সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
অখন্নবা সিভিলিয়ান ফ্লাইতশিংগী খুত্থাংদা ভারত মচা ৬২০০ হেন্না য়ুক্রেনদগী হল্লকখ্রে;
মথংগী নুমিৎ নিনিদা ভারত মচা ৭৪০০ হেন্না থুংলরবা য়ারি
03 MAR 2022 5:37PM by PIB Imphal
ভারতনা য়ুক্রেনদা পন্দুনা লৈরিবা ভারতকী নাগরিকশিংবু লমদম অসিদা পুরক্নবগীদমক ‘ওপরেসন গঙ্গা’ হায়না মিংথোনবা অচৌবা মী কনবগী ওপরেসন অমা চত্থরি। এক্সতরনেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা ভারতকী মহৈরোইশিংবু খোংজেল য়াংনা ভারত্তা পুরক্নবা হোৎনবা য়াবা হোৎনরি। ইন্দিয়ান এয়রলাইন্সনা খোংজেল য়াংনা মী হোন্দোকপগী থৌওং অসিদা মখোয়গী রিসোর্সশিং শিজিন্নরি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী মরি- শ্রী হরদীপ সিংহ পুরী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম সিনধিয়া, শ্রী কিরেন রিজিজু অমসুং জেন (রিতয়ার্দ) ভি.কে. সিংহনা ওপরেসন অসি তেংবাংনবা অমদি য়েংশিন্নবগীদমক য়ুক্রেনগা থংনবা লৈবাকশিংদা চৎখ্রি। ইন্দিয়ান সিভিলিয়ান প্লেনশিংগা লোয়ননা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্স প্লেনশিংনা চাং নায়না য়ুক্রেনবা পন্দুনা লৈরিবা ভারতকী মহৈরোইশিংবু ভারত্তা পুরক্লি।
ফেব্রুৱারী ২২দা হৌখিবা মী হোন্দোকপগী থৌওং অসিনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬২০০ হেন্না ভারত্তা পুরকখ্রে, মদুদা অখন্নবা সিভিলিয়ান ফ্লাইত ১০গী খুত্থাংদা ঙসি লাকখিবা মীওই ২১৮৫ য়াওরি। ঙসিগী সিভিলিয়ান এয়রলাইনশিংদা বুচারেস্ততগী ৫, বুদাপেস্ততগী ২, কোসিসেদগী ১, অমসুং জেসজোদগী ফ্লাইত ২ য়াওরি। মসিগী মথক্তা আই.এ.এফ. ফ্লাইত ৩না ঙসি মার্চ ৩গী নুমিদাং পুং ১১ অমসুং মার্চ ৪গী অয়ুক অঙনবগী মরক্তা অহেনবা ভারত মচাশিং পুরক্লি। মার্চ ২গী অহিং নোংয়াই অমসুং মার্চ ৩গী অয়ুক অঙনবগী মরক্তা আই.এ.এফ. ফ্লাইত মরিনা ভারত মচা ৭৯৮ হান্ননা পুরকখ্রে। সিভিলিয়ান ফ্লাইতশিংগী মশিং মখা তানা হেনগৎহনখিগনি অমদি মথংগী নুমিৎ নিনিদা অখন্নবা ফ্লাইতশিংগী খুত্থাংদা মীওই ৭৪০০ পুরক্লবা য়ারি। হয়েং মীওই ৩৫০০ পুরক্লবা য়ারি অমদি মার্চ ৫দনা ৩৯০০ হেন্না পুরক্লবা য়ারি।
হয়েংগী ওইনা অখন্নবা ফ্লাইতশিংগী তেন্তেতিব সেদ্যুল মখাদা লৈরে:
তাং
এয়রলাইন
পাইরক্কদবা মফম
থুংলগদবা মফম
ই.তি.এ.
ইনবাউন্দ ফ্লাইতশিং
০৪.০৩.২০২২
এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস
বুচারেস্ত
মুম্বাই
০৬:২০
১
এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস
বুদাপেস্ত
মুম্বাই
০৮:৩০
১
এয়র ইন্দিয়া
বুচারেস্ত
নই দিল্লী
১০:০৫
১
স্পাইসজেত
কোসিসে
নই দিল্লী
১১:২০:০০,১৪:১০
২
ইন্দিগো
বুদাপেস্ত
নই দিল্লী
০৪:৪০, ০৮:২০
২
ইন্দিগো
জেসজো
নই দিল্লী
০৮:২০, ০৫:২০, ০৬:২০
৩
ইন্দিগো
বুচারেস্ত
নই দিল্লী
০২:৩০, ০৩:৪০, ০৪:৪০
৩
ইন্দিগো
সুচিভা
নই দিল্লী
০৪:০৫,০৫:০৫
2
ভিসতারা
বুচারেস্ত
নই দিল্লী
১৫:৪৫
১
গো ফর্সত
বুদাপেস্ত
নই দিল্লী
০৪:০০
১
ফ্লাইতশিংগী অপুনবা মশিং: ১৭

Ministry of Civil Aviation
Over 6200 Indians have returned from Ukraine through special Civilian flights;
More than 7400 Indians expected to arrive in next two days
03 MAR 2022 5:37PM by PIB Delhi
India has mounted a massive rescue operation named ‘Operation Ganga’ to bring back Indian citizens stranded in Ukraine. Ministry of External Affairs, in close coordination with Ministry of Civil Aviation, is making all efforts to bring the Indian students back to India in fast pace. Indian Airlines are putting their resources in faster evacuation process. Four Union Ministers- Shri Hardeep Singh Puri, Shri Jyotiraditya M Scindia, Shri Kiren Rijiju and Gen (Retd) V.K. Singh have gone to countries adjoining Ukraine to support and supervise these operations. Indian Civilian planes as well as Indian Air Force planes are regularly bringing back stranded Indian students.
The evacuation process, which began on 22nd February, has brought back over 6200 persons so far, including 2185 persons coming today through 10 special civilian flights. Today’s flights included 5 from Bucharest, 2 from Budapest, 1 from Kosice, and 2 from Rzeszow by Civilian airlines. In addition, 3 IAF flights are bringing more Indians today between 11 pm on March 3 and early morning of March 4. Four IAF flights have already brought 798 Indian nationals between midnight of March 2 and early morning of March 3. The number of civilian flights is be scaled up further, and more than 7400 persons are expected to be brought through special flights in next two days. 3500 persons are expected to be brought back tomorrow and over 3900 on 5th March.
The tentative schedule of special flights for tomorrow is as below:
Date
Airline
From
To
ETA
Inbound flights
04.03.2022
Air India Express
Bucharest
Mumbai
06:20
1
Air India Express
Budapest
Mumbai
08:30
1
Air India
Bucharest
New Delhi
10:05
1
SpiceJet
Kosice
New Delhi
11:20:00,14:10
2
Indigo
Budapest
New Delhi
04:40, 08:20
2
Indigo
Rzeszow
New Delhi
08:20, 05:20, 06:20
3
Indigo
Bucharest
New Delhi
02:30, 03:40, 04:40
3
Indigo
Suceava
New Delhi
04:05,05:05
2
Vistara
Bucharest
New Delhi
15:45
1
Go First
Budapest
New Delhi
04:00
1
Total Number of flights: 17