৭
১৮৭
ছত্তিসগর
১,৪৪,৮৮৯
৪৭
১,৪৪,৯৩৬
দিল্লী
৪৭,৩৬,৮৯০
১৬,৮৯,৬০৫
৬৪,২৬,৪৯৫
গোৱা
১৯,৯৩৮
৯,০৯৬
২৯,০৩৪
গুজরাত
১৮,৩০,৯২১
১,০০,৪৮৭
১৯,৩১,৪০৮
হরিয়ানা
২,৩৭,৫০,৫০৪
২,৬৫,৯০৯
২,৪০,১৬,৪১৩
হিমাচল প্রদেশ
৯৬০
২২,৬৫৪
২৩,৬১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬,৩৬,৪০৯
১৫,২৯৪
৬,৫১,৭০৩
ঝারখন্দ
১৬,৯৯,৯৮২
১১,০৭০
১৭,১১,০৫২
কর্নাতকা
৩,৮৬,৭৭,১৭৭
১৫,৪৬৫
৩,৮৬,৯২,৬৪২
কেরলা
৩,৬৪,৬৫,৪২৪
১০,৭৪১
৩,৬৪,৭৬,১৬৫
লদাখ
-
১৮৮
১৮৮
লক্সদ্বীপ
১২২
৫৪
১৭৬
মধ্য প্রদেশ
১,৮১,৫২,৮২৩
১৩,১৩৪
১,৮১,৬৫,৯৫৭
মহারাস্ত্র
৩,২১,২৬,২২২
১,২৯,৮৭৬
৩,২২,৫৬,০৯৮
মনিপুর
১,৫০৫
১৪
১,৫১৯
মেঘালয়
-
৪৯
৪৯
মিজোরাম
১,৯২৪
১,৯২৮
নাগালেন্দ
১০,৪৫০
৩১৮
১০,৭৬৮
ওরিশা
৩৮,০০২
৭৮৭
৩৮,৭৮৯
পুদুচেরী
-
পঞ্জাব
৩৮,২৬,৯৮৬
১০,২৮০
৩৮,৩৭,২৬৬
রাজস্থান
৭,২০,৫৮,৫৪১
১৪,৮১৪
৭,২০,৭৩,৩৫৫
সিক্কিম
৪,৫০৩
৩০০
৪,৮০৩
তামিল নাদু
১৫,৭১,৯৬২
৪,৯৫০
১৫,৭৬,৯১২
তেলঙ্গনা
৫,৭৩,৮০,৮৩৬
১১,১৪৭
৫,৭৩,৯১,৯৮৩
দাদদ্রা অমসুং নাগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
১,১৫,৬৫৮
৪৭,৩৮১
১,৬৩,০৩৯
ত্রিপুরা
৫,৯৬,৮৫৭
৭,৯৯৬
৬,০৪,৮৫৩
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৮,৫৬,০৩৭
৩৫,৩৭২
৪,৬৮,৯১,৪০৯
উত্তরাখন্দ
-
৩০,৬৭৬
৩০,৬৭৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
-
২৬০
২৬০
অপুনবা
৬১,৫৮,৩৯,৩৫১
২৪,৬৫,০১৪
৬১,৮৩,০৪,৩৬৫