Ministry of Health and Family Welfare
BENEFITS OF COWIN Portal
15 MAR 2022 5:00PM by PIB Delhi
CoWIN Portal is the digital platform to capture covid-19 vaccination program details. CoWIN connects to various stakeholders, including vaccine manufacturers, administrators, and verifiers, public and private vaccination facilities, and vaccine recipients etc. The key features of the CoWIN platform are (i) Blended registration- Beneficiaries can register online or on-site (walk-in) to Vaccination Centre. (ii) Beneficiaries can book online appointment based on convenience of time and choice of location (iii) Track Vaccination Schedule (iv) Instant Digital vaccination Certificate with certificate correction utility (v) Multilingual portal with 12 languages. (vi) Mobile application for their ease of use for vaccinator (vii) Vaccine Stock Management (viii) Publishing of Vaccine Schedules in advance (ix) Real Time Dashboards (x) tracking of Adverse Event Following Immunization (AEFI). (xi) Digital Covid-19 vaccination Certificate tracking (xii) Facility wise coverage.
CoWIN platform was developed in a record speed with ample consideration to its scalability, modularity and interoperability. For quick scale, CoWIN has been integrated with other government mobile applications such as Aarogya Setu and UMANG. Users can access the platform via desktop, laptop, tablet, and mobile phones, and can use it to meet a variety of needs. The platform has adapted quickly to the need for covering different beneficiaries group during each phases and adjusted the platform to accommodate an influx of new users even those from remote areas and/or those without access to digital tools. Registered users receive automated text messages on their registered mobile numbers regarding vaccination appointments, second dose & precaution dose reminders, and links to digital vaccination certificates.
Nine countries have sought India’s cooperation in this endeavour.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr. Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোৱিন পোর্তেলগী কান্নবশিং
15 MAR 2022 5:00PM by PIB Imphal
কোৱিন পোর্তেল অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী মরীকচুম্বা লৌশিন্নবা দিজিতেল প্লেতফোর্ম অমনি। কোৱিন্না ভেক্সিন মেনুফেকচররশিং, এদমিনিস্ত্রেতরশিং, অমসুং ভেরিফায়রশিং, মীয়ামগী অমসুং লনাইগী ওইবা ভেক্সিনেসনগী খুদোংচাবশিং অমসুং ভেক্সিন রেসিপেন্তশিং অসিনচিংবা য়াওনা স্তেকহোল্দরশিং কয়া অমগা মরী থম্লি। কোৱিন প্লেতফোর্মগী মরুওইবা ফিচরশিং অদুদি (i) পুনশিনবা রেজিস্ত্রেসন – বেনিফিসরীশিংনা ভেক্সিনেসন সেন্তরদা ওনলাইন অমসুং ওন-সাইত (চৎতুনা) রেজিস্তর তৌবা য়াই। (ii) বেনিফিসরীশিংনা মতমগী খুদোংচাবা য়েংদুনা অমসুং মফম খন্দুনা ওনলাইন এপোইন্তমেন্ত বুক তৌবা য়াই (iii) ভেক্সিনেসনগী মতম থীদোকপা (iv) খুদক্তা দিজিতেল ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎ লৌবা লোয়ননা সর্তিফিকেৎ চুম্থোক্নবগী মচাকশিং (v) লোল ১২গা লোয়ননা মল্তিলিঙ্গুএল পোর্তেল (vi) ভেক্সিনেতরশিংনা মখোয়না শিজিন্নবদা লায়নবা মোবাইল এপ্লিকেসন (নগগ) ভেক্সিন স্তোক্কী মেনেজমেন্ত (viii) ভেক্সিনগী মতমশিং মাংওইননা ফোংবা (ix) রিএল তাইম দাশবোর্দশিং (x) এদবর্স ইভেন্ত ফোলোৱিং ইম্ম্যুনাইজেসন (এ.ই.এফ.আই.) (xi) দিজিতেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎ ত্রেক্কিং (xii) ফেসিলিতী নাইবা কভরেজ অসিনি।
কোৱিন প্লেতফোর্ম অসি মসিগী স্কেলেবিলিতী, মোদুলারিতী অমসুং ইন্তেরোপেরেবিলিতীগী লোয়ননা মতিক চাবা অমগা লোয়ননা রেকোর্দ স্পীদতা শেমগৎপনি। য়াম্না থুনা থবক পায়খৎনবা, কোৱিন্না অতোপ্পা সরকারগী মোবাইল এপ্লিকেসনশিং হায়বদি আরোগ্যা সেতু অমসুং উমঙ্গগা লোয়ননা পুন্না চৎমিন্নরি। শিজিন্নরিবশিংনা দেস্কতোপ, লেপতোপ, তেব্লেৎ অমসুং মোবাইল ফোনশিংগী প্লেতফোর্মশিং শিজিন্নবা য়াই অমসুং মখল কয়াগী তঙাইফদবশিং ফংনবা মসিবু শিজিনিনবা য়াই। প্লেতফোর্ম অসিনা বেনিফিসরী কাংলুপ কয়াগী তঙাইফদবশিং থুনা ফংহনবা অমসুং প্লেতফোর্ম অসিনা নৌনা শিজিন্নবা তাম্না লৈবা মফমশিং অমসুং দিজিতেলগী খুলায়শিং শিজিন্নদবশিংগীদমক্তা মতেং পীরি। রেজিস্তর তৌরবা শিজিন্নরিবশিংনা মখোয়গী রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বরশিংদা ভেক্সিনেসনগী এপোইনমেন্তশিং, অনিশুবা দোজ অমসুং প্রিকোসন দোজ নিংশিংনবা অমসুং দিজিতেল ভেক্সিনেসনগী সর্তিফিকেৎশিংগী লিঙ্ক ওতোমেতেৎ তেক্স মেসেজ ওইনা ফংলি।
মসিগী চংশিল্লিবা পান্দমশিং অসিদা ভারতনা মতেং পাংবিরক্নবা লৈবাক মাপলনা হায়জরক্লি।
হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ ভারতী প্রবিন পাৱরনা ঙসি রাজ্য সভাদা মসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।