অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই দি.এফ.আই.না দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা আর্তিসেনশিংগীদমক অনৌবা স্কীম আত্মনির্ভর হস্তশিল্পকার স্কীম লাউথোকখ্রে
10 DEC 2021 12:50PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক থংবা লমদমগী অচৌবা ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা লোয়ননা মখোয়গী হেদ ওফিস দিস্পুর, গুৱাহাতিদা লৈবা অমসুং অৱাং-নোংপোক থংবা লমদম শিনবা থুংবদা ব্রাঞ্চ ওফিসশিং লৈরিবা ১৯৯৫দা লিংখৎখি নোর্থ ইস্তর্ন দিবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.দি.এফ.আই.) অসি চহি কুন-তরুক মপুং ফাখ্রে। চহি কয়া অসিদা কোর্পোরেসন অসিনা প্রোজেক্ত ৭৫০০ হেনবদা লোনশিং পীখি অমসুং ভারতকী অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপান অসিদা সি.এস.আর.গী থবক-থৌরমশিংগী খুত্থাংদা চাউখৎ-থৌরাংগী থৌরাং কয়া মরুম পাইখৎখি। মখোয়গী তোঙান-তোঙানবা থবক-থৌরমশিংগী খুত্থাংদা অমদি লমদম অসিগী ওন্তপ্রিনোর লিশিং কয়াগী এক্তিব ওইনা থবক তৌমিন্নবা অসিনা এন.ই.দি.এফ.আই. অসি লমদম অসিগী মফম খুদিংদা শোন্নবা মমিং অমা ওইখি।
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী মশিং য়ামজদবা আর্তিসেনশিং অসি চাউখৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা তর্ম লোনগী মওংদা শেলগী তেংবাং পীদুনা শেন্থোক লৈহন্নবা থবক পাইখৎনবা, চাউথোক্নবা/মতমগা চুনবা ওইহন্নবা/ মথৌ তাবা ৱার্কিং কেপিতেলগী অমদি সেক্তর অসিগা মরী লৈনবা অতোপ্পা থবক-থৌরমশিংগীদমক এন..দি.এফ.আই.না লমদম অসিগী গ্রাস রুৎ আর্তিসেনশিংদা আত্মনির্ভর হস্তশিল্পকার স্কীম হৌদোকখ্রে। স্কীম অসি ওফিসিএল ওইনা ৯/১২/২০২১দা হৌদোকখি। হৌদোকপগী থৌরম মনুংদা ক্রেদিৎ এসিস্তেন্ত ওইনা আর্তিসেন অমদা লুপা লাখ ১ পুন্না আর্তিসেন ১৭তা পীখি। ক্রেদিৎ ফেসিলিতী অসি কোল্লাতরেল ফ্রী ওই অমসুং সবসিদাইজ ওইবা শেন্দোইগী চাং অসি থা ২৪দা শীংগৎপা য়াবা চহি অমদা ৬% ওই।
চাং নাইনা শীংগৎপগীদমক শেন্দোইগী চাংদা ১%গী ইন্সেন্তিব অমা পী, হায়রিবা অসি আর্তিসেনশিংনা লোনশিং মাইপাক্না শীংগৎপা লোইরবা মতুংদা হন্দোক্কনি।
অপাম্বা আর্তিসেনশিংনা গুআহাতিদা লৈবা এন.ই.দি.এফ.আই.গী রেজিস্তর তৌরবা ওফিস অমসুং মখোয়গী ব্রাঞ্চ ওফিস অমা হেক্তদা (অকুপ্পা মরোল www.nedfi.comদা পীরি) মখাদা পীরিবা ইলিজিবিলিতীগী ক্রাইতেরিয়া অসিগা লোয়ননা এপ্লাই তৌবা য়াগনি:
1. রেজিস্তর তৌরবা/ রেজিস্তর তৌদ্রিবা আর্তিসেন/মীওই
2. ভেলিদ ওইবা ক্বালিফিকেসন পাইবা নত্ত্রগা আর্ত ফোর্ম অমা হেক্তা প্রেক্তিস তৌরিবা
3. অতোপ্পা বেঙ্ক/ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসন অমা হেক্তদগী লোন লৌবা লৈতবা
4. বেঙ্ক একাউন্ত
(e) আধার কার্দ (য়াওদ্রবসু য়াই)

Ministry of Development of North-East Region
NEDFI Announces New Scheme Atmanirbhar Hastshilpkar Scheme for the Artisans under Ministry of Doner
10 DEC 2021 12:50PM by PIB Delhi
North Eastern Development Finance Corporation Ltd. (NEDFi), a premier financial institution in the North-Eastern Region with its head office at Dispur, Guwahati and branch offices all across North-Eastern Region has completed an eventful twenty-six years since its establishment in 1995. Over the years, the Corporation has provided loans to over 7500 projects and taken up several development initiatives through its CSR activities in the eight states of North-East India. Through its varied activities and active engagement with thousands of entrepreneurs in the region, NEDFi has become a household name in the region.
With the objective to develop the petty artisans of the North Eastern Region by providing financial assistance in the form of term loan for income generating activities for setting up / expansion / modernization / working capital requirement and other activities related to the sector NEDFi has introduced Atmanirbhar Hastshilpkar Scheme to the grass root Artisans of the region. The scheme was officially launched on 9/12/2021. During the launching ceremony, a total of 17 artisans have been provided with credit assistance of Rs.1 lakh per artisan. The credit facility is collateral free and carries a subsidized interest rate of 6% p.a., which is repayable in 24 months.
For regular repayment, an incentive of 1% on the interest rate is provided, which will be refunded to the artisans on successful repayment of loans.
The interested artisans can apply for the scheme at NEDFi registered office Guwahati and any of its branch offices (details in www.nedfi.com) with the following eligibility criteria:
1. Registered/ unregistered artisan/ Individual
2. Having valid qualification or practicing any art form
3. No existing loan from any other bank/ financial institution
4. Bank Account
(e) Aadhaar Card (optional)