Ministry of New and Renewable Energy
IREDA achieves historic annual performance in FY 2021-22
Highest -ever loan sanction of Rs. 23,921 crores with a growth of 117% compared to FY 2020-21
Highest-ever loan disbursement of Rs. 16,071 crores with a growth of 82% compared to FY 2020-21
05 APR 2022 1:57PM by PIB Delhi
Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA), the largest dedicated lender of the Renewable Energy in India ended FY 2021-22 with its best-ever performance till date. IREDA has achieved the highest-ever loan sanctions to the tune of around Rs. 23921.06 crores and loan disbursements of around Rs. 16070.82 crores. On this occasion, Shri Pradip Kumar Das, Chairman & Managing Director (CMD), IREDA, addressed all the employees through his motivational interaction.
CMD, IREDA highlighted: "IREDA has achieved major milestones in 2021-22 even though the year saw second and third waves of the COVID-19 Pandemic along with the ongoing globally tense situations. IREDA stands fully committed towards achieving the Hon’ble Prime Minister’s ‘Panchamrita’ COP26 targets which includes targeted utilisation of 50% of the country’s energy requirements through RE sources by 2030 and raising the non-fossil fuel-based energy capacity of India to 500 GW by the same time. IREDA is fully equipped as an implementing agency for the additional allocation of Rs. 19,500 crores for PLI scheme to the manufacturers of high-efficiency solar modules announced in Budget Speech 2022 by the Union Finance Minister, Nirmala Sitharaman."
The following are the main highlights (provisional) of IREDA's performance in fiscal year 2021-22:
• Loan Sanctions: Highest ever Rs. 23,921 crores in FY 2021-22 from Rs. 11,001 crores in FY 2020-21 (up by 117%)
• Loan Disbursements: Highest ever Rs. 16,071 crores in FY 2021-22 from Rs. 8,827 crores in FY 2020-21 (up by 82%).
• NPAs: Net NPA reduced to 3.29% in FY 2021-22 from 5.61% in FY 2020-21 (reduction approx. 41%).
• Net worth: Increased to Rs. 4,989 crores ending FY 2021-22 from Rs. 2,995 crores ending FY 2020-21 (up by 67%).
• Loan Book: Increased to Rs. 34,000 crores ending FY 2021-22 from Rs. 27,854 crores ending FY 2020-21 (up by approx. 22%).
On this occasion, CMD, IREDA conveyed his sincere gratitude to the PMO, CCEA, Govt of India, MNRE, NITI Aayog and MoF for constantly guiding IREDA and extending its support at every juncture, especially for realising the awaited equity infusion. He also conveyed his best wishes and thanks to the entire Team IREDA for their untiring efforts, patience, and dedication to engrave record achievements. IREDA is looking forward to an even higher delivery on its mandate in the year 2022-23 as the company has registered continuous improvement in quarterly financial results during last two years.
Shri Das also reiterated that, "IREDA promotes transparency, good-governance, and a proactive approach across and work. The success of a company is built on the efforts of its employees. It is time to mutually work with innovations, collaborations, and market dynamics to ensure business expansion, diversification, and sustainable growth. Our combined strength is what makes us successful. Let’s start the upcoming new year with a focused, customised, and committed plan of action for serving our customers with a greater vision of clean and green energy. We wish to ensure that the entire value chain in the operations of IREDA is happy and proudly sustains the feeling of ‘Once IREDA, Always IREDA’."

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
আই.আর.ই.দি.এ.না এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা চহিগী পুৱারী ওইবা মায় পাকপা ফংখি
এফ.ৱাই. ২০২০-২১গা চাংদম্নবদা ১১৭%কী শাহৌ লৌদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা লুপা করোর ২৩,৯২১গী শেনফমগী লোনগী অয়াবা পীখি
এফ.ৱাই. ২০২০-২১গা চাংদম্নবদা ৮২%গী শাহৌ লৌদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা লুপা করোর ১৬,০৭১গী লোনগী শেনফম য়েন্থোকখি
05 APR 2022 1:57PM by PIB Imphal
ভারতকী রিন্যুএবল ইনর্জীগী খ্বাইদগী চাউবা খোঙফম চেৎপা লেন্দর ওইরিবা ইন্দিয়ন রিন্যুএবল ইনর্জী দিভেলপমেন্ত এজেন্সী লিমিতেদ (আই.আর.ই.দি.এ.)না এফ.ৱাই. ২০২১-২২বু মখোয়গী ঙসি ফাওবগী মথৌ খ্বাইদগী নীংথিনা পাংথোক্তুনা লোইশিনখি। আই.আর.ই.দি.এ.না চাউরাকপা লুপা করোর ২৩৯২১.০৬কী শেনফমগী লোনগী অয়াবা পীখি অমসুং লুপা করোর ১৬০৭০.৮২গী লোনগী শেনফম য়েন্থোকখি। আই.আর.ই.দি.এ.গী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর (সি.এম.দি.), শ্রী প্রদীপ কুমার দাসনা থৌরম অসিদা ইমপ্লোয়ী খুদিংদা পুক্নিং থৌগৎপগী ৱারোল থমখি।
আই.আর.ই.দি.এ.গী সি.এম.দি.না অসুম্না ফোংদোকখি, “ইং ২০২১-২২না কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ৱেবকা লোয়ননা মালেমগী ওইবা নুংশা-থিনীংঙাই ওইবা থৌদোক কয়া থেংনখ্রবসু, আই.আর.ই.দি.এ.না চহি অসিদা মশক থোকপা মায় পাকপা ফংবা ঙমখি। প্রধান মন্ত্রীগী ইং ২০৩০ ফাওবদা লৈবাক্কী ইনর্জীগী তঙাই ফদবগী ৫০%গী শরুকপু আর.ই. সোর্সকী খুত্থাংদা শিজিন্নবা অমসুং মান্নবা মতমগী মনুংদা ভারতকী নন-ফোসিল ফুএলদা য়ুম্ফম ওইবা ইনর্জী কেপাসিতীবু জি.দবল্যু. ৫০০ হেনগৎপা য়াওনা ‘পাঞ্চঅমৃতা’ কোপ২৬কী পান্দম ফংবগী মাইকৈদা আই.আর.ই.দি.এ.না খোঙফম চেৎনা লেপ্লি। কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না বজেৎ ৱারোল ২০২২দা লাউথোকখিবগুম্না হাই-ইফিসিএন্সী সোলর মোদ্যুল শাবগী পি.এল.আই. স্কিমগীদমক্তা অহেনবা লুপা করোর ১৯,৫০০ খাইদোকপগী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্নবা আই.আর.ই.দি.এ.দা মতিক চানা শেম শারে”।
মখাদা পীরিবশিং অসি আই.আর.ই.দি.এ.না শেনবা চহি ২০২১-২২দা পাংথোকখিবা থৌওংশিংগী মরু ওইবা ৱারোলশিংনি (প্রোভিজনেল):
• লোনগী অয়াবা পীবাঃ এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী লুপা করোর ১১,০০১গা চাংদম্নবদা এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা লুপা করোর ২৩,৯২১ (১১৭%কী শাহৌ লৌবা)
• লোনগী শেনফম য়েন্থোকপাঃ এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী লুপা করোর ৮,৮২৭কা চাংদম্নবদা এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা লুপা করোর ১৬,০৭১ (৮২%গী শাহৌ লৌবা)
• এন.পি.এ.: অপুনবা এন.পি.এ.না এফ.ৱাই. ২০২০-২১দা ৫.৬১% ওইরম্বদগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা ৩.২৯%দা হন্থখি (চাউরাক্না ৪১%গী চাংদা হন্থখিবা)
• অপুনবা মমলঃ এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী অরোইবদা ওইরম্বা লুপা করোর ২৯৯৫দগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী অরোইবদা লুপা করোর ৪৯৮৯দা হেনগৎখিবা (৬৭%কী চাং হেনগৎপা)
• লোন বুকঃ এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী অরোইবদা ওইরম্বা লুপা করোর ২৭,৮৫৪দগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী অরোইবদা লুপা করোর ৩৪,০০০দা হেনগৎখিবা (২২%গী চাং হেনগৎপা)
থৌরম অসিদা আই.আর.ই.দি.এ.গী সি.এম.দি.না পি.এম.ও., সি.সি.ই.এ., ভারত সরকার, নিতি আয়োগ অমসুং এম.ও.এফ.কী মফমদা মখোয়বু লমজীংবা অমসুং থেংখাং খুদিংদা শৌগৎপীবগী, মরু ওইনা, মতম কয়াদগী ঙাইরক্লবা ইক্বিতী ইনফ্যুসন পাংথোকপীবা, থমোই শেংনা তৌবীমল খঙবা উৎখি। মহাক্না মহাক্কী আই.আর.ই.দি.এ.গী অপুনবা তীমগী মফমদা য়াইফ পাউজেল পীবগা লোয়ননা রেকোর্দ ওইরবা মায় পাকপা অসিবু ফংনবগীদমক্তা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখিবা, খাঙবা কনবা অমসুং খোঙফম চেৎখিবগীদমক্তা থাগৎপসু ফোংদোকখি। আই.আর.ই.দি.এ.না মমাংগী শেনবা চহি অনিগী ক্বার্তরগী ওইবা ফাইনেন্সিএল রিজল্তশিংদা লেপ্তনা ফগৎলক্তুনা লাকখিবনা ইং ২০২২-২৩গী থৌওংশিংদা হেন্না ৱাংবা থৌওং পাংথোক্নবা শেম শাদুনা লৈরি।
শ্রী দাসনা অসুম্নসু পনখি, “আই.আর.ই.দি.এ.না নুং-পান ফাওনা উবা, অফবা লৈঙাক অমসুং থবক তৌবদা পুক্নিং চঙনা অমসুং থৱাই য়াওবগী থৌওংবু পুক্নিং থৌগৎলি। কম্পেনী অসিগী মায় পাকপসি ইমপ্লোয়ীশিংগী হোৎনজমন্না পুরকপনি। হৌজিক্কী মতম অসিদি অনৌবা থৌওং, তেংবাংমিন্নবা অমসুং মার্কেত দাইমেন্সনগা লোয়ননা কারবার চাউথোকপা, মখল য়ামখৎহনবা অমসুং তুং কোইনা শাহৌ লৌনবা থবক তৌমিন্নবগী মতম্নি। ক্লীন অমসুং গ্রীন ইনর্জীগী হেন্না চাউবা পান্দম অমগা লোয়ননা মিৎয়েং চঙবা, ঐখোয়গী খুদোংচাবগী মতুং ইন্না কাংলোন শেমদোকপা অমসুং ঐখোয়গী কস্তমরশিংগী সেবা তৌনবা নীংথিনা থৌরাং য়াৎপা থৌওং ইন্দুনা ঐখোয় ময়াম পুন্দুনা লাক্লিবা চহি অসি হৌদোক্লসি। আই.আর.ই.দি.এ.গী থবক খুদিংগী মনুং চল্লিবা ভেল্যু চেন অপুনববু নুংঙাইহনবা অমসুং “আই.আর.ই.দি.এ. অমুক ওইখ্রবদি, মতম পুম্বদা আই.আর.ই.দি.এ. ওইবা” হায়বা ৱাখল্লোন অসি মখোয়দা শোইদনা চেলহনবা হায়বসি ঐখোয়না পাম্লি”।