PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
08 FEB 2022 6:18PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭০.২১ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৯,৯৪,৮৯১দা লৈরি
• এক্তিব কেস ২.৩৫%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৬.৪৬%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১,৮০,৪৫৬ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,০৮,৪০,৬৫৮দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৭,৫৯৭ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (৫.০২% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (৮.৩০%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৪.২৯ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১৩,৪৬,৫৩৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৭০.২১ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫.৭৮ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৬.৪৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৭,৫৯৭ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৯,৯৪,৮৯১দা লৈরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত ৮.৩০%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫.৭৮ (৫৫,৭৮,২৯৭) হেন্না কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৭০.২১ (১,৭০,২১,৭২,৬১৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে।
মসি সেসন ১,৮৯,৬৩,০৯২ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৮,১০০
২শুবা দোজ
৯৯,০৭,৫৮৪
প্রিকোসন দোজ
৩৭,০০,৫৭৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০২,৩৪৩
২শুবা দোজ
১,৭৩,২৯,৩৩৭
প্রিকোসন দোজ
৪৮,৮৪,৪২৪
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪,৯৯,৮৭,৩১৪
২শুবা দোজ
৭৫,৯০,৪৫৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৪,৫৫,০৯,০৫৭
২শুবা দোজ
৪১,৭৯,৬৭,৯৪৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,১১,২৭,৪৩০
২শুবা দোজ
১৭,৪৪,৫৫,৭৮৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৫৪,৮৭,২০৮
২শুবা দোজ
১০,৮৬,৮৩,৩৪৪
প্রিকোসন দোজ
৬৭,৪১,৭১৭
প্রিকোসন দোজ
১,৫৩,২৬,৭১৪
অপুনবা
১,৭০,২১,৭২,৬১৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ১,৮০,৪৫৬ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৪,০৮,৪০,৬৫৮ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.৪৬% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৭,৫৯৭ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৯,৯৪,৮৯১ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী ওইবা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ২.৩৫% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,৪৬,৫৩৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৪.২৯ (৭৪,২৯,০৮,১২১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ৮.৩০%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ৫.০২%দা লৈরি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796373
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৮.০৮ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৮১ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ফেব্রুৱারী ৮, ২০২২দা ওইরিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৬৮,০৮,৯৫,৫০৫
হৌজিক লৈরিবা
১১,৮১,৫০,৪৬১
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৮.০৮ (১,৬৮,০৮,৯৫,৫০৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৮১ (১১,৮১,৫০,৪৬১) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796372
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ - ৩৮৮শুবা নুমিৎ
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ করোর ১৭০গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন লানখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫০ হেন্না কাপথোকখ্রে
ঙসি ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ করোর ১৭০ (১,৭০,১৫,১০,১৪০) লানখ্রে। ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা,ভেক্সিন দোজ লাখ ৫০ (৫০,৪৮,৭৭৮) হেন্না কাপখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা কোবিদ ভেক্সিনেসনগী মশক খঙদোক্লবা বেনিফিসরীশিং (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং, এফ.এল.দবল্যু.শিং অমসুং চহি ৬০গী মথক)কী প্রিকোসন দোজ করোর ১.৫২ (১,৫২,৯৫,১৪৯) হেন্না কাপথোকখ্রে। নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ওইনা অরোইবা রিপোর্তশিং পীশিল্লকপদা নোংমগী ভেক্সিনেসন তেল্লী অসি হেনগৎলক্লবা য়াই হায়না পানরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796284
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
08 FEB 2022 6:18PM by PIB Delhi
• 170.21 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 9,94,891
• Active cases stand at 2.35%
• Recovery Rate currently at 96.46%
• 1,80,456 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,08,40,658
• 67,597 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (5.02%)
• Weekly Positivity Rate (8.30%)
• 74.29 cr Total Tests conducted so far; 13,46,534 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 170.21 Cr
More than 55.78 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 96.46%
67,597 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 9,94,891
Weekly Positivity Rate is presently at 8.30%
With the administration of more than 55.78 lakh Doses (55,78,297) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 170.21 Cr (1,70,21,72,615) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,89,63,092 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,98,100
2nd Dose
99,07,584
Precaution Dose
37,00,573
FLWs
1st Dose
1,84,02,343
2nd Dose
1,73,29,337
Precaution Dose
48,84,424
Age Group 15-18 years
1st Dose
4,99,87,314
2nd Dose
75,90,456
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,55,09,057
2nd Dose
41,79,67,945
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,11,27,430
2nd Dose
17,44,55,783
Over 60 years
1st Dose
12,54,87,208
2nd Dose
10,86,83,344
Precaution Dose
67,41,717
Precaution Dose
1,53,26,714
Total
1,70,21,72,615
1,80,456 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,08,40,658.
Consequently, India’s recovery rate stands at 96.46%.
67,597 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 9,94,891. Active cases constitute 2.35% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 13,46,534 tests being conducted. India has so far conducted over 74.29 Cr (74,29,08,121) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 8.30% and the Daily Positivity rate is reported to be 5.02%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796373
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 168.08 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 11.81 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 8th February, 2022)
SUPPLIED
1,68,08,95,505
BALANCE AVAILABLE
11,81,50,461
More than 168.08 crore (1,68,08,95,505) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 11.81 Cr (11,81,50,461) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796372
COVID - 19 Vaccination Update - Day 388
India’s cumulative vaccination coverage crosses 170 Crore landmark milestone
More than 50 lakh Vaccine doses administered today till 7 pm
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 170 Crore (1,70,15,10,140) landmark milestone today. More than 50 lakh (50,48,778) Vaccine Doses have been administered till 7 pm today. More than 1.52 Crore (1,52,95,149) Precaution Doses for the identified categories of beneficiaries (HCWs, FLWs and Over 60 years) for COVID vaccination have been administered so far. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796284
Tweet links