Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 135.25 Cr
More than 60 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.38% is highest since March 2020
7,974 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 87,245
Weekly Positivity Rate (0.64%) less than 1% for last 32 days
16 DEC 2021 9:56AM by PIB Delhi
With the administration of 60,12,425 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 135.25 Cr (1,35,25,36,986) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,41,93,269 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,879
2nd Dose
96,22,223
FLWs
1st Dose
1,83,83,509
2nd Dose
1,67,28,606
Age Group 18-44 years
1st Dose
48,26,38,011
2nd Dose
28,10,00,320
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,05,84,073
2nd Dose
13,64,93,497
Over 60 years
1st Dose
11,91,14,676
2nd Dose
8,75,86,192
Total
1,35,25,36,986
The recovery of 7,948 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,54,879.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.38%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 49 days now.
7,974 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseloadis presently at 87,245. Active cases constitute 0.25% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,16,011 tests being conducted. India has so far conducted over 66.02 Cr (66,02,47,762) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.64% remains less than 1% for the last 32 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.57%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 73 days and below 3% for 108 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩৫.২৫ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬০ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৮% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৮৭,২৪৫দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩২ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৪%) অসি ১%দগী তাখি
16 DEC 2021 9:56AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৬০,১২,৪২৫ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩৫.২৫ (১,৩৫,২৫,৩৬,৯৮৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৪১,৯৩,২৬৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৮৭৯
২শুবা দোজ
৯৬,২২,২২৩
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৩,৫০৯
২শুবা দোজ
১,৬৭,২৮,৬০৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৮,২৬,৩৮,০১১
২শুবা দোজ
২৮,১০,০০,৩২০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,০৫,৮৪,০৭৩
২শুবা দোজ
১৩,৬৪,৯৩,৪৯৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৯১,১৪,৬৭৬
২শুবা দোজ
৮,৭৫,৮৬,১৯২
অপুনবা
১,৩৫,২৫,৩৬,৯৮৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৯৪৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,৫৪,৮৭৯দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৮% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৮৭,২৪৫ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৫% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,১৬,০১১ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৬.০২ (৬৬,০২,৪৭,৭৬২) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩২ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৫৭%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৮নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।