PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
18 FEB 2022 6:00PM by PIB Delhi
• 174.64 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 2,92,092
• Active cases stand at 0.68%
• Recovery Rate currently at 98.12%
• 66,254 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,19,77,238
• 25,920 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (2.07%)
• Weekly Positivity Rate (2.76%)
• 75.68 cr Total Tests conducted so far; 12,54,893 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
Graphic on COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 174.64 Cr
More than 37.86 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.12%
25,920 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 2,92,092
Weekly Positivity Rate is presently at 2.76%
With the administration of more than 37.86 lakh Doses (37,86,806) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 174.64 Cr (1,74,64,99,461) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,97,37,397 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,00,341
2nd Dose
99,46,900
Precaution Dose
39,98,881
FLWs
1st Dose
1,84,07,164
2nd Dose
1,74,05,471
Precaution Dose
57,35,346
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,31,94,507
2nd Dose
1,96,41,290
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,97,32,163
2nd Dose
43,28,23,337
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,19,34,366
2nd Dose
17,76,97,218
Over 60 years
1st Dose
12,61,20,267
2nd Dose
11,07,06,285
Precaution Dose
87,55,925
Precaution Dose
1,84,90,152
Total
1,74,64,99,461
66,254 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,19,77,238.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.12%.
25,920 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 2,92,092. Active cases constitute 0.68% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,54,893 tests being conducted. India has so far conducted over 75.68 Cr (75,68,51,787) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 2.76% and the Daily Positivity rate is reported to be 2.07%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1799171
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 171.76 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 11.41 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 18th February 2022)
SUPPLIED
1,71,76,39,430
BALANCE AVAILABLE
11,41,57,231
More than 171.76 crore (1,71,76,39,430) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 11.41 Cr (11,41,57,231) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1799163
Tweet links

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
18 FEB 2022 6:00PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৪.৬৪ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ২,৯২,০৯২ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.৬৮%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১২%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৬৬,২৫৪ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,১৯,৭৭,২৩৮দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ২৫,৯২০ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৭% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (২.৭৬%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৫.৬৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১২,৫৪,৮৯৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
Graphic on COVID-19 Update
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ করোর ১৭৪.৬৪ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৭.৮৬ হেন্না কাপখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.১২%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৫,৯২০ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ২,৯২,০৯২দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ২.৭৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৭.৮৬ (৩৭,৮৬,৮০৬) হেন্না কাপখিবগা লোয়ননা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৭৪.৬৪ (১,৭৪,৬৪,৯৯,৪৬১) হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৯৭,৩৭,৩৯৭গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০০,৩৪১
অনিশুবা দোজ
৯৯,৪৬,৯০০
প্রিকোসন দোজ
৩৯,৯৮,৮৮১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০৭,১৬৪
অনিশুবা দোজ
১,৭৪,০৫,৪৭১
প্রিকোসন দোজ
৫৭,৩৫,৩৪৬
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৩১,৯৪,৫০৭
অনিশুবা দোজ
১,৯৬,৪১,২৯০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৪,৯৭,৩২,১৬৩
অনিশুবা দোজ
৪৩,২৮,২৩,৩৩৭
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,১৯,৩৪,৩৬৬
অনিশুবা দোজ
১৭,৭৬,৯৭,২১৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬১,২০,২৬৭
অনিশুবা দোজ
১১,০৭,০৬,২৮৫
প্রিকোসন দোজ
৮৭,৫৫,৯২৫
প্রিকোসন দোজ
১,৮৪,৯০,১৫২
অপুনবা
১,৭৪,৬৪,৯৯,৪৬১
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৬,২৫৪ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,১৯,৭৭,২৩৮ শুখ্রে।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.১২% য়ৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৫,৯২০ রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ২,৯২,০৯২দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ০.৬৮% ওইরি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী অসি মখা তানা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ১২,৫৪,৮৯৩ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৫.৬৮ (৭৫,৬৮,৫১,৭৮৭)হেন্না তৌখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংবদা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনবগা লোয়ননা লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ২.৭৬% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ২.০৭% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1799171
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭১.৭৬ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৪১ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৭১,৭৬,৩৯,৪৩০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১১,৪১,৫৭,২৩১
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭১.৭৬ (১,৭১,৭৬,৩৯,৪৩০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৪১ (১১,৪১,৫৭,২৩১) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1799163
ত্বীৎ লিঙ্কশিং
पूरे उत्साह से आगे बढ़ रहा युवाओं का टीकाकरण!
Young India taking the world's largest vaccination drive to the next level!
Over 2 crore youngsters between 15-18 age group are now fully vaccinated against #COVID19 💉#SabkoVaccineMuftVaccine pic.twitter.com/hSstms5tDz
— Dr Mansukh Mandaviya (@mansukhmandviya) February 18, 2022
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona pic.twitter.com/Qum7eNDYk9
— Ministry of Health (@MoHFW_INDIA) February 18, 2022
COVID-19 Testing Update. For more details visit: https://t.co/dI1pqwfJH7 @MoHFW_INDIA @DeptHealthRes @PIB_India @mygovindia @COVIDNewsByMIB #ICMRFIGHTSCOVID19 #IndiaFightsCOVID19 #CoronaUpdatesInIndia #COVID19 #Unite2FightCorona pic.twitter.com/Fj7msl5SpU
— ICMR (@ICMRDELHI) February 18, 2022