Ministry of Health and Family Welfare
Bed Strength and Infrastructural Facilities under Ayushman Bharat Yojana
04 FEB 2022 5:29PM by PIB Delhi
Private hospitals under Ayushman Bharat – Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) are empanelled by States/UTs based on well-defined criteria laid down by National Health Authority (NHA). The criteria include, among others, minimum in-patient bed strength and speciality-wise infrastructure facilities including equipment. The average bed strength of hospitals empanelled under the scheme is 45.
As of 28th January 2022, approximately 8.5 Lakh hospital admissions are authorized for the treatment of COVID-19 under the scheme. State/UT-wise details are at Annexure-I.
As of 31st January 2022, the number of fraudulent transactions recorded at Empanelled Healthcare Providers in the year 2021-22 is 22,874. State/UT-wise details thereof are at Annexure-II.
Annexure – I
Authorized hospital admissions for COVID-19 treatment FY 2020/21 to FY 2021/22
Sl No.
State/UT
FY 2020-21
FY 2021-22
1
Andaman and Nicobar Islands
6
1
2
Andhra Pradesh
87,081
1,26,345
3
Assam
519
561
4
Bihar
12
15
5
Chandigarh
1
7
6
Chhattisgarh
20,804
24,136
7
DNH and DD
1
3
8
Goa
1
9
Haryana
340
468
10
Himachal Pradesh
13
43
11
Jammu and Kashmir
1
836
12
Jharkhand
796
758
13
Karnataka
93,388
92,643
14
Kerala
25,364
1,14,531
15
Madhya Pradesh
4,769
14,346
16
Maharashtra
89,720
84,453
17
Manipur
87
701
18
Meghalaya
4,261
19
Mizoram
8
643
20
Nagaland
1
10
21
Puducherry
142
218
22
Rajasthan
1,023
22,736
23
Sikkim
3
35
24
Tamil Nadu
1,733
28,814
25
Tripura
44
12
26
Uttar Pradesh
858
1,185
27
Uttarakhand
390
2,606
28
Total
3,27,104
5,20,368
Annexure – II
State / UT-wise list of fraudulent transactions in FY 2021-22
Sl No.
State
No. of confirmed cases (as on 31 January, 2022)
1
Assam
2
2
Bihar
50
3
Chhattisgarh
6,785
4
Gujarat
16
5
Haryana
1,403
6
Himachal Pradesh
22
7
Jammu and Kashmir
1,011
8
Jharkhand
2,783
9
Kerala
904
10
Madhya Pradesh
2,627
11
Meghalaya
96
12
Mizoram
2
13
Nagaland
38
14
Puducherry
1
15
Punjab
5,487
16
Tripura
1
17
Uttarakhand
128
18
Uttar Pradesh
1,518
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr. Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Lok Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুস্মান ভারত য়োজনাগী মখাদা লৈরিবা ফমুং মশিং অমসুং মচাক মথুমশিং
04 FEB 2022 5:29PM by PIB Imphal
নেসনেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না নীংথিনা পীরিবা ক্রাইতেরিয়াদা য়ুম্ফম ওইরগা স্তেত/য়ু.তি.শিংনাঅয়ুস্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্য য়োজনা (এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা লনাই লায়েংশঙশিং ইম্পেনেল তৌরি‍। ক্রাইতেরিয়া অ্রসিদা তঙাই ফদবা অনাবগী ফমুং মশিং অমসুং খুৎশু-খুৎলায় য়াওনা তোঙান তোঙানবা স্পিসিএল্তীগী মচাক মথুম্নচিংবা অতৈ কয়া য়াওরি‍। স্কিম অসিগী মখাদা ইম্পেনেল তৌরবা লায়েংশঙশিংগী চাংচত্তা লৈবা ফমুং মশিং অসি ৪৫নি‍।
জনুৱারী ২৮, ২০২২ ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা কোবিদ-১৯ লায়েংনবগীদমক হোস্পিতাল এদমিসন লাখ ৮.৫ রোম অয়াবা পীখ্রে‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মচা খায়বা ৱাফমশিং এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
জনুৱারী ৩১ ২০২২ ফাওবদা, ২০২১-২২গী ওইনা ইম্পেনেল তৌরবা হেল্থকেয়র প্রোভাইদরশিংদা থেংনখিবা শাজিন্নবা ত্রাঞ্জেক্সন মশিং ২২,৮৭৪নি‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মচা খায়বা ৱাফমশিং এনেক্সচর-২দা পীরি‍।
এনেক্সচর – ১
শেনবা চহি ২০২০/২১দগী ২০২১/২২ ফাওবদা কোবিদ-১৯ লায়েংনবগীদমক অয়াবা পীখিবা হোস্পিতাল এদমিসনশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
শেনবা চহি ২০২০-২১
শেনবা চহি ২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
৬
১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৮৭,০৮১
১,২৬,৩৪৫
৩
অসাম
৫১৯
৫৬১
৪
বিহার
১২
১৫
৫
চান্দিগর
১
৭
৬
ছত্তিসগর
২০,৮০৪
২৪,১৩৬
৭
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিউ
১
৩
৮
গোৱা
১
৯
হরিয়ানা
৩৪০
৪৬৮
১০
হিমাচল প্রদেশ
১৩
৪৩
১১
জম্মু অমসুং কাস্মির
১
৮৩৬
১২
ঝার্খন্দ
৭৯৬
৭৫৮
১৩
কর্নাতকা
৯৩,৩৮৮
৯২,৬৪৩
১৪
কেরলা
২৫,৩৬৪
১,১৪,৫৩১
১৫
মধ্য প্রদেশ
৪,৭৬৯
১৪,৩৪৬
১৬
মহারাস্ত্র
৮৯,৭২০
৮৪,৪৫৩
১৭
মনিপুর
৮৭
৭০১
১৮
মেঘালয়
৪,২৬১
১৯
মিজোরম
৮
৬৪৩
২০
নগালেন্দ
১
১০
২১
পুদুচেরী
১৪২
২১৮
২২
রাজস্থান
১,০২৩
২২,৭৩৬
২৩
সিক্কিম
৩
৩৫
২৪
তামিল নাদু
১,৭৩৩
২৮,৮১৪
২৫
ত্রিপুরা
৪৪
১২
২৬
উত্তর প্রদেশ
৮৫৮
১,১৮৫
২৭
উত্তরাখন্দ
৩৯০
২,৬০৬
২৮
অপুনবা
৩,২৭,১০৪
৫,২০,৩৬৮
এনেক্সচর – ২
শেনবা চহি ২০২১-২২দা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থেংনখিবা শাজিন্নবা ত্রাঞ্জেক্সন মশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত
থেংনখিবা কেস মশিং (জনুৱারী ৩১, ২০২২ ফাওবদা)
১
অসাম
২
২
বিহার
৫০
৩
ছত্তিসগর
৬,৭৮৫
৪
গুজরাত
১৬
৫
হরিয়ানা
১,৪০৩
৬
হিমাচল প্রদেশ
২২
৭
জম্মু অমসুং কাস্মির
১,০১১
৮
ঝার্খন্দ
২,৭৮৩
৯
কেরলা
৯০৪
১০
মধ্য প্রদেশ
২,৬২৭
১১
মেঘালয়
৯৬
১২
মিজোরম
২
১৩
নগালেন্দ
৩৮
১৪
পুদুচেরী
১
১৫
পঞ্জাব
৫,৪৮৭
১৬
ত্রিপুরা
১
১৭
উত্তরাখন্দ
১২৮
১৮
উত্তর প্রদেশ
১,৫১৮
ৱাফম অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর ভারতি প্রবিন পৱারনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।