প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইউক্রেইনৰ ৰাষ্ট্রপতি ভ’ল’দিমিৰ জেলেনস্কিৰ সৈতে প্রধানমন্ত্রীৰ বাৰ্তালাপ
26 FEB 2022 7:03PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি পুৱাই ইউক্রেইনৰ ৰাষ্ট্রপতি শ্ৰীযুত ভ’ল’দিমিৰ জেলেনস্কিৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে৷
ৰাষ্ট্রপতি জেলেনস্কিয়ে ইউক্রেইনত বর্তমানৰ সংঘাতময় পৰিস্থিতিৰ বিষয়ে বিস্তৃতভাবে প্রধানমন্ত্রীক অৱগত কৰে। সংঘাতৰ বাবে হোৱা প্রাণহানি আৰু সম্পত্তিৰ ক্ষয়-ক্ষতিৰ বাবে প্রধানমন্ত্রীয়ে অতি মর্মাহত বুলি সদৰি কৰে৷ তেওঁ পুনৰ সংঘাত পৰিহাৰ কৰি আলোচনাত বহাৰ আহ্বান জনায়৷ শান্তি প্রক্রিয়াত কোনোধৰণ সহায়ৰ প্রয়োজন হ’লে, তাৰ বাবে ভাৰত সাজু থকা বলি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতিক সদৰি কৰে৷
ইউক্রেইনত বসবাস কৰা ভাৰতীয়সকল, বিশেষকৈ ছাত্র-ছাত্রীসকলৰ সুৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাৰ বাবে প্রধানমন্ত্রী উদ্বিগ্ন হৈ থকা বুলি ৰাষ্ট্ৰপতিক অৱগত কৰে৷ দেশখনৰ পৰা ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক ক্ষিপ্ৰতাৰে ঘুৰাই অনাৰ বাবে তেওঁ ইউক্রেইন চৰকাৰৰ সহযোগিতা বিচাৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks to His Excellency President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine
26 FEB 2022 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke earlier today with His Excellency President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine.
President Zelenskyy briefed the Prime Minister in detail about the ongoing conflict situation in Ukraine. Prime Minister expressed his deep anguish about the loss of life and property due to the ongoing conflict. He reiterated his call for an immediate cessation of violence and a return to dialogue, and expressed India’s willingness to contribute in any way towards peace efforts.
Prime Minister also conveyed India’s deep concern for the safety and security of Indian citizens, including students, present in Ukraine. He sought facilitation by Ukrainian authorities to expeditiously and safely evacuate Indian citizens.