Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update - Day 325
More than 85% eligible population inoculated with first dose of COVID-19 Vaccine
India’s cumulative vaccination coverage crosses 128.66 crore
More than 71 lakh Vaccine doses administered today till 7 pm
06 DEC 2021 8:15PM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 128.66 Crore (128,66,56,967) today. More than 71 lakh (71,91,939) Vaccine Doses have been administered till 7 pm today. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.
Union Health Minister, Dr Mansukh Mandaviya congratulated the country on inoculating more than 85% of the eligible population with first dose of COVID-19 Vaccine.
The cumulative coverage of vaccine doses, segregated based on population priority groups, is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10384753
2nd Dose
9554870
FLWs
1st Dose
18381411
2nd Dose
16606683
Age Group 18-44 years
1st Dose
469066678
2nd Dose
248175709
Age Group 45-59 years
1st Dose
187286429
2nd Dose
127293598
Over 60 years
1st Dose
117207229
2nd Dose
82699607
Cumulative 1st dose administered
802326500
Cumulative 2nd dose administered
484330467
Total
1286656967
Today’s achievement in the vaccination exercise, segregated by population priority groups, is as follows:
Date: 6thDecember, 2021 (325thDay)
HCWs
1st Dose
135
2nd Dose
6650
FLWs
1st Dose
177
2nd Dose
14247
Age Group 18-44 years
1st Dose
1502849
2nd Dose
3625479
Age Group 45-59 years
1st Dose
359990
2nd Dose
978406
Over 60 years
1st Dose
203665
2nd Dose
500341
1st Dose Administered in Total
2066816
2nd Dose Administered in Total
5125123
Total
7191939
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ - ৩২৫শুবা নুমিৎ
ইলিজিবল ওইবা মীশিং ৮৫% হেন্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপথোকখ্রে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ১২৮.৬৬ লানখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭১ হেন্না কাপথোকখ্রে
06 DEC 2021 8:15PM by PIB Imphal
ভারতনা ঙসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ কোতি ১২৮.৬৬ (১২৮,৬৬,৫৬,৯৬৭) লানখ্রে। ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা,ভেক্সিন দোজ লাখ ৭১ (৭১,৯১,৯৩৯) হেন্না কাপখ্রে৷ নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অদুগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং পীশিল্লকপদা নোংমগী ভেক্সিনেসন তেল্লী অসি হেনগৎলক্লবা য়াই হায়না পানরি৷
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, দাঃ মনসুখ মন্দাবিয়ানা লিজিবল ওইবা মীশিং ৮৫% হেন্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপথোকখিবগীদমক লৈবক অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা বেজ তৌদুনা কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কোভরেজ অদু মখাদা লৈরে:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কোভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৩৮৪৭৫৩
অনিশুবা দোজ
৯৫৫৪৮৭০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৩৮১৪১১
অনিশুবা দোজ
১৬৬০৬৬৮৩
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৪৬৯০৬৬৬৭৮
অনিশুবা দোজ
২৪৮১৭৫৭০৯
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৮৭২৮৬৪২৯
অনিশুবা দোজ
১২৭২৯৩৫৯৮
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১১৭২০৭২২৯
অনিশুবা দোজ
৮২৬৯৯৬০৭
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৮০২৩২৬৫০০
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৪৮৪৩৩০৪৬৭
অপুনবা
১২৮৬৬৫৬৯৬৭
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংদা কাপখিবা ঙসিগী ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইসতা ফংলিবা এচিবমেন্দ অদু মখাদা লৈরে:
তাং: ২০২১গী দিসেম্বর ৬ (৩২৫শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৩৫
অনিশুবা দোজ
৬৬৫০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৭৭
অনিশুবা দোজ
১৪২৪৭
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৫০২৮৪৯
অনিশুবা দোজ
৩৬২৫৪৭৯
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৩৫৯৯৯০
অনিশুবা দোজ
৯৭৮৪০৬
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২০৩৬৬৫
অনিশুবা দোজ
৫০০৩৪১
অহানবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
২০৬৬৮১৬
অনিশুবা দোজ কাপখিবা অপুনবা মশিং
৫১২৫১২৩
অপুনবা
৭১৯১৯৩৯
লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফিভম শোক্নিংঙাই ওইরিবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা লেপ্পা-লৈতনা য়েংশিল্লি৷