Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Krishi Vigyan Kendras
15 MAR 2022 4:22PM by PIB Delhi
There are 38 KVKs under the control of State Governments, 66 under ICAR Institutes, 103 under NGOs, 506 under Agricultural Universities, 3 under Central Universities, 3 under Public Sector Undertakings, 7 under Deemed to be Universities and 5 under Other Educational Institutions.
The technologies developed out of research conducted by ICAR are taken to farmers’ fields for its assessment by KVKs to ascertain their location specificity under various farming systems. KVKs also conduct large number of technology demonstrations at farmers’ fields for their adoption by the farmers. The KVKs conducted 1.12 lakh assessment trials of technologies in farmers’ fields and 7.35 lakh demonstrations on different technologies related to crops, livestock, fisheries, farm machineries and other enterprises during the last three years.
State/UT wise number of KVKs
Name of State/ UT
Total
Andaman & Nicobar Islands
3
Andhra Pradesh
24
Arunachal Pradesh
17
Assam
26
Bihar
44
Chhattisgarh
28
Delhi
1
Goa
2
Gujarat
30
Haryana
18
Himachal Pradesh
13
Jammu & Kashmir
20
Jharkhand
24
Karnataka
33
Kerala
14
Ladakh
4
Lakshadweep
1
Madhya Pradesh
54
Maharashtra
50
Manipur
9
Meghalaya
7
Mizoram
8
Nagaland
11
Odisha
33
Puducherry
3
Punjab
22
Rajasthan
47
Sikkim
4
Tamil Nadu
32
Telangana
16
Tripura
8
Uttar Pradesh
89
Uttarakhand
13
West Bengal
23
Total
731
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Lok Sabha today.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কৃষি বিজ্ঞান কেন্দ্রশিং
15 MAR 2022 4:22PM by PIB Imphal
স্তেত লৈঙাক্কী মখাদা কে.ভি.কে. ৩৮, আই.সি.এ.আর. ইন্সতিত্যুৎশিংগী মখাদা ৬৬, এন.জি.ও.শিংগী মখাদা ১০৩, এগ্রিকলজরেল য়ুনিভর্সিতীশিংগী মখাদা ৫০৬, সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীশিংগী মখাদা ৩, পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংশিংগী মখাদা ৩, দীম তু বি য়ুনিভর্সিতীশিংগী মখাদা ৭ অমসুং অতৈ এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিংগী মখাদা ৫ লৈ‍।
আই.সি.এ.আর.না থিজিন হুমজিন্দুনা শেমগৎলকপা তেক্নোলোজীশিং তোঙান তোঙানবা লৌউ পথাপশিংগী মখাদা মফমগা চুনবা খঙদোক্নবা কে.ভি.কে.শিংনা য়েংশিন্নবগীদমক লৌমীশিংগী লৌবুক্তা পুথৈ‍। কে.ভি.কে.না লৌমীশিংনা শীজিন্ননবগীদমক লৌমীশিংগী লৌফমদা তেক্নোলোজী দেমোন্সত্রেসনগী য়াম্লবা থবক থৌরমশিংসু পায়খৎলি‍। হৌখিবা চহি অহুমসিদা কে.ভি.কে.শিংনা লৌমীশিংগী লৌফমদা তেক্নলোজীশিংগী এসেসমেন্ত ত্রাইএল লাখ ১.১২ অমসুং মহৈ মরোং, শা-শন, ঙা য়োকপা, ফার্ম মেচিনরীশিং অমসুং অতৈ এন্তরপ্রাইজশিংগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা তেক্নোলোজীশিংগী দেমোন্সত্রেসন লাখ ৭.৩৫ পায়খৎখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈবা কে.ভি.কে. মশিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
অপুনবা
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
৩
অন্ধ্র প্রদেশ
২৪
অরুনাচল প্রদেশ
১৭
অসাম
২৬
বিহার
৪৪
ছত্তিসগর
২৮
দিল্লী
১
গোৱা
২
গুজরাত
৩০
হরিয়ানা
১৮
হিমাচল প্রদেশ
১৩
জম্মু অমসুং কাস্মির
২০
ঝার্খন্দ
২৪
কর্নাতকা
৩৩
কেরলা
১৪
লদাখ
৪
লক্সদ্বীপ
১
মধ্য প্রদেশ
৫৪
মহারাস্ত্র
৫০
মনিপুর
৯
মেঘালয়
৭
মিজোরম
৮
নগালেন্দ
১১
ওরিসা
৩৩
পুদুচেরী
৩
পঞ্জাব
২২
রাজস্থান
৪৭
সিক্কিম
৪
তামিল নাদু
৩২
তেলঙ্গনা
১৬
ত্রিপুরা
৮
উত্তর প্রদেশ
৮৯
উত্তরাখন্দ
১৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৩
অপুনবা
৭৩১
ৱাফম অসি লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।