Ministry of Civil Aviation
Shri Jyotiraditya M. Scindia inaugurates first direct flight on Guwahati – Pune route
Massive expansion plan for Guwahati Airport by increasing the terminal capacity from 50 lac to 1.2 crore passengers per year: Shri Scindia
16 DEC 2021 4:27PM by PIB Delhi
In a constant endeavour to connect Eastern India better, Union Minister of Civil Aviation Shri Jyotiraditya M. Scindia, MoS Civil Aviation & MoRTH, General Dr. V K Singh (Retd.) flagged off the first direct flight of Indigo airlines on Guwahati (Assam) to Pune (Maharashtra) route yesterday. Shri Chandra Mohan Patowary, Minister for Transport, Industries & Commerce, Skill Development, Welfare of Minorities, Government of Assam, Smt. Queen Oja, Member of Parliament – Lok Sabha, Shri. Bhubaneswar Kalita, Member of Parliament – Rajya Sabha, graced the event virtually from Guwahati and Sh. Girish Balchandra Bapat, Member of Parliament – Lok Sabha joined the event from Pune.
On the flight launch, Shri Scindia said that “I am delighted to witness this momentous occasion where the largest city of Northeast India – Guwahati, also called as Gateway to North East. The significance of Guwahati is not limited to North-East India, or entire India, or the entire world, the city of Guwahati finds its mentions across the ancient scriptures as well. At present times as well, Guwahati is called as the city of temples owing to the presence of temples such as Kamakhya Temple, Navagraha Temple, Umananda Temple & many more. Moreover, the city is one of the largest tea markets in the country. I am delighted to mention that 55% of our tea exports are generated from Guwahati alone. In addition to these, Guwahati is also home to oil refineries and education institutions such as IIT, TISS etc.”
The minister further added, “Guwahati is connected with 24 cities of the country with 885 aircraft movements. We are also putting in place a massive expansion & upgradation plan by increasing the terminal passenger capacity from 50 lac to 1 crore 20 lac per year, considering the opportunities available in Assam & Guwahati. The expansion cost of Rs. 1232 crores will be borne by the Central Government.”
The commencement of the flight operations on this route will assist the people of Guwahati and its adjoining areas as well as passengers from Pune with seamless movement between the two cities. Due to non-availability of any direct mode of transport, people had to suffer long journeys of more than 45 hours by road or train. Now, people can travel easily between the two cities by opting for a flight of 3 hours 15 minutes. With this new flight between Guwahati and Pune, common people will get multiple options for air connectivity which will boost trade, commerce and tourism of the region and will increase the economic activities between these regions.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
শ্রী জ্যোতিরঅদিত্যা এম. সিন্ধিয়ানা গুৱাহাতী – পুনে রুত্তা অহানবা দাইরেক্ত ফ্লাইত হৌদোকখ্রে
গুৱাহাতী এয়র্পোর্তপু চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ৫০দগী কোতি ১.২গী তর্মিনেল কেপাসিতীদা হেনগৎন্দুনা পাকথোক-চাউথোকপগী চাওরবা থৌরাং লৈরি: শ্রী সিন্ধিয়া
16 DEC 2021 4:27PM by PIB Imphal
নোংপোক-থংবা ভারতপু হেন্না ফবা লম্বী থোং ফাওননবা লেপ্পা লৈতনা হোৎরিবা অসিদা, সিবিল এবিএসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরঅদিত্যা এম. সিন্ধিয়া, এম.ও.এস. সিবিল এবিএসন অমসুং এম.ও.আর.তি.ঐচ. জেনেরেল দাঃ ভি. কে. সিংহ (রিতায়র)না ঙসি গুৱাহাতী (আসম)দগী পুনে (মহারাস্ত্র)গী রুত্তা ইন্দিগো এয়রলাইন্সকী অহানবা দাইরেক্ত ফ্লাইত লমথাখ্রে। আসম সরকারগী ত্রান্সপোর্ত, ইন্দস্ত্রী অমসুং কম্মর্স, স্কীল দিবলপমেন্ত, ৱেলফিয়র ওফ মাইনোরিতীগী মন্ত্রী শ্রী চন্দ্র মোহন পতোৱারী, লোক সভাগী পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বর শ্রীমতি ক্বিন ওজা, রাজ্য সভাগী পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বর শ্রী ভুবনেস্বর কলিতানা থৌরম অসিবু গুৱাহাতীদগী ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি অমসুং লোক সভাগী পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বর শ্রী গিরিশ বালচন্দ্র বপতনা পুনেদগী থৌরম অসিবু শরুক য়াখি।
ফ্লাইত অসি হৌদোকপদা, শ্রী সিন্ধিয়ানা হায়খি মদুদি “ঐহাক্না ভারতকী অৱাং-নোংপোক্কী খ্বায়দগী চাউরবা সহর – গেতৱে তু নোর্থ ইস্ত হায়নসু খঙনরিবা গুৱাহাতীদা অসিগুম্বা মশক থোক্লবা থৌরম অমা উবা ফংজবা অসি য়াম্না নুঙাইজৈ। গুৱাহাতীগী মতিক মগুন অসি অৱাং-নোংপোক ভারত, নত্ত্রগা ভারত পুম্বা, অমদি মালেম পুম্বদা লোইবা নত্তে, গুৱাহাতীগী সহর অসি থায়নগী স্ক্রিপচরশিংনা অদুমক পল্লি। হৌজিক্কী মতম অসিদসু, কমখ্যা মন্দির, নবগ্রহা মন্দির, উমানন্দা মন্দির অমসুং অতৈ অসিগুম্বা মন্দির লৈবা মরম্না গুৱাহাতীবু মন্দিরগী সহর হায়না কৌরি। মসিগী মথক্তা সহর অসি লৈবাক অসিদা খ্বায়দগী চাউবা চামনাগী কৈথেল অমসু ওইরি। মপাল লমদা চামনা থাদোকপদা ৫৫% অমা গুৱাহাতী খক্তনা পুথোক্লি হায়বা অসি পনবদা ঐহাক্না নুঙাইবা ফাওজৈ। মসিগী মথক্তা, গুৱাহাতী অসি ওইল রিফাইনরীশিং অমসুং আই.আই.তি., তি.আই.এস.এস. অসিনচিংবা এজুকেসন ইন্সতিত্যুৎকী মফম ওইরিবনি”।
মন্ত্রীনা মখা তাখি, “এয়রক্রাফ মুবমেন্ত ৮৮৫গা লোয়ননা গুৱাহাতীনা লৈবাক অসিগী সহর ২৪ লম্বী ফাওনরি। আসম অমসুং গুৱাহাতীদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি য়েংদুনা, ঐখোয়না চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ৫০দগী কোতি ১.২গী তর্মিনেল কেপাসিতীদা হেনগৎহন্নবা পাকথোক-চাউথোকপগী চাওরবা থৌরাংশু থম্লি। পাকথোক-চাউথোকপগী শেনফম অসি লুপা কোতি ১২৩২ অমা কেন্দ্র সরকারনা পুথোক্কদবনি”।
রুত অসিদা ফ্লাইতকী থবক হৌখিবা অসিনা গুৱাহাতী অমসুং অকোইবদা লৈরিব প্রজাশিং লোয়ন-লোয়ননা পুনেদগী লাকপা পেসেঞ্জরশিংদা অয়েৎপা লৈতনা সহর অনিগী মরক্তা চৎথোক চৎশিন তৌবা য়ারগনি। দাইরেক্ত ওইনা চৎথোক চৎশিন য়াবগী খুদোংচাবা লৈতবনা, মীয়াম্না লম্বী নত্ত্রগা ত্রেন্দা পুং ৪৫গী শাংলবা খোঙচৎকী অৱাবা মায়োক্নরি। হৌজিক্তি, মীয়াম্না সহর অনি অসিদা য়াম্না লায়না ফ্লাইতকী মতেং লৌদুনা পুং ৩গা মিনিত ১৫ য়ৌবা ঙম্লি। গুৱাহাতী অমসুং পুনেগী মরক্তা থম্লিবা অনৌবা ফ্লাইত অসিনা, মফম অসিগী মীচম প্রজাদা ত্রেদ, কম্মর্স অমসুং তুরিজম হেনগৎহল্লগনি অমসুং মফম অনিগী মরক্তা ইকোনোমীক্কী ওইবা থৌওংশিং হেনগৎলগনি।
মশিং
দিপার্তচর
এরাইবেল
এয়রলাইন
চয়োলগী ওইবা ফ্রিক্বেন্সী
দেপ. (পুংশিং)
এর. (পুংশিং)
গুৱাহাতী
পুনে
ইন্দিগো
নুমিৎ খুদিংগী
২২৪০
০২১৫
পুনে
গুৱাহাতী
ইন্দিগো
নুমিৎ খুদিংগী
০২৫০
০৬০৫