PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
04 FEB 2022 5:37PM by PIB Imphal
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• নেস্নেল ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৮.৪৭ কাপখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১৪,৩৫,৫৬৯দা লৈরি
• এক্তিব কেসশিংনা ৩.৪২% ওইরি
• রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৫.৩৮%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ২,৪৬,৬৭৪ ফগৎলক্তুনা পুন্না ফগৎলকখিবা অসি ৪,০০,১৭,০৮৮ শুখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৪৯,৩৯৪ রেকোর্দ তৌখি
• নোংমগী পোজিতিব ওইবগী চাং (৯.২৭%)
• চয়োলগী পোজিতিব ওইবগী চাং (১২.০৩%)
• হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত করোর ৭৩.৫৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১৬,১১,৬৬৬ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
Description: Image
Description: Image
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৬৮.৪৭ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৫.৩৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৪৯,৩৯৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৪,৩৫,৫৬৯দা লৈরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত ১২.০৩%
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫ (৫৫,৫৮,৭৬০) হেন্না কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৬৮.৪৭ (১,৬৮,৪৭,১৬,০৬৮) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে।
মসি সেসন ১,৮৬,২৩,৫১১ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৬,৯৭৪
২শুবা দোজ
৯৮,৯১,২৮৭
প্রিকোসন দোজ
৩৫,৬১,৯৪৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৯৯,৪৬০
২শুবা দোজ
১,৭২,৯২,৬৫৯
প্রিকোসন দোজ
৪৩,৯৯,৫২০
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪,৮৩,৪৭,২৭৮
২শুবা দোজ
৩৪,৯০,০৭৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৪,৩৪,৭৪,২২১
২শুবা দোজ
৪১,২৪,৭১,১৮৮
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,০৭,৩৯,৭৩৯
২শুবা দোজ
১৭,৩১,৯৫,৭৪১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৫২,০১,৬৮২
২শুবা দোজ
১০,৭৯,০৯,৭৯৬
প্রিকোসন দোজ
৫৯,৪৪,৫০১
প্রিকোসন দোজ
১,৩৯,০৫,৯৬৯
অপুনবা
১,৬৮,৪৭,১৬,০৬৮
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ২,৪৬,৬৭৪ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৪,০০,১৭,০৮৮ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৫.৩৯% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৪৯,৩৯৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১৪,৩৫,৫৬৯ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী ওইবা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৩.৪২% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৬,১১,৬৬৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৩.৫৮ (৭৩,৫৮,০৪,২৮০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১২.০৩%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ৯.২৭%দা লৈরি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1795293
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৬৫.২০ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৭১ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(ফেব্রুৱারী ৪, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৬৫,২০,৪৪,৬৪৫
হৌজিক লৈরিবা
১০,৭১,২১,৫৭৬
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৫.২০ (১,৬৫,২০,৪৪,৬৪৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৭১ (১০,৭১,২১,৫৭৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1795285
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
04 FEB 2022 5:37PM by PIB Delhi
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• 168.47 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 14,35,569
• Active cases stand at 3.42%
• Recovery Rate currently at 95.39%
• 2,46,674 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,00,17,088
• 1,49,394 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (9.27%)
• Weekly Positivity Rate (12.03%)
• 73.58 cr Total Tests conducted so far; 16,11,666 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
Description: Image
Description: Image
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 168.47 Cr
More than 55 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 95.39%
1,49,394 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 14,35,569
Weekly Positivity Rate is presently at 12.03%
With the administration of more than 55 lakh Doses (55,58,760) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 168.47 Cr (1,68,47,16,068) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,86,23,511 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,96,612
2nd Dose
98,91,287
Precaution Dose
35,61,948
FLWs
1st Dose
1,83,99,460
2nd Dose
1,72,92,659
Precaution Dose
43,99,520
Age Group 15-18 years
1st Dose
4,83,47,278
2nd Dose
34,90,074
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,34,74,221
2nd Dose
41,24,71,188
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,07,39,739
2nd Dose
17,31,95,741
Over 60 years
1st Dose
12,52,01,682
2nd Dose
10,79,09,796
Precaution Dose
59,44,501
Precaution Dose
1,39,05,969
Total
1,68,47,16,068
2,46,674 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,00,17,088.
Consequently, India’s recovery rate stands at 95.39%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0024NW2.jpg
1,49,394 new cases were reported in the last 24 hours.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0035OGP.jpg
India’s Active Caseload is presently at 14,35,569. Active cases constitute 3.42% of the country's total Positive Cases.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004VU8W.jpg
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 16,11,666 tests being conducted. India has so far conducted over 73.58 Cr (73,58,04,280) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 12.03% and the Daily Positivity rate is reported to be 9.27%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image005MMT7.jpg
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1795293
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 165.20 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 10.71 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
/
VACCINE DOSES
(As on 4th February, 2022)
SUPPLIED
1,65,20,44,645
BALANCE AVAILABLE
10,71,21,576
More than 165.20 crore (1,65,20,44,645) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 10.71 Cr (10,71,21,576) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1795285
Tweet links