PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
25 NOV 2021 7:08PM by PIB Delhi
• 119.38crvaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Recovery Rate currently at 98.33%; Highest since March 2020
• 10,264recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,39,67,962
• 9,119new cases in the last 24 hours
• India's Active caseload stands at 1,09,940; lowest in 539 days
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at0.32%; Lowest since March 2020
• Daily positivity rate (0.79%) less than 2% for last 52 days
• Weekly Positivity Rate (0.90%) less than 2% for last 62days
• 63.59cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 119.38 Cr
More than 90.27 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.33%
9,119 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 1,09,940
Weekly Positivity Rate (0.90%) less than 2% for last 62 days
With the administration of 90,27,638 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 119.38 Cr (1,19,38,44,741) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,23,73,056 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,82,870
2nd Dose
94,36,705
FLWs
1st Dose
1,83,77,133
2nd Dose
1,63,83,806
Age Group 18-44 years
1st Dose
44,85,35,082
2nd Dose
20,36,38,734
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,22,43,827
2nd Dose
11,46,46,368
Over 60 years
1st Dose
11,41,31,257
2nd Dose
7,60,68,959
Total
1,19,38,44,741
The recovery of 10,264 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,39,67,962.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.33%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 151 consecutive days now.
9,119 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload presentlystands at 1,09,940. Active cases presently constitute 0.32% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,50,538 tests being conducted. India has so far conducted over 63.59 Cr (63,59,24,763) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.90% remains less than 2% for the last 62 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.79%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 52 days and below 3% for 87 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1774891
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 132 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 22.72 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 25 th November 2021)
SUPPLIED
1,32,33,15,050
BALANCE AVAILABLE
22,72,19,901
. https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1774886

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
25 NOV 2021 7:08PM by PIB Imphal
• হৌজিক ফাওবদা নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১১৯.৩৮ কাপখ্রে
• হৌজিক হৌজিক্কী ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৮.৩৩%নি; ২০২০গী মার্চ থাদগী য়েংলকপা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০,২৬৪ ফগৎলক্তুনা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী মশিং অসি পুন্না ৩,৩৯,৬৭,৯৬২ য়ৌখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১১৯ লাকখি
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ১,০৯,৯৪০নি; নুমিৎ ৫৩৯নিদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• এক্তিব কেস মশিং অপুনবা কেস মশিংগী ১%দগী তানা লৈরি, হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা ০.৩২% ওইরি; ২০২০ মার্চ থাদগী য়েংলকপা মতমদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
• নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং (০.৭৯%) ২%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৫২নি শুরে
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (০.৯০%) ২%গী মখাদা লৈরিবা নুমিৎ ৬২নি শুরে
• হৌজিক ফাওবদা তেস্ত পুন্না কোতি ৬৩.৫৯ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১১৯.৩৮ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৯০.২৭ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৩% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১১৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,০৯,৯৪০তা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৬২ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৯০%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৯০,২৭,৬৩৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১১৯.৩৮ (১,১৯,৩৮,৪৪,৭৪১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,২৩,৭৩,০৫৬ গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮২,৮৭০
২শুবা দোজ
৯৪,৩৬,৭০৫
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭৭,১৩৩
২শুবা দোজ
১,৬৩,৮৩,৮০৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৪,৮৫,৩৫,০৮২
২শুবা দোজ
২০,৩৬,৩৮,৭৩৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,২২,৪৩,৮২৭
২শুবা দোজ
১১,৪৬,৪৬,৩৬৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৪১,৩১,২৫৭
২শুবা দোজ
৭,৬০,৬৮,৯৫৯
অপুনবা
১,১৯,৩৮,৪৪,৭৪১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১০,২৬৪ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৯,৬৭,৯৬২দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৩% দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৫১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১১৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,০৯,৯৪০ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৩2% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৫০,৫৩৮ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৩.৫৯ (৬৩,৫৯,২৪,৭৬৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৯০%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৬২ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭৯%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫২নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৮৭নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1774891
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৩২ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ২২.৭২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(নবেম্বর ২৫, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৩২,৩৩,১৫,০৫০
হৌজিক লৈরিবা
২২,৭২,১৯,৯০১
. https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1774886