ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଦ୍ଵାରା ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ଦୂରତା ବିଶିଷ୍ଟ ସ୍ଥଳଭାଗକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟଭେଦକାରୀ ବ୍ରହ୍ମୋସ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ
05 MAR 2022 7:24PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଦ୍ଵାରା ୫ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୨ରେ କୁଶଳୀ ବିଧ୍ଵଂସକ ଯୁଦ୍ଧ ପୋତ ଆଇଏନଏସ ଚେନ୍ନାଇରୁ ବ୍ରହ୍ମୋସ ସୁପରସୋନିକ୍‌ କ୍ରୁଜ୍‌ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଇଛି । ଏହା ହେଉଛି ବ୍ରହ୍ମୋସର ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ ସଂସ୍କରଣ ଯାହାକି ଅଧିକ ଦୂରବର୍ତ୍ତୀ ସ୍ଥଳ ଭାଗରେ ଥିବା ଲକ୍ଷ୍ୟ ଭେଦ କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ। ପରୀକ୍ଷା ସମୟରେ ଏହି କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ ଦୂରତା ବିଶିଷ୍ଟ ପ୍ରକ୍ଷେପ ପଥକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିବା ସହିତ ଜଟିଳ ଯୁଦ୍ଧ କୌଶଳ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସଠିକ୍‌ ଭାବେ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଭେଦ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଥିଲା।
ଉଭୟ ବ୍ରହ୍ମୋସ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ଏବଂ ଆଇଏନଏସ ଚେନ୍ନାଇ ସ୍ଵଦେଶୀ ଜ୍ଞାନକୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି । ଏଥିରେ ଭାରତ ନିର୍ମିତ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଜାହାଜ ନିର୍ମାଣ ଶୈଳୀ ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଏବଂ ମେକ୍‌ ଇଣ୍ଡିଆ ଅଭିଯାନରେ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାର ଯୋଗଦାନକୁ ଏହା ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି ।
ଏହି ଉପଲବ୍ଧି ଫଳରେ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାର ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷମତା ସୁଦୃଢ଼ ହୋଇଛି । ଏହି କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ପ୍ରଣାଳୀ ଜରିଆରେ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଆବଶ୍ୟକତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମୁଦ୍ର ଠାରୁ ଅଧିକ ଦୂରବର୍ତ୍ତୀ ସ୍ଥଳଭାଗରେ ଥିବା ଲକ୍ଷ୍ୟ ଭେଦ କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ ହୋଇପାରିବ ।

Ministry of Defence
INDIAN NAVY SUCCESSFULLY FIRES EXTENDED RANGE BRAHMOS LAND ATTACK MISSILE
05 MAR 2022 7:24PM by PIB Delhi
The Indian Navy successfully demonstrated the accuracy of an extended-range land attack Brahmos supersonic cruise missile from the stealth destroyer INS Chennai, on 5th March, 2022. The missile hit its intended target with pinpoint accuracy after traversing an extended range trajectory and performing complex manoeuvres.
Both Brahmos missile and INS Chennai are indigenously built and highlight the cutting-edge of Indian missile and ship-building prowess. They reinforce the Indian Navy's contribution towards the Atma Nirbhar Bharat and Make in India endeavours.
This achievement establishes the Indian Navy's ability to strike even deeper and influence land operations further away from sea, when and where required.