Prime Minister's Office
The First Meeting of the India-Central Asia Summit
19 JAN 2022 8:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be hosting the first meeting of the India-Central Asia Summit, with the participation of the Presidents of Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan, in a virtual format on 27 January 2022. This will be the first engagement of its kind between India and the Central Asian countries at the level of leaders.
The first India-Central Asia Summit is a reflection of India’s growing engagement with the Central Asian countries, which are a part of India’s "Extended Neighbourhood”. Prime Minister Shri Narendra Modi paid a historic visit to all Central Asian countries in 2015. Subsequently, there have been exchanges at high-levels at bilateral and multilateral forums.
The inception of the India-Central Asia Dialogue at Foreign Ministers’ level, the 3rd meeting of which was held in New Delhi from 18-20 December 2021, has provided an impetus to India-Central Asia relations. The participation of the Secretaries of National Security Councils of Central Asian countries in the Regional Security Dialogue on Afghanistan held in New Delhi on 10 November 2021 outlined a common regional approach on Afghanistan.
During the first India-Central Asia Summit, the Leaders are expected to discuss steps to take forward India-Central Asia relations to newer heights. They are also expected to exchange views on regional and international issues of interest, especially the evolving regional security situation.
The Summit is symbolic of the importance attached by the Leaders of India and the Central Asian countries to a comprehensive and enduring India-Central Asia partnership.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মিৎকী অহানবা মীফম
19 JAN 2022 8:00PM by PIB Imphal
২০২২গী জনুৱারী ২৭তা ভর্চুএল ফোর্মেৎ অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কজখস্তান, কীর্গীজ রিপব্লিক, তাজিকিস্তান, তুর্কমেনিস্তান অমসুং উজবেকিস্তানগী রাস্ত্রপতিশিং শরুক য়াবগা লোয়ননা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মিৎকী অহানবা মীফম হোস্ত তৌগনি। মসিনা ভারত অমসুং সেন্ত্রেল এসিয়া লৈবাকশিংগী মরক্তা লুচিংবশিংগী থাক্তা অসিগুম্বা মখলগী অহানবা এঙ্গেজমেন্ত ওইরগনি।
অহানবা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মিৎ অসি সেন্ত্রেল এসিয়া লৈবাকশিংগা লোয়ননা ভারতকী গ্রোৱিং এঙ্গেজমেন্তকী রিফ্লেক্সন অমনি, মদুনা ভারতকী “এক্সতেন্দিং নাইবরহুদ”কী শরুক অমা ওইরি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৫দা সেন্ত্রেল এসিয়া লৈবাক পুম্নমক্তা পুৱারী ওইরবা খোংচৎ অমা চৎখি। মখা তারকপদা, বাইলেতরেল অমসুং মল্তিলেতরেল ফরমশিংদা অৱাংবা থাকশিংদা একচেঞ্জশিং পাংথোকখ্রে।
ফোরেন মিনিস্তরশিংগী থাক্তা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগ হৌরকপদা, অহুমশুবা মীফম ২০২১গী দিসেম্বর ১৮-২০ ফাওবা নই দিল্লীদা পাংথোকখিবদা, ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া মরীশিংদা ইম্পেতস অমা ফংহনখি। ২০২১গী নবেম্বর ১০দা নই দিল্লীদা পাংথোকখিবা রিজনেল সেক্যুরিতী দাইলোগ ওন অফগানিস্তানদা সেন্ত্রেল এসিয়ান লৈবাশিংগী নেস্নেল সেক্যুরিতী কাউন্সিলশিংগী সেক্রেতরীশিংনা শরুক য়াখিবা অদুনা অফগানিস্তানদা কমন রিজনেল এপ্রোচ্ছ অমা আউতলাইন তৌরে।
অহানবা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মিৎ মনুংদা লুচিংবশিংনা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়াগী লৈনরিবা মরী অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎনবা খন্নরবা য়াই। মখোয়না রিজনেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল ইসুশিংদা মীৎয়েংশিং একচেঞ্জ তৌনবা য়াবগী ওইথোকপসু লৈরি অখন্ননা হৌজিক ওইরিবা রিজনেল সেক্যুরিতীগী ফিভমদা।
সম্মিৎ অসি কমপ্রেহেন্সিব অমসুং মতম কুইনা চৎনগদবা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া পার্তনরশিপ অমদা ভারত অমসুং সেন্ত্রেল এসিয়ান লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংনা মরুওইনা শরুক য়াবগী খুদমনি।