Ministry of Health and Family Welfare
Update on Omicron variant of COVID
6 COVID19 positive cases reported after screening 3476 passengers from 11 international flights from "at risk" countries
Samples of positive passengers sent for Genomic Sequencing
Government of India continues to keep track of the evolving situation
01 DEC 2021 8:29PM by PIB Delhi
On the first day of operation of the Guidelines for International Travelers issued by the Centre as public health response measures for control and management of the new reported variant of COVID-19, which has been designated as a Variant of Concern (VOC) by WHO, six passengers were reported to be COVID positive.
Total of 11 international flights landed at various airports of the country except Lucknow, from midnight to 4 pm today, from "at risk" countries. These carried 3476 passengers.
All 3476 passengers were administered RT PCR Tests, wherein only 06 passengers were found COVID19 positive.
The samples of the COVID19 positive passengers have been sent to INSACOG labs for Whole Genomic Sequencing. Government of India continues to keep track of the evolving situation, and supporting States/UTs in the fight against the pandemic through "whole of Government" approach.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদকী ওমিক্রোন ভেরিয়েন্তদা অপদেৎ
রিস্ক লৈবা লৈবাকশিংদগী লাকপা ইন্তরনেস্নেল ফ্লাইত ১১দগী পেসেঞ্জর ৩৪৭৬ স্ক্রীনিং তৌরবা মতুং কোবিদ ১৯ পোজিতিব কেস ৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে
পোজিতিব ওইরবা পেসেঞ্জরশিংগী সেম্পলশিং জেনোমিক সিক্বেন্সিংগীদমক থাখ্রে
ভারত সরকারনা হোংলক্লিবা ফীভম অসি লেপ্পা লৈতনা ত্রেক তৌরি
01 DEC 2021 8:29PM by PIB Imphal
দবল্যু. ঐচ.ও.না ভেরিয়েন্ত ওফ কন্সর্ন (ভি.ও.সি.) অমা ওইনা দেজিগনেৎ তৌরিবা কোবিদ ১৯গী নৌনা রিপোর্ত তৌরক্লিবা ভেরিয়েন্তকী কন্ত্রোল অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্স খোংথাংশিংগী মওংদা কেন্দ্রনা ইন্তরনেস্নেল ত্রাভেলরশিংগী গাইদলাইনশিং মথৌ পাংথোকপগী অহানবা নুমীৎতা, পেসেঞ্জর তরুক কোবিদ পোজিতিব ওইবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
লখনৌ য়াওদনা লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা এয়রপোর্তশিংদা অহিং নোংয়াইদগী ঙসি অয়ুক পুং ৪ ফাওবদা ইন্তরনেস্নেল ফ্লাইত পুন্না ১১ তারকখি। মখোয়না পেসেঞ্জর ৩৪৭৬ পুরকখি।
পেসেঞ্জর ৩৪৭৬মক আর.তি. পি.সি.আর. তেস্তশিং পাংথোকখি, মদুগী মনুংদা পেসেঞ্জর ০৬খক কোবিদ ১৯ পোজিতিব ওইবা থেংনখি।
কোবিদ ১৯ পোজিতিব ওইরবা পেসেঞ্জরশিংগী সেম্পলশিং অদু হোল জেনোমিক সেক্বেন্সিংগীদমক আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. লেবশিংদা থাখ্রে। ভারত সরকারনা ‘অপুনবা সরকার’গী মীৎয়েংগী থোংদা কোবিদ ১৯গী অসিগুম্লবা হোংলক্লিবা ফীভমদা মীৎয়েং থম্লি অমদি লাইচৎকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী মতেং পাংলি।