ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଋକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଅଧିଗ୍ରହଣ ପରିଷଦ ୨୨୩୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରସ୍ତାବକୁ ଅନୁମୋଦନ
23 NOV 2021 6:39PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରମୁଖ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ:
ଭାରତୀୟ ବାୟୁ ସେନା ସଫ୍ଟୱେର୍ ଡିଫାଇନ୍ଡ ରେଡିଓସ ରିଅଲ୍-ଟାଇମ୍ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ଜିଏସ୍ଏଟି-୭ସି ଉପଗ୍ରହ ଏବଂ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡ ହବ୍ କିଣିବ
ଉପଗ୍ରହର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଡିଜାଇନ୍‌, ବିକାଶ ଏବଂ ଉତକ୍ଷେପଣ ଆଦି ଭାରତରେ କରାଯିବ
ଏହା ଆମର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ଦୃଶ୍ୟ ପରିସୀମା ବାହାରେ ଯୋଗାଯୋଗ କରିବାର କ୍ଷମତାକୁ ବଢାଇବ
ରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ୨୩ ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୧ ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିବା ବୈଠକରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଅଧିଗ୍ରହଣ ପରିଷଦ (ଡିଏସି) ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନାର ଆଧୁନିକୀକରଣ ତଥା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଆବଶ୍ୟକତା ପାଇଁ ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୋଜନା ଅଧିନରେ ୨୨୩୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଏକ ପୁଞ୍ଜି ଅଧିଗ୍ରହଣ ପ୍ରସ୍ତାବ ପାଇଁ ଗ୍ରହଣୀୟତା (ଏଓଏନ୍‍) ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ବାୟୁସେନାର କ୍ରୟ ପ୍ରସ୍ତାବଟି ଜିଏସ୍ଏଟି-୭ସି ଉପଗ୍ରହ ଏବଂ ସଫ୍ଟୱେର୍ ଡିଫାଇନଡ୍ ରେଡିଓସ (ଏସ୍ଡିଆରଏସ୍‍) ର ରିଅଲ୍ ଟାଇମ୍ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡ ହବ୍ ଲାଗି ଥିଲା । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରେ ଭାରତରେ ଉପଗ୍ରହର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଡିଜାଇନ୍‌, ବିକାଶ ଏବଂ ଉତକ୍ଷେପଣର ଯୋଜନା ରହିଛି ।
ସଫ୍ଟୱେର୍ ଡିଫାଇନ୍ଡ ରେଡିଓସ (ଏସ୍ଡିଆରଏସ୍‍) ପାଇଁ ଜିଏସ୍ଏଟି-୭ସି ସାଟେଲାଇଟ୍ ଏବଂ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡ ହବ୍ ସାମିଲ ଆମ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ଦୃଶ୍ୟ ପରିସୀମା ବାହାରେ (ଏଲ୍ଓଏସ୍‍) କ୍ଷମତାକୁ ବଢାଇବ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ଭାବେ ସମସ୍ତ ପରିସ୍ଥିତିରେ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ଯୋଗାଯୋଗ କରିବ ।

Ministry of Defence
Defence Acquisition Council headed by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh approves proposal of value Rs. 2,236 Cr.
23 NOV 2021 6:39PM by PIB Delhi
Key highlights:
· Indian Air Force to procure GSAT-7C Satellite and Ground Hubs for real-time connectivity of Software Defined Radios
· Complete design, development and launching of satellite to be in India
· It will enhance the ability of our Armed Forces to communicate beyond the Line of Sight
The Defence Acquisition Council (DAC) in its meeting of 23 November 2021 held under the Chairmanship of Raksha Mantri Shri Rajnath Singh accorded Acceptance of Necessity (AoN) for one Capital Acquisition proposal of Indian Air Force for its modernization and operational needs amounting to Rs. 2,236 Cr. under the category of ‘Make in India’. The procurement proposal of Air Force was for GSAT-7C Satellite and Ground Hubs for real-time connectivity of Software Defined Radios (SDRs). The project envisages complete design, development and launching of satellite in India.
Induction of GSAT-7C Satellite and Ground Hubs for Software Defined Radios (SDRs) will enhance the ability of our Armed Forces to communicate beyond Line of Sight (LoS) among one another in all circumstances in a secure mode.