অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তরন রিজন (দোনর), কলচর অমসুং তুইরিজমগি য়ুনিয়ন মিনিস্তর, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাগী মরক্তা চেনগদবা অহানবা জনশতাবদি এক্সপ্রেস ত্রেন লমথাখ্রে
স্পেসিয়েল ত্রেনশিং অসিনা পেসেঞ্জর কনেক্তিবিতী, ত্রেদ অমসুং তুরিজমদা য়াম্না চাউবা ইনোৎ অমা হাপ্লগনি হায়না মিনিস্তর অসিনা হায়খি
মিনিস্তর অসিনা অপুনবা ওইনা লুপা করোর ৫৬,৫৫৩ চংনা পাইখৎলকখিবা অনৌবা রেলৱে লাইন প্রোজেক্ত ১৪ হাইলাইত তৌখি
ইকাইখুম্ননিংঙাই ওইরবা প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ ইস্তরন স্তেতশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংঙি হায়বসি হৌখিবা চহি ৭ অসিদা পীখিবা বজেত এলোকেশনশিং অদু শরুক অনি থোক্না হেনগত্তুনা ২০১৪-২০১৫দা লুপা করোর ৩৬,১০৭.৫৬ ওইরম্বদগী ২০২০-২০২১দা লুপা করোর ৬৮,০২০দা হেনগৎলকপা অসিনা শেংলবা খুদম্নি: শ্রী জি কিশন রেদ্দী
08 JAN 2022 7:12PM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইতশিং
১. মতম কুইনদগী মনিপুর, ত্রিপুরা অমসুং সাউথ অসামগী মীয়াম্না থম্লকপা দিমান্দ অদু আগর্তলা-জিরিবাম-আগর্তলা শম্নহল্লিবা স্পেসিয়েল ত্রেন জন শতাবদি শঙ্গাখিবা অদুনা মপুং ফাহনখ্রে। খ্বাইদগী অহৌবা সপএসিয়েল ত্রেনশিং অদু আগর্তলা অমসুং জিরিবাম রেলৱে স্তেশনশিংশিংদগী মতম অমত্তদা লমথাখি।
২. প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ ইস্তরন স্তেতশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংঙি হায়বসি হৌখিবা চহি ৭ অসিদা পীখিবা বজেত এলোকেশনশিং অদু চাউরাক্না শরুক অনি থোক্না হেনগত্তুনা ২০১৪-২০১৫দা লুপা করোর ৩৬,১০৭.৫৬ ওইরম্বদগী ২০২০-২০২১দা লুপা করোর ৬৮,০২০দা হেনগৎলকপা অসিনা শেংলবা খুদম্নি।
৩. সরকার অসিনা হাইৱেজ, ইনফোর্মেশন ৱেজ, রেলৱেজ অমসুং এয়রৱেজতা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বা ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ‘ঐচ.আই.আর.এ.’মোদেল ওফ দিবেলপমেন্তকী মাইকৈ তম্না লেপ্পা লৈতনা কন্না হোৎনরি।
অসাম ফাওদুনা মনিপুর অমসুং ত্রিপুরা হায়রিবা রাজ্যশিং অসি শম্নহল্লিবা অহানবা জনশতাবদি এক্সপ্রেস ত্রেনশিং অসি রেলৱেজ, কম্যুনিকেশন্স, ইলেক্তোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজীগী মিনিস্তর, শ্রী অশ্বিনি ভাইশ্নো অমসুং কলচর,তুরিজম অমসুং দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর)গী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মানিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী নোংথোম্বম বিরেন সিং অমসুং ত্রিপুরাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বিপ্লাপ কুমার দেবকা লোইননা রেলৱে বোর্দতগী ভীদিও লিঙ্ক অমগী খুত্থাংদা লমথাখ্রে।
মতম কুইনদগী মনিপুর, ত্রিপুরা অমসুং সাউথ অসামগী মীয়াম্না থম্লকপা দিমান্দ অদু আগর্তলা-জিরিবাম-আগর্তলা শম্নহল্লিবা স্পেসিয়েল ত্রেন জন শতাবদি শঙ্গাখিবা অদুনা মপুং ফাহনখ্রে। খ্বাইদগী অহৌবা সপএসিয়েল ত্রেনশিং অদু আগর্তলা অমসুং জিরিবাম রেলৱে স্তেশনশিংশিংদগী মতম অমত্তদা লমথাখি।
BIG BOOST TO RAILWAY CONNECTIVITY IN #NORTHEAST🇮🇳
Hon’ble Minister, #MDoNER, Shri @kishanreddybjp & Hon'ble @RailMinIndia Minister Shri @AshwiniVaishnaw in the gracious presence of Hon'ble Manipur CM Shri @NBirenSingh & Hon'ble Tripura CM Shri @BjpBiplab flagged off
1/3 pic.twitter.com/55ygozexkE
— MDoNER India (@MDoNER_India) January 8, 2022
স্পেসিয়েল ত্রেনশিং অসিনা মরু ওইবা তাউনশিংদা মরু ওইবা লিঙ্ক অমা ওইগনি অমসুং পেসেঞ্জর কনেক্তিবিতী, ত্রেদ অমসুং তুরিজমদা য়াম্না চাউবা ইনোৎ অমা হাপ্লগনি হায়না কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী মিনিস্তর, শ্রী জি.কিশন রেদ্দীনা হায়খি। ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা, নোর্থ ইস্ত রিজন অসি চাউখৎ-থৌরাংগী মাইকৈদা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং কয়া অমা চংশিল্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
“প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ ইস্তরন স্তেতশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংঙি হায়বসি হৌখিবা চহি ৭ অসিদা পীখিবা বজেত এলোকেশনশিং অদু চাউরাক্না শরুক অনি থোক্না হেনগত্তুনা ২০১৪-২০১৫দা লুপা করোর ৩৬,১০৭.৫৬ ওইরম্বদগী ২০২০-২০২১দা লুপা করোর ৬৮,০২০দা হেনগৎলকপা অসিনা শেংলবা খুদম্নি”, হায়না মহাক্না হায়খি। ময়ামদগী থোইদোক-হেন্দোকপা দিবেলপমেন্ত ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রুকচর গ্রোথ অসিনা নোর্থ ইস্ত রিজন অসিবু ভারতকী অতোপ্পা মফমশিংগীদমক্তা গ্রোথ ইঞ্জিন অমা ওই্ল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
মিনিস্তর অসিনা রিজন অসি মহৌশাদগী রিসোর্স মরাং কাইনা লৈবা অমসুং এগ্রো-হোর্তিকলচর, ওর্গানিক ফার্মিং, তেক্সতাইলস, তুরিজমনচিংবা তোঙান-তোঙানবা সেক্তর কয়া অমদা মালেমগী হবশিং ওইবা ঙম্বগী মশাগী পোতেন্সিয়েল লৈবা অশতলক্সমি স্তেতশিংনি হায়নসু মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি কনেক্তিবিতী ফবা হায়বসিনা ফ্রন্ত খুদিংমক্তা চাউখৎপা পুরক্নবা অমসুং সেক্তর খুদিংমক্তা অশেংবা পোতেন্সিয়েল অদু ফংবা ঙম্নবগী মরু ওইবা পাম্বৈনি অমসুং সরকার অসিনা হাইৱেজ, ইনফোর্মেশন ৱেজ, রেলৱেজ অমসুং এয়রৱেজতা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বা ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ‘ঐচ.আই.আর.এ.’মোদেল ওফ দিবেলপমেন্তকী মাইকৈ তম্না লেপ্পা লৈতনা কন্না হোৎনরিবা অসিগী মতাংদসু হায়খি।
অসিগুম্বা মরু ওইবা ইনফ্রস্ত্রকচর ইলেমেন্তশিং অসিদা অমমমতা ওইনা নিংথিনা য়েংশিল্লদুনা, ইকাইখুম্নরবা মিনিস্তর অসিনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ৭ অসিদা নেস্নেল হাইৱে কন্সত্রক্সনদা লম্বিগী অশাংবা ২৫%গী মথক্তা হেনগৎলকখ্রে অমসুং থবক্কী খোজেলগী মতাংদদি হৌজিক-হৌজিক এন.ই. স্তেত নিপানদা লুপা করোও ৮৫,৬৩১গী রোদ অমসুং হাইৱে প্রোজেক্ত চত্থরি অমসুং মথংগী চহি অনিগীদমক্তা লুপা করোর ৮০,০০০গী প্রোজেক্ত থৌরাং তৌরি।
মিনিস্তর অসিনা রেলৱে মিনিস্তর, শ্রী অশ্বিনি ভাইশ্নোবুসু রিজন অসিগী চিং-মানগী লম অসিদা কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা রেলৱেজনা লৌরিবা ইনিসিয়েতিব কবা অমগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মিনিস্তর অসিনা লুপা করোর ৫৬,৫৫৩ চংনা পাইখৎলকপা অনৌবা রেলৱে লাইন প্রোজেক্ত ১৪গী মতাংদসু পনখি অমসুং মসিগী কেপিতল কনেক্তিবিতী প্রোজেক্ত অসিনা অনম্বনা সেক্তর খুদিংমক্তা খুদোংচাবা কবা অমগী লম্বি পীরি অমসুং মখাতাবা চাউখৎ-থৌরাংগী গ্রাউন্দৱের্ক শেম্লি হায়না পনখি।মিনিস্তর অসিনা য়াম্না চাউবা ইকোনোমিক অমসুং স্ত্রতেজিক সিগ্নইফিকেন্স লৈবা ইন্দিয়াবু বংগ্লাদেশকী রেলৱে নেতৱার্কতা শম্নহনগদৌরিবা চাউরাক্না লুপা করোর ৯৭২.৫ চংনা হৌজিক-হৌজিক শেম্লিবা মরু ওইবা আগর্তলা-অখাউরা প্রোজেক্তকী মতাংদসু নিংথিনা য়েংশিনখি।
হান্নদগী হেন্না খ্বাইদগী অৱাংবা থাক্ত এয়র কনেক্তিবিতীসু ফগৎলে হাবনা মিনিস্তর অসিনা হায়খি। মহাক্না গুৱাহাতি অসি ঙসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগি চিনবা এয়রপোর্তশিংগি মনুংদা অমা ওইরে হায়বা উবা ফংখি অমসুং লুপা করোর ৯৫৫.৩৭ চংনা অরুনাচল প্রদেশতা হোলোঙ্গি-ইতানাগর অমসুং লুপা করোর ৫৫৩ চংনা সেঙ্কশন তৌখিবা সিক্কিমগী পাক্যোং এয়রপোর্ত অসি এন.ই.আর.দা পাইখৎখিবা মরু ওইবা কেপিতল গ্রীন ফীল্দ এয়র কনেক্তিবিতী প্রোজেক্ত অনিনি।
চিং-মান অমসুং শিংননিংঙাই ওইরবা মফম ওইজরবসু নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা দিজিতেল কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা সরকার অসিনা লৌখৎখিবা অনৌবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদসু পনখি। খুঙ্গংগী পঞ্চায়তশিংগীদমক্তা ৪জি. মোবাইল কনেক্তিবিতী অমসুং ৱাই-ফাই কনেক্তিবিতী য়াম্না য়াংনা ফগৎহল্লে। চাউরাক্না গ্রাম পঞ্চায়ত ৬,০০০ সার্বিস তৌবা য়ারে অমসুং পুন্না এফ.তি.তি.ঐচ. কনেক্সন ৯৪৬১ পীখ্রে। মসিগী দিজিতেল কনেক্সন অসিনা নহাশিংগী এস্পিরেশনদা থৌনা আপকনি অমসুং রিজন অসিদা মরিশুবা ইন্দস্ত্রিয়েল রিভোল্যুশন পুরক্নবগী মাইকৈ তম্না হোৎনগনি।
মসিগী মতুংদা , রেলৱেজ, ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজীগী মিনিস্তর, স্রী অশ্বিনি ভাইশ্নোনা মিনিস্ত্রী ওফ রেলৱেজবু খোংজেল য়াংনা থবক পাংথোকপা ঙম্নবা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নরিবা স্তেকহোল্দরশিংদা মহাক্না ঙাংখি অমসুং মহাক্কী থাগৎ ৱাহৈ ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীগী থমোইদা নোর্থইস্তর্ন রিজনগীদমক্তা মরু ওইবা মফম অমা কল্লি অমসুং মতম চুপ্পদা নোর্থ ইস্ত রিজনদা লৈরিবা প্রোজেক্তশিং অদু য়াম্না য়াংনা থবক ওইনা পাইখৎনবগীদমক্তা স্তেকহোল্দরশিংদা তকশিল্লি হায়না মহাক্না খঙহল্লকখি।
মখা তারকপদা মিনিস্তরশিং অদুনা ত্রেনশিং অদু লমথাখি। চয়োল অমদা অহুম্লক, নিংথৌকাবা, য়ুমশকৈশা অমসুং ইরাইদা চেনগদবা আগর্তলা-জিরিবাম-আগর্তলা জনশতাবদি এক্সপ্রেস ত্রেন নম্বর ১২০৯/১২০৯৮ অসি ১০-০১-২০২২ (নিংথৌকাবা)দগী হৌরগনি। ত্রেন অসিনা আগর্তলাদগী পুং ০৬-০০ থাদোক্তুনা জিরিবামদা পুং ১২-০০দা থুংলগনি। হনবা মতমদা ত্রেন অসিনা জিরিবামদগী পুং ১৬-০০দা থাদোক্তুনা আগর্তলাদা পুং ২২-০০দা থুংলগনি।
BIG BOOST TO RAILWAY CONNECTIVITY IN #NORTHEAST🇮🇳
Hon’ble Minister, #MDoNER, Shri @kishanreddybjp & Hon'ble @RailMinIndia Minister Shri @AshwiniVaishnaw in the gracious presence of Hon'ble Manipur CM Shri @NBirenSingh & Hon'ble Tripura CM Shri @BjpBiplab flagged off
1/3 pic.twitter.com/55ygozexkE
— MDoNER India (@MDoNER_India) January 8, 2022
ইনোগুরেল প্রোগ্রাম অসিদা মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী নোংথোম্বম বিরেন সিংহনা ভীদিো লিঙ্ককী খুত্থাংদা শরুক য়াখি অমসুং ত্রিপুরাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বিপ্লাপ কুমার দেব, মিনিস্তর ওফ স্তেত ফোর এক্সতর্নেল এফিয়র্স, এজুকেশন, শ্রী দা. রাজকুমার রঞ্জন সিংহ; মিনিস্তর ওফ স্তেত ফোর সোসিয়েল জস্তিস এন্দ এমপাৱরমেন্ত, প্রতিমা ভৌমিক; মানিপুর সরকারগী মিনিস্তর ফোর ত্রান্সপোর্ত এন্দ জি.এ.দি., ত্রাইবেল এফিয়র্স এন্দ হিলস, ভুংজাগিন ভালতে; ত্রিপুরা সরকারগী মিনিস্তর ফোর ত্রানস্পোর্ত, তুরিজম, এগ্রিকলচরেন্দ ফার্মরস ৱেলফেয়র, প্রানাজিত সিংঘা রোই; এম.পি. ঝার্না দাস বৈদভা, মহারাজা সানাজাওবা লৈশেম্বা, এম.সি. মেরী কোম, রেবতি ত্রিপুরা, ক্রিপানাথ মল্লা্, দা. লোরহো এস. ফোজে; এম.এল.এ. মিমি মাজুমদার, রাজকুমার ইমো সিংহ অমসুং অশাব উদ্দিনসু থৌরম অদুদা তোঙান-তোঙানবা ইনৌগুরেল প্লেসশিংদা শরুক য়াখি।
মনিপুরদগী ত্রিপুরাদা অসামগী অরুনাচল স্তেশন (সিলচর) ফাওদুনা চৎকদবা অহানবা জনশতাবদি এক্সপ্রেস ত্রেন অসিনা জিরিবাম অমসুং আগর্তালাগী তর্মিনেল স্তেশন অনি অসি নত্তনা মরু ওইবা অমসুং হিস্তোরিক ওইবা তাউনশিং খুদম ওইনা সিলচর, বদরপুর, ন্যু করিমগঞ্জ, ধর্মনাগর অমসুং অম্বাসা কনেক্ত তৌহল্লগনি। ত্রেনগী খোংচৎ অসিনা শোরক্কী লম্বিদা চৎপা মতমদা পুং ১২ চংবা অদু কি.মি. ৩০০গী অথাপ্পা অসি চাউরাক্না পুং ০৬ খক্তমক চংহন্দুনা খোংচৎ অসিগী মতম অদু তংখাই হন্থহল্লগনি।
সার্বিস অসিনা রাজ্য অহুম য়াওনা রিজন অসিদা ত্রেদ, তুরিজম অমসুং ত্রান্সপোর্তেশন সেক্তরদা অনৌবা ইনোৎ হাপ্লগনি। হৌজিক্কী ওইনদি মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাগী মরক্তা দাইরেক্ত ত্রেন অমত্তা লৈতে অমসুং আগর্তালা অমসুং সিলচরগী মরক্তা অয়ুক খক্তমক চেনবা ত্রেন অমখক্তমক লৈ। জনশতাবদি ত্রেন অসিনা হৌজিক্তি এজুকেশন অমসুং হেল্থ ফেসিলিতীশিংগীদমক্তা ত্রিপুরাদা চৎকদবা মনিপুরগী মীয়ামদা দাইরেক্ত কনেক্তিবিতী পীরগনি অমসুং ত্রিপুরাগী মীয়ামনসু ত্রেদ, তুরিজমনচিংবগীদমক্তা মনিপুর চৎনবা খুদোংচাবসু ফংলগনি, মসিনা রিজন অসিগী অপুনবগী ওইবা ইকোনোমী ফগৎহল্লগনি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister for Development of North Eastern Region (DoNER), Culture and Tourism Shri G Kishan Reddy flags off the first Janshatabdi express trains between Manipur and Tripura
The special trains will provide a major boost to passenger connectivity, trade and tourism, says the Minister
The Minister highlights 14 new railway line projects that have been taken up at a total cost of Rs. 56,553 crore
Hon’ble Prime Minister’s priority towards the Northeastern States is evident from the fact that budgetary allocations have nearly doubled in the last 7 years from Rs. 36,107.56 crore in 2014-2015, to Rs. 68,020 crore in 2020-2021: Shri G Kishan Reddy
08 JAN 2022 7:12PM by PIB Delhi
Key Highlights
1. The long standing demand of the people of Manipur, Tripura and South Assam was fulfilled by inauguration of special trains Jan Shatabdi connecting Agartala – Jiribam - Agartala. The inaugural special trains were flagged off from Agartala and Jiribam railway stations simultaneously.
2. The priority that the Prime Minister accords to the North eastern states is evident from the fact that budgetary allocations to the North Eastern states have nearly doubled in the last 7 years Rs. 36,107.56 crore in 2014-2015, to Rs. 68,020 crore in 2020-2021.=
3. The government is consistently working towards the Hon'ble Prime Minister’s ‘HIRA’ model of development that prioritizes Highways, Information ways, Railways and Airways.
The first Janshatabdi express trains connecting the states of Manipur and Tripura via Assam was flagged off today by Shri Ashwini Vaishnaw, Minister of Railways, Communications, Electronics and Information Technology and by Shri G Kishan Reddy, Union Minister For Culture, Tourism And Development of North Eastern Region (DoNER) through video link from Railway Board in the presence of Chief Minister of Manipur Shri Nongthombam Biren Singh and Chief Minister of Tripura, Shri Biplab Kumar Deb.
The long standing demand of the people of Manipur, Tripura and South Assam was fulfilled by inauguration of special trains Jan Shatabdi connecting Agartala – Jiribam - Agartala. The inaugural special trains were flagged off from Agartala and Jiribam railway stations simultaneously.
Shri G. Kishan Reddy, Minister for Culture, Tourism and DoNER said that the special trains will be a crucial link to important towns and provide a major boost to passenger connectivity, trade and tourism. He said that under the Hon’ble Prime Minister’s leadership, the North East Region is taking important strides towards development.
The Prime Minister’s priority towards the Northeastern States is evident from the fact that budgetary allocations have nearly doubled in the last 7 years from Rs. 36,107.56 crore in 2014-2015, to Rs. 68,020 crore in 2020-2021”, he said. The Minister added that with the unprecedented development initiatives and infrastructural growth, the North East Region is set to become the growth engine of the rest of India.
The Minister also highlighted the fact that the region is naturally blessed with abundant resources and the Ashtalakshmi States have their own inherent potential to become global hubs in different sectors be it agro-horticulture, organic farming, textiles, tourism etc. He said that good connectivity is the key to achieving progress on all the fronts and realizing the true potential in all the sectors and spoke about the government’s effort in consistently working towards Hon’ble Prime Minister Sri Narendra Modi’s ‘HIRA’ model of development that prioritizes Highways, Information ways (Internet), Railways and Airways.
Dwelling on each of these vital infrastructure elements, the Hon’ble Minister said that the National Highway construction saw more than a 25% increase in road length in the last 7 years and that the impressive pace of work is evident from the fact that road and highway projects worth 85,631 crore are currently ongoing in the eight NE States and another 80,000-crore worth of projects are planned for the next two years.
The Minister also expressed his gratitude to the Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw for the various initiatives that Railways was undertaking in enhancing connectivity in the tough hilly terrain of the region. The Minister highlighted 14 new railway line projects that have been taken up at a total cost of Rs. 56,553 crore and that the Capital connectivity project is opening new doors of opportunities in almost all the sectors and laying the groundwork for further development. The Minister also dwelled on the crucial Agartala-Akhaura project that is currently being developed at a cost of Es. 972.5 crores linking India to the Bangladesh Rail Network holds tremendous economic and strategic significance.
The Minister said that Air Connectivity has also improved on an unprecedented scale. He observed that Guwahati has today become one of the busiest airports of the nation and the two major Capital Green Field Air Connectivity Projects are being undertaken in NER - Holongi-Itanagar, Arunachal Pradesh sanctioned with a cost of Rs.955.37 Cr. and the Pakyong Airport, Sikkim sanctioned with a cost of Rs. 553.53 Cr.
The Minister also brought to light the Government’s initiatives in enhancing Digital connectivity in the North eastern region in spite of the hilly and challenging train. 4G mobile connectivity and Wi-Fi Connectivity for village Panchayats is being enhanced at a rapid pace. Almost 6,000 Gram Panchayats are service ready and a total of 9461 FTTH connections have been provided. This digital connection will give wings to the aspiration of the youth and work towards bringing about the 4th Industrial revolution in the region.
After this, the Minister of Railways, Electronics and Information Technology Shri Ashwini Vaishnaw spoke and expressed his gratitude to all stakeholders in collaborating with the Ministry of Railways in ensuring their speedy execution.
He highlighted that the Prime Minister had a special place in his heart for the Northeastern region and always exhorted all stakeholders for the speedy execution of projects in the Northeast region.
The Ministers then flagged off the trains. The scheduled tri-weekly service of train No. 12097/12098 Agartala –Jiribam - Agartala Janshatabdi Express on Monday, Wednesday and Friday will commence w.e.f 10-01-2022 (Monday). The train will leave from Agartala at 06-00 hours to reach Jiribam at 12-00 hours. In return direction, the train will leave from Jiribam at 16-00 hours to reach Agartala at 22-00 hours.
The inaugural programme was graced by Shri Nongthombam Biren Singh, Chief Minister of Manipur through video link and Shri Biplab Kumar Deb, Chief Minister of Tripura. Dr. Rajkumar Ranjan Singh, Minister of State for External Affairs, Education; Pratima Bhoumik, Minister of State for Social Justice and Empowerment; Vungzagin Valte, Minister for Transport & GAD, Tribal Affairs & Hills Govt of Manipur; Pranajit Singha Roy, Minister for Transport, Tourism, Agriculture and Farmers Welfare, Govt of Tripura; MPs Jharna Das Baidya, Maharaja Sanajaoba Leishemba, M.C. Mary Kom, Rebati Tripura, Kripanath Mallah, Dr. Lorho S. Pfoze; MLAs Mimi Majumdar, Rajkumar Imo Singh and Ashab Uddin were also present during the occasion at different inaugural places.
The first Janshatabdi express train from Manipur to Tripura via Arunachal station (Silchar) in Assam will connect some important and historic towns like Silchar, Badarpur, New Karimganj, Dharmanagar and Ambassa apart from Jiribam and Agartala the two terminal stations. The Train journey will minimize the travel time by half as the journey time will be around 06 hours covering a distance of 300 Kms against about 12 hours or so it takes to travel by road.
This service will give an impetus to the trade, tourism and transportation sector in this region including the three states. At present there is no direct train between Manipur and Tripura and only one train runs between Agartala and Silchar that too in the morning hours. The Janshatabdi train will now provide direct connectivity to the people of Manipur going to Tripura for Educational and Health facilities and people of Tripura also get the opportunity to visit Manipur for trade, tourism etc boosting the overall economy of the region.