প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদী আৰু পোলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্রপতি শ্ৰীযুত আন্দ্ৰেজেজ ডুডাৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
01 MAR 2022 10:57PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি পোলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্রপতি শ্ৰীযুত আন্দ্ৰেজেজ ডুডাৰ সৈতে টেলিফোনযোগে কথা পাতে৷
ইউক্ৰেইনত আৱদ্ধ হৈ থকা ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক ঘূৰাই অনাৰ ক্ষেত্রত পোলেণ্ডৰ সহযোগিতা আৰু ভিছা অবিহনে ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক পোলেণ্ডত প্রৱেশৰ সুযোগ কৰি দিয়াত প্রধানমন্ত্রী, ৰাষ্ট্রপতি ডুডাক ধন্যবাদ জনায়৷ এই কঠিন পৰিস্থিতিত পোলিচ জনসাধাৰণে যিদৰে ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক উষ্ণ অভ্যর্থনা জনায়, তাৰবাবে তেওঁ পোলেণ্ডবাসীক প্রশংসা কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এই প্রসংগত উভয় দেশৰ মাজত দীর্ঘদিনীয়া বন্ধুত্বপূর্ণ সম্পর্কৰ কথা উল্লেখ কৰে৷ গুজৰাটত ২০০১ চনত ভূমিকম্পৰ পাছত পোলেণ্ডৰ সাহায্য আৰু দ্বিতীয় বিশ্ব যুদ্ধৰ সময় বহু পোলিচ পৰিয়াল আৰু অনাথ শিশুসকলক জামনগৰৰ মহাৰাজে কৰা সহায়ৰ কথাও স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
ৰাষ্ট্ৰপতি ডুডাক প্রধানমন্ত্রী মোদীয়ে কয় যে তেওঁৰ বিশেষ দূত হিচাপে কেন্দ্রীয় পথ পৰিবহণ, ঘাইপথ আৰু অসামৰিক বিমান পৰিবহণ বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্রী জেনেৰেল ড০ ভি কে সিং (অৱসৰপ্রাপ্ত)ক পোলেণ্ডলৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে৷ ডং সিঙে অনাগত কেইটামান দিনত ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক স্বদেশলৈ ঘূৰাই অনাৰ ক্ষেত্ৰত তদাৰক কৰিব৷
সংঘাত পৰিহাৰ কৰি কূটনৈতিক আলোচনাৰ মাজেৰে সমস্যা সমাধান কৰাৰ বাবে ভাৰতৰ আহ্বানৰ কথাও প্রধানমন্ত্রীয়ে পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে৷ তেওঁ প্রতিখন ৰাষ্ট্রৰ ভৌগোলিক অখণ্ডতা আৰু সার্বভৌমত্বক শ্রদ্ধা জনোৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে৷

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Andrzej Duda, President of Poland
01 MAR 2022 10:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with H.E. Andrzej Duda, President of Poland.
The Prime Minister warmly thanked President Duda for the assistance provided by Poland in evacuation of Indian citizens from Ukraine, and for the special gesture of relaxing visa requirement for Indian citizens crossing over to Poland from Ukraine. He expressed his particular appreciation for the warm reception and facilitation extended by Polish citizens to Indian nationals at this difficult time.
Alluding to the traditional friendly relations between the two countries, the Prime Minister recalled the assistance offered by Poland in the wake of the Gujarat earthquake in 2001. He also recollected the exemplary role played by the Maharaja of Jamnagar in rescuing several Polish families and young orphans during the Second World War.
The Prime Minister informed President Duda that General (Dr.) V.K. Singh (Retd.), Minister of State for Road Transport & Highways and Civil Aviation, would be stationed in Poland as his special envoy, to oversee the evacuation efforts of Indian citizens.
The Prime Minister reiterated India’s consistent appeal for cessation of hostilities and a return to dialogue. He stressed upon the importance of respecting the sovereignty and territorial integrity of nations.