ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আই.না ২০২২গী জনুৱারী ২২ ফাওবা ফিজিকেল রেলিশিং অমসুং রোদশোশিংদা অথিংবা থমজিনখ্রে
ই.সি.আই.না পোলিতিকেল পার্তীশিংদা মখোয়গী ইন্দোর মীতিংশিং অদু য়াম্লবদা মীওই ৩০০ নত্রগা হোল অদুগী কেপাসিতীগী মতুং ইন্না নত্রগা এস.দি.এম.এ.না পীবা লিমিৎ অদু ফাওবা তিনবা য়াবগী অয়াবা পীরদুনা কোমথোকখ্রে
ই.সি.আই.না পোলিতিকেল পার্তীশিংদা এম.সি.সি.গী প্রোভিজনশিং অমসুং কোবিদকী ব্রোদ গাইদলাইনশিং অদু ঙাক্না চৎনবা তাকলকখ্রে
ই.সি.আই.না রাজ্য/জিলাগী এদমিনিস্ত্রেশনদা এম.সি.সি. অমসুং কোবিদকা মরী লৈনবা ইন্সত্রক্সন পুম্নমক নিংথিনা ঙাক্না চৎহন্নবা তাক্লকখ্রে
15 JAN 2022 6:09PM by PIB Imphal
ইলেক্সন কমিসন ওফ ইন্দিয়ানা ঙসি কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী মন্ত্রী; গোৱা, মনিপুর, পঞ্জাব, উত্তরাখন্দ অমসুং উত্তর প্রেদেশকী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং হেল্থ সেক্রেতরীশিং, মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্য মঙা অসিগী চীফ ইলেক্তোরেল ওফিসরশিংসু য়াওনা ভর্চুৱলগী ওইবা মীফম অমা তোখাইনা পাংথোকখি।
চীফ ইলেক্সন কমিস্নর, শ্রী সুশিল চন্দ্রনা ইলেক্সন কমিস্নর, শ্রী রাজিব কুমার অমসুং শ্রী অনুপ চন্দ্র পান্দেগা লোইননা সেক্রেতরী জেনরেল অমসুং মরী লৈনবা দিপ্যুতী ইলেক্সন কমিস্নরশিং য়াওদুনা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্যশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা কোবিদ লাইচৎ অসিগী হৌজিক লৈরিবা ফিভম অমসুং প্রোজেক তৌখিবা ত্রেন্দশিংগী মতাংদা কমপ্রেহেন্সিব ওইবা রিভ্যু অমা পাংথোকখ্রে। ভেক্সিনেশন স্তেতস অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং অমসুং পোলিং পার্সোনেলগী মরক্তা ভেক্সিন কাপথোকপা য়ারবশিংগীদমক্তা অহানবা, অনিসুবা অমসুং বুস্তর দোজ য়াংনা কাপথোক্নবগীদমক্তা এক্সন প্লানসু রিভ্যু তৌখি।
কমিসন অসিনা এস.দি.এম.এ.গী অথিংবশিং অমসুং লাইচৎকী মনুংদা মীশিং পুনবগী নোর্মশিং রেগুলেত তৌরিবা রাজ্যগী অখন্নবা গাইদলাইনশিং অদুগী মতাংদসু খন্নখ্রে।
মরম অদুনা হৌজিক্তি হৌজিক লৈরিবা ফিভম, ফেক্তশিং অমসুং সার্কমস্তেন্সশিংগা লোইন-লোইননা মসিগী মীফম অসিদা পীরকপা ইনপুতশিং অদু য়েংলগা, কমিসননা তাক্লকখিবা অদু মখাদা পীরি:
১. রোদ শো, পেদ-য়াত্রা, সাইকল/বাইক/ভেহিকল রেলী অমসুং প্রোসেশন অমত্তা ২০২২গী জনুৱারী ২২ ফাওবা য়াররোই। কমিসননা মসিগী মতুং ইন্না লৈরিবা ফিভম অদু য়েংশিল্লগনি অমসুং চুনগদবা মওংদা মখাতাবা ইন্সত্রক্সনশিং পীরগনি।
২. পোলিতিকেল পার্তীশিং নত্রগা কেন্দিদেতশিং (ওইবা য়াবা য়াওনা) নত্রগা ইলেক্সনগা মরী লৈনবা অতোপ্পা গ্রুপ অমগী ফিজিকেল রেলী অমত্তা ২০২২গী জনুৱারী ২২ ফাওবা পাংথোকপা য়াররোই।
৩. তৌইগুম্বসুং, কমিস্নরনা পোলিতিকেল পার্তীশিংদা মখোয়গী ইন্দোর মীতিংশিং অদু য়াম্লবদা মীওই ৩০০ নত্রগা হোল অদুগী কেপাসিতীগী মতুং ইন্না নত্রগা এস.দি.এম.এ.না পীবা লিমিৎ অদু ফাওবা তিনবা য়াবগী অয়াবা পীরদুনা কোমথোকখ্রে।
৪. পোলিতিকেল পার্তীশিংনা ইলেক্সনশিংগা মরী লৈনবা থৌওংশিংগী মনুংদা থৌরম খুদিংমক্তা কোবিদকা চুনবা লিচৎ অমসুং গাইদলাইনশিং অমসুং মোদেল কোদ ওফ কন্দক্ত নিংথিনা ঙাক্না চৎহনগদবনি।
৫. ২০২২গী জনুৱারী ৮দা থোকখিবা রিভাইসদ ব্রোদ গাইদলাইন্স ফোর কন্দক্ত ওফ ইলেক্সন্স, ২০২২দা য়াওরিবা অথিংবা পুম্নমক মখাতানা চত্থখিগনি।
মরী লৈনবা রাজ্য/জিলাগী ওথোরিতীশিংনা মসিগী ইন্সত্রক্সনশিং অসি মপুং ফানা ইন্দুনা চৎহনগদবনি।

Election Commission
ECI extends ban on physical rallies and roadshows until 22 January, 2022
ECI grants relaxation for the political parties to the extent that indoor meetings of maximum of 300 persons or 50% of the capacity of the hall or the prescribed limit set by SDMA
ECI directs political parties to adhere to the provisions of MCC and the broad guidelines of COVID
ECI directs State/ District Administration to ensure compliance of all instructions related to MCC and COVID
15 JAN 2022 6:09PM by PIB Delhi
The Election Commission of India today held separate virtual meetings with the Union Ministry of Health and Family Welfare; Chief Secretaries and Health Secretaries of Goa, Manipur, Punjab, Uttarakhand and Uttar Pradesh, as also the Chief Electoral Officers of these five poll going States.
Chief Election Commissioner Shri Sushil Chandra along with Election Commissioners Shri Rajiv Kumar and Shri Anup Chandra Pandey accompanied by Secretary General and concerned Deputy Election Commissioners held a comprehensive review of present status and projected trends of COVID pandemic with special focus in the five poll going states. Vaccination status and action plan for expeditiously completing vaccination for 1st, 2nd and booster dose for eligible persons amongst Frontline workers and polling personnel was also reviewed.
The Commission also discussed SDMA’s restrictions and state specific extant guidelines regulating the norms of gathering of persons during the period of pandemic.
Now, therefore, after considering the present situation, facts and circumstances as also the inputs received in these meetings, the Commission has directed as follows:
1. No road show, Pad-yatra, cycle/bike/vehicle rally and procession shall be allowed till 22 January, 2022. Commission shall subsequently review the situation and issue further instructions accordingly.
2. No physical rally of Political parties or candidates (including probable) or any other group related to election shall be allowed till 22 January, 2022.
3. However, the Commission has granted relaxation for the political parties to the extent that indoor meetings of maximum of 300 persons or 50% of the capacity of the hall or the prescribed limit set by SDMA will be allowed.
4. Political parties shall ensure the compliance of COVID appropriate behaviour & guidelines and Model Code of Conduct at all occasions during the activities connected with elections.
5. All remaining restrictions as contained in the Revised Broad Guidelines for Conduct of Elections, 2022 issued on 8 January 2022 shall continue to operate.
All concerned State/District authorities shall ensure full compliance of these instructions.