PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
05 APR 2022 5:55PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৪.৮৭ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১২,০৫৪লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৬%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১,২৮০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৪,৯৬,৩৬৯দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৭৯৫ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.১৭% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.২২%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.১৫ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৪,৬৬,৩৩২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮৪.৮৭ লানখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.৯২গী মথক্তা কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১২,০৫৪দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৭৯৫ রিপোর্ত তৌরক্লি
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৭৬%দা লৈরি
লেঙদবা চয়োলগী পোজিতিবিতী চাং হৌজিক ০.২২দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৪.৮৭ (১,৮৪,৮৭,৩৩,০৮১) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,২২,১৫,২১৩গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌজিক ফাওবদা নহা ওইরিবা মীওইই ১.৯২ (১,৯২,১৮,০৯৯) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩৮৫৯
অনিশুবা দোজ
১০০০২২৮০
প্রিকোসন দোজ
৪৪৯০৯৪১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৩৫০৭
অনিশুবা দোজ
১৭৫১৪৮৫৫
প্রিকোসন দোজ
৬৯২৯২০১
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
১৯২১৮০৯৯
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৭৩৮৬৩৯৬
অনিশুবা দোজ
৩৮৭১৩৮৮২
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৪৮০৭৯১৪
অনিশুবা দোজ
৪৬৭৬৮৪০০২
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৭৮৩১৯৪
অনিশুবা দোজ
১৮৫৭৩৬৭১৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৭৬৩৫৭৯
অনিশুবা দোজ
১১৫৬৮৯৪১৭
প্রিকোসন দোজ
১২১৯৫২৩৯
প্রিকোসন দোজ
২,৩৬,১৫,৩৮১
অপুনবা
১,৮৪,৮৭,৩৩,০৮১
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ১২,০৫৪ দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৬%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,২৮০ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৯৬,৩৬৯ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৬৬,৩৩২ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.১৫ (৭৯,১৫,৪৬,০৩৮) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.১৭% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813454
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৮৫.৫৩ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৭০ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(এপ্রিল ০৫, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৮৫,৫৩,৪৪,৪৯৫
হৌজিক লৈরিবা
১৫,৭০,৭৯,০০৬
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.৫৩ (১,৮৫,৫৩,৪৪,৪৯৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৭০ (১৫,৭০,৭৯,০০৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813448
কোবিদ-১৯গী মতুংগী মতমশিংদা মেন্তেল হেল্থকী শিংনবশিংগী লাইওং খঙদোকপা
লান্সেত পব্লিক হেল্থতা ফোঙখিবা “কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ইং ২০২০দা লৈবাক অমসুং তেরিতোরী ২০৪দা দিপ্রেসন অমসুং এংজাইতী দিসওর্দরনা মালেমদা মরাং কায়না লৈহনবা অৱাবা” হায়বসিগী স্তদী অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা ভারত্তা হায়রিবা শিংনবা অসিদা চাউরাক্না ৩৫%গী চাংদা হেনগৎখি হায়না পানরি।
শেল য়াম্না চঙদবা অমসুং লায়না ফংবা য়াবা হেল্থকেয়র ফেসিলতী পীনবগীদমক্তা সরকারনা লৈবাক অসিদা নেস্নেল মেন্তেল হেল্থ প্রোগ্রাম (এন.এম.ঐচ.পি.) পায়খৎলি। দিস্ত্রিক্ত মেন্তেল হেল্থ প্রোগ্রাম (দি.এম.ঐচ.পি.) অসি এন.এম.ঐচ.পি.গী শরুক অমনি অমসুং নেস্নেল হেল্থ মিসনগী খুত্থাংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা তেংবাংদুনা জিলা ৭০৪দা পায়খৎনবগীদমক্তা অয়াবা পীখ্রবনি। দি.এম.ঐচ.পি.গী মখাদা কম্ম্যুনিতী হেল্থ সেন্তর (সি.ঐচ.সি.) অমসুং প্রাইমরী হেল্থ সেন্তর (পি.ঐচ.সি.)দা ফংলিবা ফেসিলিতীশিংগী মনুংদা আউতপেসেন্ত সর্ভিস, এসেসমেন্ত, কাউন্সেল্লিং/সাইকো-সোসিএল ইনত্তভেন্সন, কেয়র অমসুং মেন্তেল দিসওর্দরনা শাথীনা নারবা মীওইশিংদা তেংবাংবা, হিদাক, আউতরীচ সর্ভিস, এব্যুলেন্স সর্ভিস য়াওরি। মসিগী মথক্তা, জিলাগী থাকশিংদা ফমুং ১০ লৈবা ইন-পেসেন্ত হোস্পিতালসু য়াওরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:-
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813665

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
05 APR 2022 5:55PM by PIB Delhi
• 184.87 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 12,054
• Active cases stand at 0.03%
• Recovery Rate currently at 98.76%
• 1,280 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,24,96,369
• 795 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.17%)
• Weekly Positivity Rate (0.22%)
• 79.15 cr Total Tests conducted so far; 4,66,332 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 184.87 Cr
Over 1.92 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 12,054
795 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.76%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.22%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 184.87 Cr (1,84,87,33,081) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,22,15,213 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.92 Cr (1,92,18,099) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403859
2nd Dose
10002280
Precaution Dose
4490941
FLWs
1st Dose
18413507
2nd Dose
17514855
Precaution Dose
6929201
Age Group 12-14 years
1st Dose
19218099
Age Group 15-18 years
1st Dose
57386396
2nd Dose
38713882
Age Group 18-44 years
1st Dose
554807914
2nd Dose
467684002
Age Group 45-59 years
1st Dose
202783194
2nd Dose
185736716
Over 60 years
1st Dose
126763579
2nd Dose
115689417
Precaution Dose
12195239
Precaution Dose
2,36,15,381
Total
1,84,87,33,081
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload declines to today 12,054 Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 1,280 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,96,369.
795 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,66,332 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.15 Cr (79,15,46,038) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.22% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.17%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813454
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 185.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.70 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 5th April 2022)
SUPPLIED
1,85,53,44,495
BALANCE AVAILABLE
15,70,79,006
More than 185.53 crore (1,85,53,44,495) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.70 Cr (15,70,79,006) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813448
Diagnosis of Mental Health issues post covid-19
The “Global prevalence and burden of depressive and anxiety disorders in 204 countries and territories in 2020 due to the COVID-19 pandemic” study, published in Lancet public health, has estimated an increase of about 35 per cent in the prevalence of anxiety and depression in India during the COVID-19 pandemic.
For providing affordable and accessible mental healthcare facilities, the Government is implementing the National Mental Health Programme (NMHP) in the country. The District Mental Health Programme (DMHP) component of the NMHP has been sanctioned for implementation in 704 districts for which support is provided to States/UTs through the National Health Mission. Facilities made available under DMHP at the Community Health Centre (CHC) and Primary Health Centre (PHC) levels, include outpatient services, assessment, counselling/ psycho-social interventions, care and support to persons with severe mental disorders, drugs, outreach services, ambulance services etc. In addition to above services there is a provision of 10 bedded in-patient facility at the district level.
For Details:-
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813665