মন্ত্রীমন্দল
রুপে দেবিৎ কার্দশিং অমদি ভেল্যু নেম্বা ভিম-য়ু.পি.আই. ত্রান্সেক্সনশিং(পি২এম) য়োকখৎনবগী ইন্সেন্তিব স্কিম অমা মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
চহি অমগী ওইবা ফাইনান্সিয়েল আউতলে অসি লুপা কোতি ১,৩০০নি
মোদ অসিগা লোইননা ফোর্মেল বেঙ্কিং অমদি ফাইনান্সিয়েল সিস্তেমগী মপান্দা লৈরিবা অনবেঙ্ক অমদি মর্জিনেলাইজ ওইরবা মীয়ামদা পেমেন্তগী দিজিতেল মোদশিং অসি য়ৌহনবা ঙম্লগনি
15 DEC 2021 4:03PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা রুপে দেবিৎ কার্দশিং অমদি ভেল্যু-নেম্বা(লুপা ২,০০০ য়ৌনা)ভিম-য়ু.পি.আই. ত্রান্সেক্সনশিং[পর্সন-তু-মর্চেন্ত(পি২এম)] য়োকখৎনবগী স্কিম অমা প্রধান মনত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ঙসি অয়াবা পীখ্রে৷
স্কিম অসিগী মখাদা, ২০২১গী এপ্রীল ০১দগী হৌদুনা চহি অমগী ওইনা লুপা কোতি ১,৩০০গী শেনফম থাদদুনা রুপে দেবিৎ কার্দশিং অমদি ভেল্যু নেম্বা ভিম-য়ু.পি.আই. পেমেন্ত মোদীশিং অসি শিজিন্নদুনা ভেল্যু ওফ ত্রান্সেক্সনশিং(পি২এম)গী পর্সেন্তেজ থিদুনা সরকারনা এক্বাইরিং বেঙ্কশিংবু পুক্নিং থৌগৎলগনি৷
প্রজাগী সেগমেন্তশিং অমদি সেক্তর পুম্নমক্তা রুপে দেবিৎ কার্দশিং অমদি ভিম-য়ু.পি.আই. দিজিতেল ত্রান্সেক্সনশিং য়োকখৎপদা অমদি লৈবাক অসিদা দিজিতেল পেমেন্তশিং মখাতানা ফিভম ফনা লৈহনবদা অমসুং অফবা দিজিতেল পেমেন্ত ইকোসিস্তেম শেমগৎপদা স্কিম অসিনা এক্বাইরিং বেঙ্কশিংদা লাইথোকহল্লগনি৷
মসিনা ফোর্মেল বেঙ্কিং অমদি ফাইনান্সিয়েল সিস্তেমগী মপান্দা লৈরিবা অনবেঙ্ক অমদি মর্জিনেলাইজ ওইরবা মীয়ামদা পেমেন্তশিংগী দিজিতেল মোদশিং অসি য়ৌহনবদসু মতেং পাংলগনি৷
ঙসিগী ভারতনা মালেম অসিদা খ্বাইদগী ইফিসিয়েন্ত ওইবা পেমেন্ত মার্কেৎশিংগী মনুংদা অমা ওইরি৷ হায়রিবা দিবেলপমেন্তশিং অসি ভারত সরকারগী ইনিসিয়েতিবশিংঅমদি দিজিতেল পেমেন্ত ইকোসিস্তেমদা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা প্লেয়রশিংগী ইন্নোবেসনগী আউতকমনি৷ স্কিম অসিনা মখাতানা ফিনতেক স্পেসতা ইন্নোবেসনশিং, রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্ত মখাতানা পাংথোক্লগনি অমদি লৈবাকশিংগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদা দিজিতেল পেমেন্ত অসি মখাতানা নিংথিনা লৈহনবদা সরকারবু মতেং পাংলগনি৷
বেকগ্রাউন্দ:
লৈবাক অসিদা দিজিতেল ত্রান্সেক্সনশিং মখাতানা হেনগৎহন্নবা সরকারগী বদজেৎ এনাউন্সমেন্তশিং(এফ.ৱাই. ২০২১-২২) অসিগা মরী লৈননা স্কিম অসি চৎনখ্রে৷

Cabinet
Cabinet approves an incentive scheme for promotion of RuPay Debit Cards and low-value BHIM-UPI transactions (P2M)
Financial outlay for one year is Rs.1,300 crore
With this Digital Modes of Payment will become accessible to unbanked and marginalised populations outside the formal banking and financial system
15 DEC 2021 4:03PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved an incentive scheme to promote RuPayDebit cards and low-value [uptoRs. 2,000) BHIM-UPI transactions (Person-to-Merchant (P2M)] in the country.
Under the scheme, the acquiring banks will be incentivised by the Government, by way of paying percentage of value of transactions (P2M) done through RuPay Debit cards and low-value BHIM-UPI modes of payments, at an estimated financial outlay of Rs.1,300 crore for a period of one year w.e.f. April 01, 2021.
This scheme will facilitate acquiring Banks in building robust digital payment ecosystem and promoting RuPay Debit card and BHIM-UPI digital transactions, across all sectors and segments of the population and further deepening of digital payments in the country.
It will also help in making accessible digital modes of payments to unbanked and marginalized populations, who are outside of the formal banking and financial system.
India today is one of the most efficient payments markets in the world. These developments have been the outcome of the initiatives of the initiatives of the Government of India and innovation by various players in the digital payment ecosystem. The scheme will further spur research and development and innovation in fintech space, and will help the Government in further deepening of digital payments in various part of countries.
Background:
The scheme has been formulated in compliance with the Budget announcements (FY 2021-22) by the Governmentto give further boost to digital transactions in the country.