Ministry of Defence
Veer Gatha project - Announcement of winners
06 JAN 2022 7:04PM by PIB Delhi
Republic Day 2022 assumes special significance in many ways as it falls in the 75th Year of India’s Independence. As part of the Azadi ka Amrit Mahotsav, many new events have been introduced for the first time as part of Republic Day celebrations. The endeavour has been to make it a celebration of people by encouraging their participation from all walks of life. Also create/rekindle a spirit of nationalism and patriotism in them in the run up to the Republic Day events.
Veer Gatha is one such unique project that has been launched to inspire the school children of our country with the stories of war heroes, brave hearts, and it has elicited a tremendous response from all over the country. For the first time as part of Republic Day celebrations, the Ministry of Defence has envisioned that school students may be motivated to do projects/activities based on gallantry award winners. Accordingly, the Ministry of Education, Department of School Education & Literacy & Central Board of Secondary Education (CBSE) organized the Veer Gatha Project from 21 October to 21 November 2021 all across the country.
More than 8,03,900 students from 4,788 schools spread over 28 States & Eight Union Territories participated in this event and shared their inspirational stories in terms of essays, poems, drawings and multimedia presentations. After several rounds of evaluation, on 06 January 2022 the 'Super 25' have been selected and declared as winners. A National level Committee selected the best entries.
The winners will be given a cash prize of Rs.10,000/- each and will be felicitated on 25 January 2022 on their arrival in New Delhi and will witness the Republic Day Parade as the special guests of Ministry of Defence. Ministry of Defence, Ministry of Education and MyGov congratulate and thank all the participants for their zeal and enthusiasm towards the Veer Gatha Project.
The names of the Super 25 are given below:-
S No
Name of winner
Class
School
State
Participation
1.
Puranjay Gandhi
5th
S D Vidya Mandir
Haryana
Poem
2.
Shivani Pimpalapure
4th
St Xavier’s High School
Haryana
Poem
3.
Dibyanshi Das
4th
LR DAV Pub School
Odisha
Painting
4.
AarivRaaj Chopra
4th
Phoenix World School
Maharashtra
Paragraph/Essay
5.
Nandhika A Kumar
5th
ST.Patrick’s Academy
Karnataka
Paragraph/Essay
6.
Kuntadi Pratham Kini
5th
Amrita Vidyalayam
Karnataka
Paragraph/Essay
7.
NidhyanaSethi
7th
Bal Bharati Public School
Delhi
Video
8.
Vidhi Dubey
7th
St Arnolds Convent School
Odisha
Poem
9.
Jishnu Ghosh
8th
Durgapur Public School
West Bengal
Painting
10.
Dev Karan
8th
DPS Noida
Uttar Pradesh
Video
11.
Chetna Marathe
6th
APS, Mhow
Madhya Pradesh
Painting
12.
Nilay Sengupta
8th
Holi Angel Sr. Second. School
Uttar Pradesh
Painting
13.
AnnyaAnyesha Mishra
9th
KVDhenkanal
Odisha
Painting
14.
KhaidemDiyashori Devi
10th
D A V Public School
Manipur
Painting
15.
Amisha Thakur
10th
Carmel Conv Girls Sr Sec School
Madhya Pradesh
Paragraph/Essay
16.
SaeshaKapur
9th
Bal Bharati Public School
Delhi
Video
17.
Shreya
9th
Vicat D.A.V. Vidya Mandir
Karnataka
Poem
18.
Amrutha S
9th
Jnanadeepa School Javalli
Karnataka
Painting
19.
Rushal Suthar
12th
Seedling Modern Public School
Rajasthan
Poem
20.
Garv Jain
11th
Mahavir Sr Model School
Delhi
Video
21.
Shreya Srivastava
11th
Bal Bharti Public School
Delhi
Paragraph/Essay
22.
Akanksha V Malde
11th
St. Joseph’s Indian GPU Composite College
Karnataka
Poem
23.
Rishabh Sethi
11th
APS Udhampur
J&K
Poem
24.
Ishan Kumar Nanda
11th
Rotary Public School
Odisha
Painting
25.
Aadisha Grover
11th
Acharyakulam
Uttrakhand
Painting

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভীর গথা প্রোজেক্ত – মাই-পাক্লবশিং লাওথোকপা
06 JAN 2022 7:04PM by PIB Imphal
ভারতকী নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫ শুরকপদা রিপব্লিক দে ২০২২ তারকপনা, নুমিৎ অসিনা লম্বী কয়া অমদা অখন্নবা কান্নবা লৌরি৷ অজাদি কা অমিৃত মহোতসবকী শরুক ওইনা, অনৌবা থৌরম কয়া অমা রিপব্লিক দে থৌরমগা মরী লৈননা অহানবা ওইনা হৌদোকখ্রে৷ পুন্সিগী তোঙান তোঙানবা শিনফমশিং পাইরিবা মীয়াম্না নুমিৎ অসিদা শরুক য়াদুনা নুমিৎ অসিবু মীয়ামগী নুমিৎ অমা ওইহন্নবা হোৎনখ্রে৷ রিপব্লিক দে থৌরমশিংগী মাংওইননা মখোয়না মরৈবাকপু নুংশিবা অমদি লৈবাক নিংবগী ৱাখল্লোন অদু ফাওহন্নবা হোৎনরি৷
ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্কুল কারিবা অঙাংশিংগা লানগী অথৌবশিং, থৌনা ফরবা মীওইশিংগী ৱারি লিশিন্দুনা অঙাংশিং অসিগী মপুক্নিং থৌগৎনবা অখন্নবা প্রোজেক্ত অমা ওইরিবা ভীর গথা অসি হৌদোকখিবনি, অমদি মসিদা লৈবাক পুম্বদগী চাওনা রেস্পোন্স পীরকখ্রে৷ রিপব্লিক দে থৌরমশিংগী শরুকশিংগী অহানবা ওইনা, গলেন্তরী এৱার্দ ৱিন্নরশিং অসিদা বেজ তৌদুনা স্কুল কারিবা মহৈরোইশিংবু প্রোজেক্তশিং/এক্তিবিতীশিং পাংথোক্নবা মপুক্নিং থৌগৎপা য়াই হায়না দিফেন্স মন্ত্রালয়না খনখিবা লৈরে৷ মসিগী মতুং ইন্না, এজুকেসন মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেসন অমদি লিতরেসী অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ সেকেন্দরী এজুকেসন(সি.বি.এস.ই.)না লৈবাক শিনবা থুংবদা ওক্তোবর ২১দগী নবেম্বর ২১ ফাওবা ভীর গথা প্রোজেক্ত শিনখি৷
রাজ্য ২৮ হেনবদা অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরী নিপানদা লৈরিবা মহৈরোইশঙ ৪,৭৮৮দগী মহৈরোই ৮,০৩,৯০০ হেনবনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি অমদি এসেশিং, শৈরেংশিং, লাই-য়েকপা ্মদি মল্তিমেদিয়া প্রজেন্তেসনশিংগী মওংদা মহৈরোইশিংনা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা ৱারিশিং অদু সেয়র তৌরকখি৷ কয়ারক হন্না য়েংশিল্লবা মতুংদা, ২০২২গী জানুৱারি ০৬তা, 'সুপর ২৫' খনখ্রে অমদি মখোয়বু মাই-পাক্লবশিংনি হায়না লাওথোকখি৷ নেস্নেল লেবেল কম্মিতী অমনা খ্বাইদগী ফবা এন্ত্রীশিং খনখি৷
মাই-পাক্লবশিং অদুদা মীওই অমমমদা লুপা ১০,০০০গী কেজ প্রাইজ অমা পীরগনি অমদি মখোয়না ন্যু দিল্লীদা হল্লক্লবা মতমদা মখোয়বু ২০২২ জানুৱারি ২৫দা মনা পীদুনা ওক্লগনি অমদি রিপব্লিক দে পেরেদদা দিফেন্স মন্ত্রালয়গী অখন্নবা মীথুংলেনশিং ওইনা লৈহল্লগনি৷ দিফেন্স মন্ত্রালয়, এজুকেসন মন্ত্রালয় অমদি মাই গোভনা ভীর গথা প্রোজেক্তকীদমক শরুক য়ারিবা মীওই পুম্নমক্কী থৌনা অমদি হোৎনবা কনবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি৷
সুপর ২৫গী মমিংশিং অদু মখাদা লৈরে:-
সেরিএল নম্বর
মাই-পাক্লবশিংগী মমিং
ক্লাস
স্কুল
রাজ্য
শরুক য়ারিবা
১.
পুরঞ্জে গান্ধী
৫শুবা
এস.দি. বিদ্য মন্দির
হরিয়ানা
শৈরেং
২.
শিবানি পিমপালাপুর
৪শুবা
সেন্ত জেবিয়র্স হাই স্কুল
হরিয়ানা
শৈরেং
৩.
দিব্যান্সি দাস
৪শুবা
এল.আর. দি.এ.ভি. পব্লিক স্কুল
ওরিশা
লাই-য়েকপা
৪.
আরিব রাজ চোপ্রা
৪শুবা
ফোনিক্স ৱার্ল্দ স্কুল
মহারাস্ত্র
পেরাগ্রাফ/এসে
৫.
নন্দিকা এ কুমার
৫শুবা
সেন্ত. পেত্রিক্স একাদমী
কর্নাতকা
পেরাগ্রাফ/এসে
৬.
কুন্তাদি প্রথাম কিনি
৫শুবা
অমৃতা বিদ্যালায়ম
কর্নাতকা
পেরাগ্রাফ/এসে
৭.
নিধ্যানা সেথি
৭শুবা
বাল ভারতি পব্লিক স্কুল
দিল্লী
ভিদিও
৮.
বিধি দুবে
৭শুবা
সেন্ত আর্নোল্দস কনবেন্ত স্কুল
ওরিশা
শৈরেং
৯.
জিষ্ণু ঘোশ
৮শুবা
দুর্গাপুর পব্লিক স্কুল
ৱেস্ত বেঙ্গল
লাই-য়েকপা
১০.
দেব করন
৮শুবা
দি.পি.এস. নোইদা
উত্তর প্রদেশ
ভিদিও
১১.
চেৎনা মরাথী
০৬শুবা
এ.পি.এস. হৌ
মধ্য প্রদেশ
লাই-য়েকপা
১২.
নিলে সেনগুপ্তা
৮শুবা
হোলি এঞ্জেল সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুল
উত্তর প্রদেশ
লাই-য়েকপা
১৩.
অন্যা অনয়েশা মিশ্রা
৯শুবা
কে.ভি.দেনকনাল
ওরিশা
লাই-য়েকপা
১৪.
খাইদেম দিয়াশোরি
১০শুবা
দি.এ.ভি. পব্লিক স্কুল
মনিপুর
লাই-য়েকপা
১৫.
অমিশা থাকুর
১০শুবা
কার্মেল কনবেনসন গর্ল্স সেরিয়র সেকেন্দরী স্কুল
মধ্য প্রদেশ
পেরাগ্রাফ/এসে
১৬.
শেশাকাপুর
৯শুবা
বাল ভারতি পব্লিক স্কুল
দিল্লী
ভিদিও
১৭.
শ্রেয়া
৯শুবা
বিকেৎ দি.এ.ভি. মন্দির
কর্নাতকা
শৈরেং
১৮.
অমরুথা এস
৯শুবা
জনানাদীপা স্কুল জবেল্লি
কর্নাতকা
লাই-য়েকপা
১৯.
রুশাল সুথর
১২শুবা
সীদলিং মোদর্ন পব্লিক স্কুল
রাজস্থান
শৈরেং
২০.
গার্ব জেন
১১শুবা
মহাবির সেনিয়র মোদেল স্কুল
দিল্লী
ভিদিও
২১.
শ্রেয়া শ্রিবাস্তভ
১১শুবা
বাল ভারতি পব্লিক স্কুল
দিল্লী
পেরাগ্রাফ/এসে
২২.
অকনক্সা ভি মাল্দে
১১শুবা
সেন্ত জোসেফস ইন্দিয়ন জি.পি.য়ু. কম্পোজিৎ কোলেজ
কর্নাতকা
শৈরেং
২৩.
রিসাভ সেথি
১১শুবা
এ.পি.এস. উধমপুর
জে অমসুং কে
শৈরেং
২৪.
Iইশান কুমার
১১শুবা
রোতেরী পব্লিক স্কুল
ওরিশা
লাই-য়েকপা
২৫.
আদিশা গ্রোভর
১১শুবা
অচার্যাকুলম
উত্তরখন্দ
লাই-য়েকপা