কল্চর মন্ত্রালয়
শ্রীমতি মীনাক্সি লেখিনা আজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী মখাদা বাইক এক্সপিদিশন অমা হৌদোকখ্রে
13 JAN 2022 3:48PM by PIB Imphal
কলচর অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি মীনাক্সি লেখিনা আজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী মখাদা নই দিল্লীদা ঙসি বাইক এক্সপিদিশন অমা হৌদোকখ্রে। থৌরম অসি ভারতকী অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী কলচরবু প্রোমোত তৌনবা থবক তৌরিবা কলচরগী মন্ত্রালয় অমসুং অমেজিং নমস্তে ফাউন্দেশনগা খুৎশম্নদুনা শিনখিবনি।
শ্রীমতি মীনাক্সি লেখিনা হায়খি মদুদি নোর্থ ইস্ত হায়বসি উত্থোক্কদবা মফম অমনি, মীপুম খুদিংমক্না অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন লৈবা মতমদা, দাইভর্সিতী অমসুং য়ুনিতী লৈংদনা লৈগনি। মফম অসিদা তোঙান-তোঙানবা ত্রাইবা অমসুং ত্রেদিশন ১৬৬ লৈবা রাজ্য নিপান লৈ, হায়রিবা অসি ভারতকী কন্সতিত্যুশন্না ঙাক-শেন্দুনা লৈ। শ্রীমতি লেখিনা মখা তারকখি মদুদি ঐখোয় অসি ৱান পীপল, ৱান নেশননি অমসুং ঐখোয়না দাইভর্সিতীবু সেলেব্রেত তৌই। “আজাদি কা অমৃত মাহোতসব অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা অফবা খুদিংমক অমসুং ঐখোয়গী মীশিংনা পামজবা খুদিংমক সেলেব্রেত তৌগদবা অদুগুম্লবা থৌরম অমনি। মসিগী সেলেব্রেশনশিং অসি মালেমগী থাক্তা মশক খঙবীবা অমা মথৌ তাই”, হায়না রাজ্যগী মন্ত্রীনা মখা তাখি।
শ্রীমতি লেখিনা মখাতানা হায়খি মদুদি নোর্থ ইস্ত অসি সাউথ ইস্ত এসিয়াগীদমক্তা গেতৱেনি, হায়রিবা অসিদা থবক তৌবগী মথৌ তাই। মহাক্না মসি পুম্নমক অসবু মাইপাক্না পাংথোক্নবগীদমক্তা থবক তৌখিবশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মসিগী মিসন অসিবু মাইপুননা থবক ওইনা পাংথোক্কদোরিবা বাইকর ৭৫দা অশোই-অঙাম য়াওদবা ওইরসুনু হায়না য়াইফ-পাউজেল পীখি।
২০২২গী এপ্রিলগী তাং ৮-১৬ ফাওবা পাংথোক্কদৌরিবা ‘নোর্থ ইস্ত ওন হ্বীল্স (এন.ই.দব্ল্যু) এক্সপেদিসন’ হায়রিবা অসি আজাদি কা অমৃত মহোতসবকী সেলেব্রেশন ওইনা পাংথোকপনি। এক্সপেদিসন অসিদা শরুক য়াগদৌরিবা বাইকর ৭৫ অসি লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্তগী খনগৎকদৌরিবনি অমসুং গ্রুপ ৬ থোক্না খায়দোক্তুনা নোর্থ ইস্ত রিজনগী কি.মি. ৯০০০ থৌদুনা কোইগনি। এক্সপেদিসন অসিনা দেখো অপনা দেস হায়রিবা ইনিসিয়েতিবপুসু প্রোমোত তৌগনি অমসুং মসিগী ভিজন অসিদা মরু ওইনা ফোকস তৌরগনি। রাইদরশিং অসিনা মীয়ামদা রোদ সেফতিগী মরু ও‌ইবা পাওজেলসু পীদুনা চৎকনি।
“লুক ইস্ত” পোলিসীবু “এক্ত ইস্ত” পোলিসী ওইনা ওন্থোক্নবা ভারত সরকারগী ৱারেপ অসি থবক ওইনা পাংথোকপগী এজেন্দা অদুগী খুদম অমনি। নোর্থ ইস্তকী রাজ্যশিংনা হৌজিক প্রোজেক্তশিং, ইন্দস্ত্রীগী এক্তিভিতিশিং অমসুং তুরিজম, লোজিসতিক্সগুম্বা ইকোনোমীবু চাওখৎপা পুরক্কদবা অতোপ্পা হিরম কয়া অমগী মতাংদা ৱারি শাবা হৌরক্লি। রিজন অসিগী নহা কয়া অমা ঙসিদি স্পোর্তস, এন্তরপ্রেনরসিপ, সোসিয়েল এন্তরপ্রাইজনচিংবা কয়া অমদা লৈবাক শিনবা থুংনা মীওই কয়া অমগী রোল মোদেলশিং ওইরিবনি।

Ministry of Culture
Smt. Meenakashi Lekhi launches a Bike Expedition today under the Azadi ka Amrit Mahotsav
13 JAN 2022 3:48PM by PIB Delhi
Minister of State for Culture and External Affairs Smt. Meenakashi Lekhi launched a Bike Expedition today in New Delhi under the Azadi ka Amrit Mahotsav. Event is jointly organized by Culture Ministry and Amazing Namaste foundation which works to promote the Culture of India’s North Eastern States.
Smt. Meenakshi Lekhi said that northeast is something to be showcased, were people can be one, the diversity in unity prevails. There are eight states with 166 different tribes and traditions, which are protected by the constitution this country. Smt. Lekhi added that we are one people, one nation and we celebrate the diversity. “Azad di ka Amrit Mahotsav is one such occasion to celebrate all that is good in the country and all that our people cherish. All this celebration needs a global recognition”, Minister of State added.
Smt. Lekhi further said that northeast is the gate way to Southeast Asia, which needs to be worked on. She thanked everyone who worked for putting all this together and wished luck to all the 75 bikers who will be taking this mission forward.
North East on Wheels (NEW) Expedition’ scheduled between April 8-16, 2022 is to mark the celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav. The 75 Bikers participating in this expedition will be selected from all over the country and cover about 9000 km in the North East Region traveling in 6 groups. The expedition will also promote the Dekho Apna Desh initiative of the Ministry of Tourism especially focusing on this vision. The Riders will also carry the message focusing on the importance of Road Safety.
The Govt of India’s decision to reorient “Look East’ policy to make it “Act East” policy is an indication of an action driven agenda. North East states are now talking about projects, industrial activity and other sunrise areas of economic engagement such as Tourism, Logistics. Many youngsters from the region are today role models for others across the country be it sports, entrepreneurship, social enterprise, etc.