অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয়গী মখাদা অরুনাচল প্রদেশকী, চাংলাংগী বোর্দুমসাগী ৱিমেন সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (এস.ঐচ.জি.) ফেদেরেসনগী মায় পাকপগী ৱারী
04 JAN 2022 2:43PM by PIB Imphal
জেসমিন এস.ঐচ.জি. ফেদেরেসন, বোর্দুমসা, চাংলাং, অরুনাচল প্রদেশ অসি এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি.গী মখাদা ইং ২০১৮দা শেমখিবনি। জেসমিন এস.ঐচ.জি. ফেদেরেসনদা পুন্না এস.ঐচ.জি. ১৬ লৈ। ইং ২০১৯দা ফেদেরেসন অসিনা প্রোজেক্ত ময়ামদগী রিভোকিং ফন্দ ওইনা লুপা ১৯৩,৯৩৯ ফংখি। মখোয়গী মফমদা নর্সরী অমত্তা লৈতবনা মখোয়না শেনফম অসিদগী ইনকম জেনেরেসন এক্তিভিতী (আই.জি.এ.) ওইনা ফ্লোরিকলচর হৌদোকখি।
ফ্লোরিকলচরগী মথক্তা, এরেকা নত অসিসু মখোয়গী আই.জি.এ.গী শরুক অমা ওইরি। এস.ঐচ.জি. মেম্বর খুদিংনা মখোয়গী অপিকপা কারবার চাউখৎনবা মখোয়গী অঙম্বী মতেং পাংনখি। মখোয়না অতেনবা মতমগী মনুংদা মখোয়গী নর্সরীবু লোকেলগী থৌরমশিংদা উৎপদগী মখোয়গী মফমদা মখোয়গী নর্সরীবু য়াম্না পাম্নখি। মফম কয়াদগী কস্তমরশিংনা মখোয়গী নর্সরীগী পাম্বী অমসুং পোত্থোকশিং লৈবা লাক্নখি।
এস.ঐচ.জি. ফেদেরেসন অসিনা তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিংদা, মিং ওইনা পল্লবদা – অরুনাচল প্রদেশ স্তেতহুদ দে, রুরেল হাত, কুমহৈ-মেলা অমসুং একজিবিসন, মখোয়গী নর্সরীগী পোত্থোকশিংবু মার্কেতকা মরী লৈননবা থৌওং অমগুম্না উত্তুনা শরুক য়াবগী খুদোংচাবা ফংখি। এস.ঐচ.জি. ফেদেরেসন অসিনা মখোয়গী অপিকপা থবক অসিদগী ফংলকপা শেন্দোং শিজিন্নদুনা অতোপ্পা পাম্বী মখল ক্যা হাপচিন্দুনা হৌজিক্কী ওইনা মখোয়গী থবক (নর্সরী) অসিবু মখোয়গী ইনকম জেনেরেসন এক্তিভিতী (আই.জি.এ.) ওইনা য়াম্না নুংঙাইনা পাংথোকচরি। মসিগী থৌওং অসিনা মখোয়গী এস.ঐচ.জি.দা পুন্সি মহিং তানবগী কান্নবা পাম্বৈ পুরকপা অনিশুবা পুন্সি লম্বী অমগুম্না তেংবাংলি।

Ministry of Development of North-East Region
Success Story of Women Self Help Group (SHG) Federation, Bordumsa, Changlang, Arunachal Pradesh under the Ministry of Development of North Eastern Region
04 JAN 2022 2:43PM by PIB Delhi
Jasmine SHG Federation, Bordumsa, Changlang, Arunachal Pradesh was formed in 2018 under NERCORMP Project. There are total 16 SHGs in Jasmine SHG Federation. In 2019, the federation received Rs.193,939/- as a revolving fund from the project. With this amount, they started floriculture as an Income Generation Activities (IGA) as there are no nurseries in their locality.
Besides, floriculture, Areca nut nursery is also part of their IGA. Every SHG members are contributing their best for the improvement and growth of their small scale business. In a short span of time, by displaying their nursery in local events, this nursery is well-liked in their locality. Customers started coming from different parts to buy nursery items and plants.
The SHG Federation got opportunity to take part in displaying their nursery items in the various events viz, Arunachal Pradesh Statehood Day, Rural Haat, Festivals, and Exhibitions. Etc as a market linkage.Currently, the SHG Federation members are greatlycontent on their initiative (Nursery) as their Income Generation Activities (IGA) with the profit from their small investment they started improving this activity by adding more variety of species. This initiative it’s like a second skin that brings cheers as lucrative livelihood option to the SHGs.