|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা – অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু)গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা তেংবাং পীখ্রে
03 FEB 2022 5:44PM by PIB Imphal
হাউজিংগী পায়খৎলিবা স্কিমশিং অসি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবনি অমদি লমগী মফম অমসুং কোলোনাইজেসন অসি রাজ্যগী সবজেক্তশিংনি। অদুম ওইনমক হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী মন্ত্রালয়না ২০২২ ফাওবদা ‘হাউজিং ফোর ওল’গী মীৎয়েং মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা হোৎনরিবা অদুদা ২৫.০৬.২০১৫দগী হৌরগা মতিক চারবা ইমুং/বেনেফিসরী পুম্নমক্কীদমক য়ুমশিং শাননবগীদমক প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু)গী মখাদা কেন্দ্রগী ওইবা তেংবাংশিং পীরি। পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু স্কিমগী মখাদা তার্গেৎশিং থম্বা লৈতে। দিমান্দদা য়ুমফম ওইরগা, রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুগী মখাদা প্রোজেক্ত প্রপোজেলশিং শেম-শাই অমদি স্তেত লেভেল সেঙ্কসনিং এন্দ মোনিতরিং কম্মিতী (এস.এল.এস.এম.সি.)গী এপ্রুবেলগী মতুং সেঙ্কসন তৌনবগীদমক মিনিস্ত্রীদা সবমিৎ তৌই। ২০১৭দা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ভেলিদেৎ তৌরকখিবা য়ুম করোর ১.১২ দিমান্দ তৌরকখিবা অদুগা য়েংনবদা হৌজিক ফাওবদা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা মিনিস্ত্রীনা করোর ১.১৪ সেঙ্কসন তৌখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা য়ুমশিংগী দিমান্দ অমসুং সেঙ্কসন মখাদা পীরি।
রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা রাজস্থান য়াওনা হৌজিক ফাওবদা ভেলিদেতেদ দিমান্দ অমসুং সেঙ্কসন তৌখ্রবা অকুপ্পা ৱারোল
(২৪.০১.২০২২দা ওইখিবা)
সেরিএল নম্বর.
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
ভেলিদেতেদ দিমান্দ
(মশিংদা)
হৌজিক ফাওবদা সেঙ্কসন তৌখ্রবা য়ুমশিং
(মশিং)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৬৭০
৬০২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
২০,৫০,০০০
২০,৪০,৬৪০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮,০০০
৯,১৩৫
৪
অসাম
১,৪০,০০০
১,৬৮,২৬১
৫
বিহার
৩,৭৫,০০০
৩,৬৪,০৮৪
৬
চান্দিগর
১,০০০
১,৫৭৮
৭
ছতিশগর
৩,০০,০০০
২,৯৯,৩৬৫
৮
দি&এন.ঐচ অমসুং দি&দি
৬,০২৩
৮,১৭৪
৯
দিল্লী
৭৯,০০০
২৬,০৫১
১০
গৱা
৪,৮৪৫
৪,১৫৫
১১
গুজরাত
৭,৬৫,০০০
৮,৫৬,৯৬৭
১২
হরিয়ানা
১,৫০,০০০
১,৫৫,৬৮২
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৩,০০০
১২,৬৮১
১৪
জে&কে
৭৯,৩৩১
৪৮,৭১১
১৫
ঝার্খন্দ
২,২০,০০০
২,৩৪,৭৭৮
১৬
কর্নাতকা
৭,০০,০০০
৬,৯৩,৫৩১
১৭
কেরলা
১,৩০,০০০
১,৩৯,৮৩৭
১৮
লদাখ
১,৯২৬
১,৩৭৩
১৯
লক্ষদ্বীপ
-
-
২০
মধ্য প্রদেশ
৮,৫০,০০০
৮,৬৪,৭২০
২১
মহারাস্ত্র
১৩,৫০,০০০
১৩,৫১,৬১৪
২২
মনিপুর
৫৫,০০০
৫৬,০৯৪
২৩
মেঘালায়া
৬,০০০
৫,৩৩৩
২৪
মিজোরাম
৪০,০০০
৩৯,৮৭২
২৫
নগালেন্দ
৩৫,০০০
৩২,৩৩১
২৬
ওরিশা
১,৮০,০০০
২,০৫,৯৮৯
২৭
পুদুচেরী
১৫,৬৫০
১৬,৪৫৫
২৮
পঞ্জাব
১,১৫,০০০
১,১০,৮৫৭
২৯
রাজস্থান
২,২০,০০০
২,১৯,৫০৩
৩০
সিক্কিম
১,৫০০
৬৩৭
৩১
তমিল নাদু
৭,১৫,০০০
৭,১৯,৭৯০
৩২
তেলঙ্গনা
২,২৫,০০০
২,৩৩,০৭২
৩৩
ত্রিপুরা
৯২,০০০
৯১,৭৭৭
৩৪
উত্তর প্রদশ
১৭,০০,০০০
১৭,৩৪,১০৯
৩৫
উত্তরাখন্দ
৫০,০০০
৬১,৮৮২
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৫০,০০০
৫,৫৬,৬৪৭
অপুনবা
১,১২,২৩,৯৪৫
১,১৪,০২,৩৪১^
^ সি.এল.এস.এস.কী মখাদা বেনেফিসরীশিংগীদমক হন্দক্তা য়ুম ৩৬,০৫৪দা সবসিদী রিলিজ তৌখিবা য়াওরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা প্রপোজ তৌরকখিবা অমসুং এপ্রুব তৌখিবগী মতুং ইন্না মতিক চারবা বেনেফিসরীশিংদা য়ুম ফংহন্নবগীদমক মিনিস্ত্রীনা প্রোজেক্ত প্রপোজেল পুম্নমক সেঙ্কসন তৌখ্রে। মখা তাবা এপ্রুবেলগীদমক মন্ত্রালয়দা অনৌবা দিমান্দ অমত্তা লৈত্রে। মিসনগী মতম ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদগী ফংবা প্রপোজেলশিং সেঙ্কসন তৌনবগীদমক মন্ত্রালয় অসি হাংদুনা থম্লি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী মন্ত্রী শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
Center provide assistance to States/UTs under Pradhan Mantri Awas Yojana - Urban (PMAY-U)
03 FEB 2022 5:44PM by PIB Delhi
The Schemes on housing are implemented by States/ UTs and the Land and Colonization are State Subjects. However, Ministry of Housing and Urban Affairs under the vision of ‘Housing for All’ by 2022, is supplementing the efforts of States/ UTs by providing central assistance under Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban (PMAY-U) for construction of houses for all eligible families/ beneficiaries since 25.06.2015. There are no targets under PMAY-U Scheme. Based on the demand, State/UT Government prepares project proposals under PMAY-U and after due approval of State Level Sanctioning and Monitoring Committee (SLSMC) submits to the Ministry for sanctioning. Against the demand of 1.12 crore houses as validated by States/ UTs in 2017, so far 1.14 crore have been sanctioned by the Ministry under PMAY-U. The State/ UT-wise demand and sanction of houses is given below.
State/UT-wise details of validated demand and houses sanctioned so far,including Rajasthan under PMAY-U
(As on 24.01.2022)
S. No.
States/UTs
Validated Demand
(in Nos.)
Houses Sanctioned so far
(Nos.)
1
A&N Islands
670
602
2
Andhra Pradesh
20,50,000
20,40,640
3
Arunachal Pradesh
8,000
9,135
4
Assam
1,40,000
1,68,261
5
Bihar
3,75,000
3,64,084
6
Chandigarh
1,000
1,578
7
Chhattisgarh
3,00,000
2,99,365
8
D&NH and D&D
6,023
8,174
9
Delhi
79,000
26,051
10
Goa
4,845
4,155
11
Gujarat
7,65,000
8,56,967
12
Haryana
1,50,000
1,55,682
13
Himachal Pradesh
13,000
12,681
14
J&K
79,331
48,711
15
Jharkhand
2,20,000
2,34,778
16
Karnataka
7,00,000
6,93,531
17
Kerala
1,30,000
1,39,837
18
Ladakh
1,926
1,373
19
Lakshadweep
-
-
20
Madhya Pradesh
8,50,000
8,64,720
21
Maharashtra
13,50,000
13,51,614
22
Manipur
55,000
56,094
23
Meghalaya
6,000
5,333
24
Mizoram
40,000
39,872
25
Nagaland
35,000
32,331
26
Odisha
1,80,000
2,05,989
27
Puducherry
15,650
16,455
28
Punjab
1,15,000
1,10,857
29
Rajasthan
2,20,000
2,19,503
30
Sikkim
1,500
637
31
Tamil Nadu
7,15,000
7,19,790
32
Telangana
2,25,000
2,33,072
33
Tripura
92,000
91,777
34
Uttar Pradesh
17,00,000
17,34,109
35
Uttarakhand
50,000
61,882
36
West Bengal
5,50,000
5,56,647
Total
1,12,23,945
1,14,02,341^
^ Includes subsidy released recently to 36,054 houses for beneficiaries under CLSS.
The Ministry has sanctioned all project proposals for providing houses to eligible beneficiaries as proposed and duly approved by States/UTs. No fresh demand is pending with the Ministry for further approval. The Ministry is open to sanction proposals received from States/UTs till the Mission period.
This information was given by the Minister for Housing & Urban Affairs, Shri Hardeep S Puri, in a written reply in the Lok Sabha today.