অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী প্রোজেক্তনা, অপুনবা ইকোনোমীক দিবলপমেন্তগী মতেংগীদমক এগ্রীকলচরেলগী পোত্থোক হেনগৎনবা লৌখৎপা খোঙথাং
07 DEC 2021 12:36PM by PIB Imphal
সিক্কিমগী ফার্ম মেকানাইজেসনগী প্রোজেক্ত অসি, গাংতোক্তা সিক্কিম সরকারনা, ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং এগ্রীকলচর দিবলপমেন্ত দিপার্তমেন্তনা লৌখৎপা থৌরাংনি। প্রোজেক্ত অসিগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অসি লুপা লাখ ৫০৪.০৫নি। নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী পুথোক্কদবা শেনফম অসি লুপা লাখ ৪৫৩.৬৫নি অমসুং রাজ্যনা পুথোক্কদবা শেনফম্না লুপা লাখ ৫০.৪০নি। প্রোজেক্ত অসিগী মফম্না সিক্কিমগী নোংপোক, নোংচুপ অমসুং অৱাং অমসুং মখা থংবা দিস্ত্রীক্তশিংনি।
থম্লিবা পান্দম্না মী অমসুং শা-শনশিংদা মতম চংদনা থবকশিং পাংথোকপা ঙম্নবা এগ্রীকলচরেলগী পোত্থোকশিংদা শিজিন্নরিবা য়ুনিৎশিংগী মমল হনথনবা, ফার্মগী ইনকম হেনগৎহনবা অমসুং অপুনবা ইকোনোমীক দিবলপমেন্তগী মতেংগীদমক্তনি।
পাৱর তিল্লরনা পাংথোক্লিবা থবকশিং অসি শম্মোকশিংগা য়েংনবদা য়াম্না হেন্না মতম হন্থহন্দুনা থবক তৌবদা য়াম্না লায়না মতম কল্লি। মসিনা লৌ কাংবা হন্থহল্লি অমসুং মরম অসিনা মখোয়গী লৌউবগী থবক, ইনকম হেনগৎলক্লি।

Ministry of Development of North-East Region
Initiative to Increase the Agricutural Production for Contribution of Overall Economic Development, Project by North Eastern Council Under Ministry of Doner.
07 DEC 2021 12:36PM by PIB Delhi
This project farm Mechanisation, Sikkim, implementing by the Food Security & Agriculture Development Department, Govt. of Sikkim in Gangtok. This project’s approved cost Rs. 504.05 lakhs. The North Eastern Council’s share are Rs. 453.65 lakhs and the state’s share is Rs.50.40 lakhs. This project’s location is East, West and North South Districts of Sikkim.
The objective is to increase the output per man and animal, thereby ensuring timeless operation, minimize the cost of the different unit of operations involved in agricultural production, raise farm incomes and contribute to overall economic development.
The comparative higher output of operation by the power tillers as compared to bullock reduces the operational time and achieves timeliness in operation. This significantly reduces the seasonal fallows and thereby substantially increases their cropping intensity, employment and income.