PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
04 APR 2022 6:21PM by PIB Delhi
• 184.70 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 12,597
• Active cases stand at 0.03%
• Recovery Rate currently at 98.76%
• 1,316 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
4,24,95,089
• 913 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.29%)
• Weekly Positivity Rate (0.22%)
• 79.10 cr Total Tests conducted so far; 3,14,823 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
913 new cases reported in last 24 hours; less than 1,000 after 715 days
Daily COVID Deaths less than 10 today
Over 1.86 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
In a significant development, following a continuous downward trend, India’s Active Caseload (12,597) today has declined to less than 13,000 mark after 714 days. Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases. The caseload was 12,974 Active Cases on 18th April 2020.
In another significant development, India’s daily new cases reported today (913) have also declined below 1,000 mark after 715 days. Daily new COVID cases were 991 on 18th April 2020.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 1,316 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,95,089. Daily deaths reported are less than 10 today.
The last 24 hours saw a total of 3,14,823 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.10 Cr (79,10,79,706) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.22% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.29%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813072
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 184.70 Cr (1,84,70,83,279) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,21,87,532 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.86 Cr (1,86,39,260) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403809
2nd Dose
10001647
Precaution Dose
4483046
FLWs
1st Dose
18413439
2nd Dose
17513757
Precaution Dose
6915586
Age Group 12-14 years
1st Dose
18639260
Age Group 15-18 years
1st Dose
57333277
2nd Dose
38548306
Age Group 18-44 years
1st Dose
554759695
2nd Dose
467231694
Age Group 45-59 years
1st Dose
202775699
2nd Dose
185636455
Over 60 years
1st Dose
126757912
2nd Dose
115626977
Precaution Dose
12042720
Precaution Dose
2,34,41,352
Total
1,84,70,83,279
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 185.21 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.55 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 4th April 2022)
SUPPLIED
1,85,21,44,495
BALANCE AVAILABLE
15,55,00,726
More than 185.21 crore (1,85,21,44,495) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.55 Cr (15,55,00,726) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813036

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
04 APR 2022 6:21PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৪.৭০ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১২,৫৯৭ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৬%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১,৩১৬ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৪,৯৫,০৮৯দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯১৩ রেকোর্দ তৌখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.২৯% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.২২%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.১০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৩,১৪,৮২৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯১৩ রিপোর্ত তৌরকখি; নুমিৎ ৭১৫কী মতুংদা ১০০০দগী তাখি
কোবিদনা মরম ওইরগা নোংমদা শিখিবশিংগী মশিং অদু ঙসি ১০দগী তাখি
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.৮৬ হেন্না কাপখ্রে
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১২,৫৯৭) অসি নুমিৎ ৭১৪গী মতুংদা ঙসি ১৩,০০০দগী হন্থখ্রে। লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ০.০৩% এক্তিব কেসশিংনা ওই। ২০২০গী এপ্রিল ১৮দা ওইখিবা কেসলোদ অদু এক্তিব কেস ১২,৯৭৪ ওইখি।
অতোপ্পা য়াম্না নরু ওইবা অহোংবা অমদা, ভারতকী ঙসি থেংনখিবা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেসশিং (৯১৩) অদুসু নুমিৎ ৭১৫গী মতুংদা ১,০০০গী মখাদা লৈখ্রে। নোংমগী ওইবআ অনৌবা কোবিদ কেসশিংগী মশিং অদু ২০২০গী এপ্রিল ১৮দা ৯৯১ ওইখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৬%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,৩১৬ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৯৫,০৮৯ শুখ্রে। নোংমদা শিখিবগী মশিং অদু ঙসিগী ওইনা ১০দগী হন্থনা থেংনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩,১৪,৮২৩ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.১০ (৭৯,১০,৭৯,৭০৬) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৯% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813072
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৪.৭০ (১,৮৪,৭০,৮৩,২৭৯) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,২১,৮৭,৫৩২গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌজিক ফাওবদা এদোলেসেন্ত করোর ১.৮৬ (১,৮৬,৩৯,২৬০)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩৮০৯
অনিশুবা দোজ
১০০০১৬৪৭
প্রিকোসন দোজ
৪৪৮৩০৪৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৩৪৩৯
অনিশুবা দোজ
১৭৫১৩৭৫৭
প্রিকোসন দোজ
৬৯১৫৫৮৬
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
১৮৬৩৯২৬০
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৭৩৩৩২৭৭
অনিশুবা দোজ
৩৮৫৪৮৩০৬
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৪৭৫৯৬৯৫
অনিশুবা দোজ
৪৬৭২৩১৬৯৪
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৭৭৫৬৯৯
অনিশুবা দোজ
১৮৫৬৩৬৪৫৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৭৫৭৯১২
অনিশুবা দোজ
১১৫৬২৬৯৭৭
প্রিকোসন দোজ
১২০৪২৭২০
প্রিকোসন দোজ
২,৩৪,৪১,৩৫২
অপুনবা
১,৮৪,৭০,৮৩,২৭৯
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.২১ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৫৫ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(এপ্রিল ০৪, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮৫,২১,৪৪,৪৯৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৫,৫৫,০০,৭২৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.২১ (১,৮৫,২১,৪৪,৪৯৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৫৫ (১৫,৫৫,০০,৭২৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813036