ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আর্মদ ফোর্স অমসুং সাইনিক স্কুলশিংদা নুপীগী স্তেতস
28 MAR 2022 2:33PM by PIB Imphal
ভারত্তা পুন্না সাইনিক স্কুল ৩৩ লৈ। রাজ্যগী মতুং ইন্না সাইনিক স্কুল পুম্নমক্কী এনরোলমেন্ত তৌবগী মশিং অসি মখাদা পীরি:
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
সাইনিক স্কুলশিংগী মশিং
এনরোলমেন্তকী মশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
২
১১৮৪
২
অরুনাচল প্রদেশ
১
২৪৪
৩
অসাম
১
৬৩৭
৪
বিহার
২
৯৪৮
৫
ছত্তিসগর
১
৬৩২
৬
গুজরাত
১
৫৭৫
৭
হরিয়ানা
২
১১৬৩
৮
হিমাচল প্রদেশ
১
৫২৫
৯
ঝারখন্দ
১
৮৪৩
১০
কর্নাতকা
২
১২৭৪
১১
কেরলা
১
৬০৩
১২
মধ্য প্রদেশ
১
৫৩৭
১৩
মহারাস্ত্র
২
১০৫৫
১৪
মনিপুর
১
৫৭৯
১৫
মিজোরাম
১
৩০৩
১৬
নাগালেন্দ
১
৬৫৫
১৭
ওরিশা
২
৮০৩
১৮
পঞ্জাব
১
৫৯৯
১৯
রাজস্থান
২
১০৩০
২০
তামিল নাদু
১
৬৫৫
২১
জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ু.তি.
১
৪৮০
২২
উত্তর প্রদেশ
৩
৭০৯
২৩
উত্তরাখন্দ
১
৫৩২
২৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
৫৬৯
অপুনবা
৩৩
১৭১৩৪
২০২১গী নবেম্বরদা, এন.দি.এ. ২০২২ (I) রিতন একজামিনেশবগীদমক্তা কেন্দিদেত নুপীমচা ১১৬৯১না শরুক য়াখি অমসুং জুলাই ২০২২দা ইন্দক্সন তৌনবগীমক্তা সেলেক্সন প্রোসেসসু তৌরি। দিফেন্স ফোর্সতা থবক তৌরিবা, নর্সিং সার্বিস ওফিসর ৪৭৩৪ বাওনা নুপীশিংগী মশিং অসি ১০,৪৯৩নি। পার্সোনেলগী ইন্দক্সন/রেক্রুতমেন্ত অদু মেনপাৱরগী মথৌ তারিবা অমসুং দিদেন্স ফোর্স তা মশাগঈ মথৌ মপুং ফানা তৌবগী মখা পোল্লি।
সাইনিক স্কুল ৩৩না নুপীমচাশিংবু একাদেমিক সেসন ২০২১-২২ অসিদগী মিং চনবা হৌখ্রে। নুপীমচাশিংগী কেদেতশিং অসি অহানবা ওইনা সাইনিক স্কুল ছিংচিপতা একাদেমিক চহি ২০১৮-১৯গী মনুংদা সাইনিক স্কুল সোসাইতীনা থোকখিবা পোলিসী অদুগী মতুং ইন্না পাইলোত বেসিসতা হৌদোকখি। পাইলোত প্রোজেক্ত অসিনা মাইপাক্লবা মতুংদা সাইনিক স্কুল পুম্নমক্না ক্লাস VIতা লৈরিবা ভেকেন্সীশিং অদুগী ১০% ফাওবা নত্রগা নুপীমচা ১০, অনি অসিগী মনুংদা অহেনবা অদু এদমিসন তৌবগী অয়াবা পীরে। ২০২১-২২গীদমক্তা নুপীমচা মহৈরোই ৩২০ সাইনিক স্কুল ৩৩দা ক্লাস VIতা মিং চনখ্রে।
একাদেমিক সেসন ২০২২-২৩গীদমক্তা, সাইনিক স্কুল ৩৩দা নুপীমচা কেন্দিদেতশিংগীদমক্তা পুন্না ভেকেন্সী ৩৩৫ পীখ্রে।
চহি ২০২১-২২গীদমক্তা ক্লাস VI অমসুং ক্লাস IXদা মিং চনবআ মতমদা সাইনিক স্কুল কুদিমক্কী রিজার্ব তৌদুনা থম্বা সীতশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
কেতেগোরী
রিজার্ব তৌবা সীতশিং
তশেংবা মশিং
এস.সি.
৪৫০
৪৩৫
এস.তি.
২৪০
৩৯৩
ও.বি.সি.
৮১৫
১১০০
ই.দব্ল্যু.এস.
এদমিসনশিং অদু ক্লাস VIতগী হৌবা মরম্না সাইনিক স্কুলশিংদা চৎনদে
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Sushil Kumar Modi in Rajya Sabha on March ২৮, ২০২২.
মসিগী ই-পাউ অসি রক্সা রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজয় ভতনা অইবা পাউখুম ওইনা ২০২২গী মার্চ ২৮দা রাজ্য সভাদা অইবা পা্খুম ওইনা শ্রী সিশিল কুমার মোদীদা পীখিবনি।

Ministry of Defence
STATUS OF FEMALES IN ARMED FORCES AND SAINIK SCHOOLS
28 MAR 2022 2:33PM by PIB Delhi
There are total 33 Sainik Schools in India. State-wise enrolment strength of all Sainik Schools is as follows:
S. No.
Name of State
No. of Sainik School(s)
Enrolment Strength
1
Andhra Pradesh
2
1184
2
Arunachal Pradesh
1
244
3
Assam
1
637
4
Bihar
2
948
5
Chhattisgarh
1
632
6
Gujarat
1
575
7
Haryana
2
1163
8
HP
1
525
9
Jharkhand
1
843
10
Karnataka
2
1274
11
Kerala
1
603
12
Madhya Pradesh
1
537
13
Maharashtra
2
1055
14
Manipur
1
579
15
Mizoram
1
303
16
Nagaland
1
655
17
Odisha
2
803
18
Punjab
1
599
19
Rajasthan
2
1030
20
Tamil Nadu
1
655
21
UT of J&K
1
480
22
Uttar Pradesh
3
709
23
Uttarakhand
1
532
24
West Bengal
1
569
Total
33
17134
116891 girl candidates have appeared for NDA 2022(I) written examination in November 2021 and also the selection process for induction in July 2022 Batch is in progress. The number of Women Officers serving in Defence Forces is 10,493 including 4734 Military Nursing Services Officers. Induction/Recruitment of personnel depends on the manpower requirements and role fulfillment in the Defence Forces.
All 33 Sainik Schools have started admitting girls w.e.f. academic session 2021-22. Admission of girl cadets was first started on pilot basis in Sainik School Chhingchhip during the Academic Year 2018-19 as per the policy promulgated by Sainik Schools Society. After the success of pilot project all Sainik Schools are now open for admission of girls upto 10% of vacancies in Class VI or 10 girls, whichever is higher. For 2021-22, 320 girl students were admitted to Class VI in 33 Sainik Schools.
For the Academic session 2022-23, total 335 vacancies are accessible for Girl candidates in 33 Sainik Schools.
The details of reserved seats of all Sainik Schools at the time of admission in class VI and Class IX for the year 2021-22 are placed below:
Category
Seats Reserved
Actual Strength
SC
450
435
ST
240
393
OBC
815
1100
EWS
Not applicable to Sainik Schools as the admission starts from Class VI onwards
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Sushil Kumar Modi in Rajya Sabha on March 28, 2022.