Ministry of Power
Power Minister adminiters oath of office to Member of Joint Electricity Regulatory Commission for Manipur and Mizoram
19 JAN 2022 5:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Power and NRE has administered Oath of Office and Secrecy to Shri Rengthanvela Thanga today as Member of JERC for Manipur and Mizoram.
Central Government constituted Joint Electricity Regulatory Commission (JERC) for Manipur and Mizoram in pursuance of provisions of the Electricity Act, 2003 and the Memorandum of Agreement signed by the State Governments of Manipur and Mizoram, authorizing Government of India to constitute a JERC on their behalf. It is a two-Member Commission, each Member representing the respective participating State. The Central Government appoints Members of the Commission from Manipur and Mizoram under the provisions of the Act and in pursuance of MoA.
The major functions of the Commission under the Act, inter-alia, are to regulate the tariff for generation, supply, transmission and wheeling of electricity, whole sale, bulk or retail as the case may be within the State; to regulate the electricity purchase of distribution licensees, facilitate intra-state transmission and wheeling of electricity; issue licenses to transmission licensees, distribution licensees and electricity traders; promote cogeneration and generation of electricity from renewable sources of energy and adjudicate upon the disputes between the licensees and generating companies, etc.
In accordance with the provisions in the MoA and the relevant provisions of Electricity Act,2003, Shri Rengthanvela Thanga has been appointed as Member from Manipur side for a period of five years or till the age of 65 years whichever is earlier.
Shri Rengthanvela Thanga was born on 10.06.1960. Shri Rengthanvela Thanga holds B.Com and LLB degree. He held the post of District and Session Judge from April 2014 to June 2020 and superannuated from the said post on 30.6.2020. Prior to this, he was on the post of Registrar in High Court of Guwahati from 1999 to 2014.

পাৱর মন্ত্রালয়
পাৱর মন্ত্রীনা মনিপুর অমসুং মিজোরামগী জোইন্ত ইলেক্ত্রিসিতী রেগুলেতরী কমিসনগী মেম্বরদা ওফিস পায়বগী ৱাশক লৌহনখ্রে
19 JAN 2022 5:46PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পাৱর অমসুং এন.আর.ই.গী মন্ত্রীনা ঙসি শ্রী রেংথানৱেলা থাঙ্গাবু মনিপুর অমসুং মিজোরামগী জে.ই.আর.সি.গী মেম্বর ওইনা, ওফিস পায়বা অমসুং অরোনবা ঙাকপগী ৱাশক লৌহনখ্রে।
কেন্দ্র সরকারনা ইলেক্ত্রিসিতী এক্ত, ২০০৩গী প্রোভিজনশিং অমসুং ভারত সরকারবু মখোয়গী মহুৎ শিন্দুনা জে.ই.আর.সি. অমা শেম্নবগী অয়াবা পীদুনা, মনিপুর অমসুং মিজোরামগী রাজ্য সরকারশিংনা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ এগ্রীমেন্ত অদুগী মতুং ইন্না মিজোরাম অমসুং মনিপুরগীদমক্তা জোইন্ত ইলেক্ত্রিসিতী রেগুলেতরী কমিসন (জে.ই.আর.সি.) শেমখ্রে। মসি মেম্বর অনি লৈবা কমিসননি, মেম্বর খুদিংমক্না শরুক বারিবা রাজ্য অদুগী মহুৎ শিনগনি। কেন্দ্র সরকারনা এক্ত অদুগী প্রোভিজনশিং অদুগী মখাদা অমসুং এম.ও.এ.গী মতুং ইন্না মনিপুর অমসুং মিজোরামদগী কমিসনগী মেম্বরশিং খনগনি।
এক্ত অসিগী মখাদা কমিসনগী মরু ওইবা মথৌশিং অদুদি জেনরেশন, সপ্লাই, ত্রান্সমিসন অমসুং রাজ্য অদুগী মনুংদা লৈরিবা অদুগী মতুং ইন্না হোলসেল, বল্ক নত্রগা রিতেল ইলেক্ত্রিসিতী হ্বীলিং তৌবগীদমক্তা তারিফ রেগুলেত তৌবা; দিস্ত্রিব্যুশন লাইসেন্সীশিংগি ইলেক্ত্রিসিতী পর্চেজ রেগুলেত তৌবা, ইন্ত্রা-স্তেত ত্রান্সমিসন অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী হ্বীলিং ফেসিলিতেত তৌবা; ত্রান্সমিসন লাইসেন্সীশিং, দিস্ত্রিব্যুশন লাইসেন্সীশিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী ত্রেদরশিংদা লাইসেন্সশিং ইসু তৌবা; রিন্যুৱেবল সোর্স ওফ ইনর্জীদগী ইলেক্ত্রিসিতী কোজেনেরেশন অমসুং জেনরেশন প্রোমোত তৌবা অমসুং লাইসেন্সীশিং অমসুং জেনরেতিং কমপনীশিংগী মরক্তা লৈরিবা য়ান্নদবশিং অদুবু শন্দাইনবনচিংবশিং অসিবুনি।
এম.ও.এ.দা য়াওরিবা প্রোভিজনশিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী এক্ত, ২০০৩গী মরী লৈনবা প্রোভিজনশিং অদুগী মতুং ইন্না, শ্রী রেংথানৱেলা থাঙ্গাবু চহি মঙা নত্রগা চহি ৬৫ ফাওবগি মরক্তা অঙনবা মতম অমগীদমক্তা মনিপুরদগী মেম্বর ওইনা খনখ্রে।
শ্রী রেংথাংৱেলা থাঙ্গা অসি ১০.০৬.১৯৬০দা পোকখি। শ্রী রেংথানৱেলা থাঙ্গানা বি.কোম অমসুং এল.এল.বি.গী দিগ্রী পাই। মহাক্না ২০১৪গী এপ্রিলদগী ২০২০গী জুন ফাওবা দিস্ত্রিক্ত অমসুং সেসন জজগী ফম পাইরম্মি অমসুং হায়রিবা ফম অসিদগী ৩০.৬.২০২০দা পোথাখি। মসিগী মমাংদা, মহাক অসি ১৯৯৯দগী ২০১৪ ফাওবা গুৱাহাতিগী হাই কোর্ততা রেজিস্ত্রারগী ফম পাইরম্মি।