অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়াদা তুরিজম প্রোমোত তৌরদুনা মাইগোব ইন্দিয়াগা খুৎশম্নদুনা এম.দোনরনা ফোতোগ্রাফী অমসুং ভীদিওগ্রাফী কন্তেস্ত শিনখ্রে
29 DEC 2021 5:11PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়াগী রাজ্য নিপান অসি মহৌশাগী ওইবা ফজরবা শক্তম, য়াম্না নুংঙাইরবা অইং-অশা, নোং-চিংগী ফিভম, মরাং কাইনা লৈরবা বায়োদাইভর্সিতী, তাংনা ফংবা লম্লক্কী শা-উচেক, হিস্তোরিকেল সাইতশিং, তোপ-তোপ্পা কলচরেল অমসুং ইথনিক হেরিতেজ অমসুং মবুক-মপাও ফবা, পুকচেল চাওরবা মীশিংনা থৌজাল্লবা মফমনি। রিজন অসিনা লম্লক্কী শা-উচেক, রিলিজন, কলচরেল অমসুং ইথনিক তুরিজম, রিভর ক্রুজ,গোলফ অমসুং অতৈ-অতোপ্পা কয়া অমদা থৱাই য়াওজবা তুরিস্তশিংগীদমক্তা কাওঙম্লরোইদবা খোংচৎ অমা পীরি। রিজন অসিদা মাউন্তেন্যরিং, ত্রক্কিং অমসুং এদভেঞ্চর তুরিজমগীদমক্তা ওইনসু য়াম্না চাউবা স্কোপ লৈ। অজাদি কা অমৃত মহোতসবকী থৌরম অসিদা ঐখোয়না এন.ই.আর.বু তুরিস্ত দেস্তিনেশন অমা ওইনা প্রোমোত তৌবগা লোইন-লোইননা কলচর, মীশিং, আর্তশিং, চিঞ্জাকনচিংবা কয়া উৎনবগী পান্দমদা ‘নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়া ফোতোগ্রাফী অমসুং ভীদিওগ্রাফী কন্তেস্ত’ শিনগদৌরি।
ভারত সরকারগী কলচর, তুরিজম অমসুং দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন (দোনর)গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা মহাক্কী সোসিয়েল মীদিয়া চেনেলশিংদগী ‘ৱিত লব ফ্রোম নোর্থ ইস্ত’ কেমপেন’ লোঞ্চ তৌখ্রে।
• কন্তেস্ত অসিগী থীম- নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়া
• পাংথোক্কদৌরিবা এক্তিভিতিশিং – কন্তেস্ত অসিগী শরুক অমা ওইনা ফোতো অমসুং ভীদিওদা থৱাই য়াওজবাশিংনা নোর্থ ইস্তকা মরী লৈনবা মখাদা পীরিবা কেতেগোরীশিং অসিদা শরুক য়াবা য়াগনি খুদম ওইনা পল্লবদা কল্চর, ক্যুজিন, পিপল, হিস্তোরিকল মোনুমেন্তস, বায়োদাইভর্সিতী, ফাউনা অমসুং ইকোলোজী।
মরু ওইবা গাইদলাইনশিং:
• কম্পিতিসন অসি ভারতকী নাগ্রিকশিং খক্তগীনি
• কেম্পেন অসি পাংথোকদৌরিবা মতম – ২০২১গী দিসেম্বর ২০দগী ২০২২গী জনুৱারী ২৭ ফাওবা,
• পার্তিসিপেন্ত অমনা এন্ত্রী ৫ খক্তমক থাজিনবা য়াগনি
• ফোতোগ্রাফ অমসুং ভীদিওশিং অদু হায় রিজোল্যুশনগী ওইগদবনি
• ফোতোশিং অদু জে.পি.জি./পি.এন.জি. অমসুং এম.পি.৪ ফোর্মেত্তা থাজিনগদবনি
• ফোতোগ্রাফ অমসুং ভীদিওশিং অদু এম.বি. ১০দগী হেলোইদবনি
• লোন
• এন্ত্রীশিং পুম্নমক www.mygov.inগী ক্রিয়েতিব কোর্নরদা থাজিনগবনি
• করিগুম্ব অতৈ-অতোপ্পা মীদিয়ম / মোদতা থাজিল্লকপা এন্ত্রীশিং ইভাল্যুৱেশনগীদমক খনগৎপদা য়াওরোই
• ৱিনর ৩ খনগৎকনি অমসুং নেস্নেলগী থাকক্তা রিকোগ্নিশন ফংগনি
• করন্দিদেতশিং অদু মখাদা পিরিবা ক্রাইতেরিয়াশিং অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা এভাল্যুৱেত তৌগনি:
মাই গোভ ইন্দিয়ানা লৌশিল্লবা এন্ত্রীশিং অদু সেলেক্সন কমিতীনা এৱার্দকীদমক খন্নরগনি।
• এন্ত্রীশিং অদু ক্রিয়েতিভিতী, ওরিজিনেলিতী, কোম্পোজিশন, তেক্নিকেল এক্সেলেন্স, সিমপ্লিসিতী, আর্তিস্তিক মেরিত অমসুং ভিজুৱল ইমপেক্ত পীনবগী মচাক অমা ওইবা অমসুং স্কীম অসিগী পীরিবা থীম অসিগা কয়াম চুনবগী হায়বা অসিগী মতাংদা য়ুমফম ওইরগা খনগৎকনি।
• সেলেক্সন কমিতীগী দিসিজন অদুনা অরোইবা ওইগনি অমসুং পীরিবা দিসিজন অদু শরুক য়ারিবা কন্তেস্তেন্ত পুম্নমক্কিদমক চপ মানগনি অমসুং দিসিজন অসিগী মতাংদা করিগুম্বা মওংদা কনাগুম্বা পার্তিসিপেন্ত অমত্তদা শেংদোকপগী ৱাফম লৈরোই।
• দিসক্বালিফাই তৌরবা এন্ত্রীশিং অদু দোনর মন্ত্রালয়না করিগুম্বা মরম অমত্তদা শিজন্নরোই অমসুং হায়রিবশিং অসিদা এফ.সি.আই.গীসু করিগুম্বা মওংগী ইন্তেলেকচুএল রাইত লৈরোই
• কন্তেস্ত লোইবা মতম: ২০২২গী জনুৱারী ২০
• এৱার্দ অমসুং রিকোগ্নিশন – মকোক থোংবা ৱিনর ৩দা নোর্থ ইস্ত কোয়নবগী হোলিদে পেকেজ অমা পীগনি
তর্ম্স অমসুং কন্দিশনগীদমক, মখাদা পীরিবা লিঙ্ক অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু:
https://innovateindia.mygov.in/destination-north-east-photography-and-videography-contest/

Ministry of Development of North-East Region
Promoting Tourism in North East India, Photography and Videography Contest Organized By MDoNER in Collaboration with MyGov India
29 DEC 2021 5:11PM by PIB Delhi
The eight states of North East India are blessed with scenic natural beauty, salubrious weather, rich biodiversity, rare wild life, historical sites, distinct cultural and ethnic heritage and warm and welcoming people. The region offers unforgettable visits for tourists interested in wild life, religious, cultural and ethnic tourism, river cruises, golf and a host of others. There is also great scope for mountaineering, trekking and adventure tourism in the region. On the occasion of Azadi Ka Amrit Mahotsav, we are organizing 'North East India Photography and Videography Contest' with the aim to promote NER as a tourist destination as well as to showcase the culture, people, arts, food etc.
Union Minister for Culture, Tourism and Development of North Eastern Region (DoNER), Government of India Shri G. Kishan Reddy launched ‘With Love From North East’ Campaign’ from his Social Media Channels.
• Theme of The Contest - North East India
• Activities- As a part of this contest, photo and video enthusiasts can enter into the following categories related to North East i.e. Culture, Cuisine, People, Historical monuments, Biodiversity, Fauna and Ecology.
Main Guidelines are:
• The Competition is open to all citizens of India only
• Duration of This Campaign: 20th December 2021 to 27th January 2022
• A participant may submit only up to 5 entries
• Photographs & Videos must be of high resolution
• Photos should be submitted in JPG/PNG & MP4 format
• Size of the photographs & videos should not exceed 10MB
• Language
• All entries must be submitted to the creative corner section of www.mygov.in
• Entries submitted through any other medium/ mode would not be considered for evaluation
• 3 winners will be selected & gain national recognition
• Candidates will be evaluated on the following criteria:
All the entries received by My Gov India would be assessed for award by the Selection Committee.
• Entries would be judged on the basis of elements of creativity, originality, composition, technical excellence, simplicity, artistic merit and visual impact and how well they communicate the theme of the scheme.
• The decision of the Selection Committee would be final and binding on all the contestants and no clarifications would be issued to any participants for any or their decisions.
• The disqualified entries shall not be used by MDoNER for any purpose and FCI shall have no intellectual rights over the same.
• Contest Closes: 27th January 2022
• Awards & Recognition - Top 3 Winners will be awarded with a holiday package in North East
For terms and Conditions, click on the link:
https://innovateindia.mygov.in/destination-north-east-photography-and-videography-contest/