PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
20 JAN 2022 4:53PM by PIB Delhi
• Over 160 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 19,24,051
• Active cases stand at 5.03%
• Recovery Rate currently at 93.69%
• 2,23,990 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,58,07,029
• 3,17,532 new cases recorded in the last 24 hours
• 9,287 Total Omicron cases detected so far; an increase of 3.63% since yesterday
• Daily positivity rate (16.41%)
• Weekly Positivity Rate (16.06%)
• 70.93 cr Total Tests conducted so far; 19,35,180 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 160 Cr
More than 73 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 93.69%
3,17,532 New Cases reported in the last 24 hours
9,287 Total Omicron cases detected so far; an increase of 3.63% since yesterday
India's Active Caseload currently stands at 19,24,051
Weekly Positivity Rate is presently at 16.06%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 160 Cr as per provisional reports today afternoon.
This has been achieved through 1,71,82,273 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,90,863
2nd Dose
97,96,323
Precaution Dose
22,95,385
FLWs
1st Dose
1,83,89,651
2nd Dose
1,70,91,292
Precaution Dose
20,16,534
Age Group 15-18 years
1st Dose
3,84,93,979
Age Group 18-44 years
1st Dose
53,00,29,691
2nd Dose
37,84,60,704
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,83,74,077
2nd Dose
16,36,77,044
Over 60 years
1st Dose
12,35,94,947
2nd Dose
10,22,82,259
Precaution Dose
18,63,130
Precaution Dose
61,75,049
Total
1,59,67,55,879
2,23,990 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,58,07,029.
Consequently, India’s recovery rate stands at 93.69%.
3,17,532 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 19,24,051. Active cases constitute 5.03% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 19,35,180 tests being conducted. India has so far conducted over 70.93 Cr (70,93,56,830) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 16.06% and the Daily Positivity rate also reported to be 16.41%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1791117
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 158.96 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.72 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 20th January, 2022)
SUPPLIED
1,58,96,34,485
BALANCE AVAILABLE
12,72,19,636
More than 158.96 crore (1,58,96,34,485) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 12.72 Cr (12,72,19,636) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1791112

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
20 JAN 2022 4:53PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬০ হেন্না কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৯,২৪,০৫১দা লৈরি
• এক্তিব কেস ৫.০৩%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৩.৬৯%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ২,২৩,৯৯০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৩,৫৮,০৭,০২৯দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,১৭,৫৩২ লাক্লি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওমিক্রোন কেস ৯,২৮৭ থেংনখ্রে; ঙরাংদগী ৩.৬৩% হেনগৎখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১৬.৪১% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১৬.০৬%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭০.৯৩ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১৯,৩৫,১৮০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৬০ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৩.৬৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,১৭,৫৩২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক ফাওবদা ওমিক্রোনগী কেস পুন্না ৯,২৮৭ থেংনখ্রে; ঙরাংদগী ৩.৬৩% হেগৎলক্লি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৯,২৪,০৫১দা লৈরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত ১৬.০৬%
ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি নুমিৎয়ুংবা মতুং ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৬০ হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৭১,৮২,২৭৩ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯০,৮৬৩
২শুবা দোজ
৯৭,৯৬,৩২৩
প্রিকোসন দোজ
২২,৯৫,৩৮৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৯,৬৫১
২শুবা দোজ
১,৭০,৯১,২৯২
প্রিকোসন দোজ
২০,১৬,৫৩৪
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩,৮৪,৯৩,৯৭৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৩,০০,২৯,৬৯১
২শুবা দোজ
৩৭,৮৪,৬০,৭০৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৮৩,৭৪,০৭৭
২শুবা দোজ
১৬,৩৬,৭৭,০৪৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৩৫,৯৪,৯৪৭
২শুবা দোজ
১০,২২,৮২,২৫৯
প্রিকোসন দোজ
১৮,৬৩,১৩০
প্রিকোসন দোজ
৬১,৭৫,০৪৯
অপুনবা
১,৫৯,৬৭,৫৫,৮৭৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ২,২৩,৯৯০ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৫৮,০৭,২৯ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৬৯% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,১৭,৫৩২রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১৯,২৪,০৫১ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৫.০৩% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৯,৩৫,১৮০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭০.৯৩ (৭০,৯৩,৫৬,৮৩০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১৬.০৬%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১৬.৪১%দা লৈরি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1791117
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৫৮.৯৬ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৭২ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(জানুৱারী ২০, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৫৮,৯৬,৩৪,৪৮৫
হৌজিক লৈরিবা
১২,৭২,১৯,৬৩৬
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫৮.৯৬ (১,৫৮,৯৬,৩৪,৪৮৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৭২ (১২,৭২,১৯,৬৩৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1791112