তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী তেক্সতাইল মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা মনিপুরদা ওলিম্পিক মেদলিস্ত মিরাবাইগী পোক্নফম খুঙ্গংদা মেগা হেন্দলুম ক্লস্তর লিংখৎলগনি হায়না লাওথোকখ্রে
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা, মনিপুরগী হেন্দলুম ব্রান্দ এম্বাসদুর মিরাবাই চনুদা লুপা লাখ ৩০গী চেক অমা খুৎশিন্নখ্রে
বিষ্ণুপুর দিস্ত্রীক্তকী মোইরাংদা হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ খুঙ্গং অমা লিংখৎনবসু লাওথোকখ্রে
20 NOV 2021 9:30PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইলসগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী পিয়ুশ গোয়লনা থাংজ নুমিৎতা মনিপুরগী ইম্ফাল ইস্ত দিস্ত্রীক্তা লৈবা ওলিম্পিক মেদলিস্ত সাইখোম মিরাবাই চনুগী পোক্নফম খুঙ্গংদা মেগা হেন্দলুম ক্লস্তর অমা লিংখৎলগনি হায়না লাওথোকখ্রে। মনিপুরদা অহানবা ওইনা নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎতা ইম্ফালদা লৈরিবা মহাক্না ভারত্তা অহানবা ওইনা আই.এন.এ.না মচু অহুমগী ফিরাল পাইহনখিবা মফম বিষ্ণুপুর দিস্ত্রীক্তকী মোইরাংদা হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ খুঙ্গং অমা লিংখৎনবসু লাওথোকখি। মসিনা মরুওইনা আই.এন.এ.গী লান্মীশিংদা, মফম অসিগা চান্নবা নিংতম লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎকনি, হায়না মহাক্না হায়খি।
ঙসি মন্ত্রীনা ইম্ফালগী, সিতী কনভেন্সন্দা মনিপুর সরকার অমসুং তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী দিবলপমেন্ত কম্মিসনর (হেন্দিক্রাফ)কা খুৎশম্নদুনা শিনবা ক্রাফসকী থেমাতিক একজিবিসন অমা হৌদোকপগী ৱা ঙাংবদা লাওথোকখিবনি। একজিবিসন অসি অজাদী কা অমৃত মহোৎসব থৌরম পাংথোকপগী শরুক অমা ওইনা শিনবনি।
শ্রী গোয়লনা হায়খি মদুদি মহাক্কী মিনিস্ত্রীনা ওলিম্পিক সিলভর মেদলিস্ত সাইখোম মিরাবাই চনুগী পোক্নফম খুঙ্গং ওইরিবা নোংপোক ককচীংদা মহাক্কা লোয়ননা মনিপুরগা লোয়ননা হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফকী পোত্থোক পুথোকপদা লৌরিবা থৌদাং অসিদা দেদিকেত তৌবা ওইনা মেগা হেন্দলুম ক্লস্তর অমা লিংখৎনবা ৱারেপ লৌরে।
মেগা হেন্দলুম ক্লস্তর অসিবু লিংখৎনবা লাওথোক্তুনা শ্রী গোয়লনা পাউদমখি মদুদি তেক্সতাইল মিনিস্ত্রীনা মেগা হেন্দলুম ক্লস্তর অসিগীদমক নেস্নেল হেন্দলুম দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম (এন.ঐচ.দি.পি.)গী মখাদা লুপা কোতি ৩০গী ওইগদবা শেনফম অমদা লিংখৎপনি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীবু প্রোজেক্ত অসিগীদমক উরেপ উয়ুং তমহনবগী অপাম্বসু ফোংদোকখি।
লৈবাক অসিগী তেক্সতাইল পুথোকপদা ওইরকপা য়াবশিংগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা, মন্ত্রী অসিনা হায়খি মদুদি মনিপুরগী তেক্সতাইলগী পোত্থোকশিং অসি লৈবাক অসি খক্তা নত্তনা মালেম পুম্বদা মমিং লৈরি। “মসিবু ৱাখলদা থমদুনা, মহাক্কী মিনিস্ত্রীনা সেক্তর অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা থবক কন্না তৌদুনা লৈবাক অসিবু হেন্না শক্তি লৈবা লৈবাক অমা ওইনবা থৌদাং লৌরি,’ হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী গোয়ালনা মরুওইবা পীরি মদুদি লৈবাক অসিনা মালেমগী ওইবা শক্তি পায়নবগী মংলান মংফাওননবা, সেক্তর খুদিংমক খুৎশম্নবা অমা মথৌ তাই অমসুং লৈবাক অসিনা ঐখোয়গী ৱার্রকরশিংবু, লৌমীশিং অমসুং সমাজ অসিগী অতৈ সেক্সনশিং মসিবু ফংগনি হায়না থাজবা লৈরি
মমাংদা, মন্ত্রীনা মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী এন. বিরেন সিংহ অমসুং অতৈ মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা ক্রাফকী থেমাতিক একজিবিসন হাংদোকখ্রে। মহাক্না তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীদগী মিরাবাই চনুদা লুপা লাখ ৩০গী চেক অমসু পীখ্রে। মিরাবাই চনুগী মমা, সাইখোম তোম্বী দেবীনা মহাক্কী মচানুপীগী মহুৎ শিন্দুনা চেক অসি লৌখি।
শ্রী গোয়লনা কিতস, পহেচান কার্দশিং, মনিপুর য়ার্দ কার্দ, লুম সর্তিফিকেত অমসুং ৱীভর মুদ্রা লোনশিং রাজ্য অসিগী খনগৎলবা ৱীবরশিংদা পীখি।
মহাক্না ইম্ফালগী কল্যান আশ্রমদা ভগবান বির্সা মুন্দাগী মপোক কুমওন নিংশিনবা পাংথোকপা অহানবা জনজাতিয়া গৌরব দিবসসু শরুক য়াখি।

Ministry of Textiles
Union Textile minister Shri Piyush Goyal announces setting up of mega handloom cluster at Olympic medalist Mirabai’s native village in Manipur,
Shri Piyush Goyal hands over a cheque of Rs 20 lakh to Mirabai Chanu, the handloom brand ambassador of Manipur,
Also announces setting up of a handloom and handicraft village at Moirang in Bishnupur district,
20 NOV 2021 9:30PM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food & Public Distribution and Textiles, Piyush Goyal on Saturday announced setting up a mega handloom cluster at Olympic silver medalist Saikohm Mirabai Chanu’s native village in Manipur’s Imphal East district. The Union minister who is in Imphal on his two-day maiden visit to Manipur also announced setting up of a handloom and handicraft village at Moirang in Bishnupur district , where the INA hoisted the tricolor flag for the first time in Indian soil.It will pay befitting tribute to the freedom fighters, particularly to the soldiers of the INA, he said.
The minister made the announcement during his speech after inauguration of a Thematic Exhibition of Crafts organized jointly by Development Commissioner (Handicraft) of Manipur government and Union ministry of textiles at City Convention Centre, Imphal today. The exhibition was organized as a part of Azadi ka Amrit Mahotsav celebration.
Sh.Goyal said that his ministry has decided to set up the mega handloom cluster at Nongpok Kakching, the native village of Olympic silver medalist Saikhom Mirabai Chanu, dedicated to her contribution for the nation coupled with Manipur’s contribution in production of handloom and handicraft productions in the country. “India is proud of Mirabai Chanu. She has brought laurels to the nation. She is the jewel not only for the northeast region but also for India,” he said.
Announcing the setting up of the mega handloom cluster, Shri Goyal informed that Ministry of textile is setting up the mega cluster at an estimated cost of Rs 30 crore under the National Handloom Development Programme (NHDP). He also expressed his desire for Prime Minister Narendra Modi to lay the foundation stone of the project.
Talking about the potential of the country in textile production, the Minister said that Manipur’s textile product is well known not only in the country but also across the globe. ‘’Keeping this in mind, his ministry was working hard for the development of the sector so that it contributes to making India a superpower country’, he said.
Shri Goyal also emphasised that to realize the dream of making the country global power, a joint venture of all sectors is a must and the country is confident of our workers, farmers and other sections of the society to achieve this.
Earlier, the Minister along with Manipur chief minister N Biren Singh and other ministers opened the thematic exhibition of crafts. He also handed over a cheque of Rs 20 lakh to Mirabai Chanu, the handloom brand ambassador of Manipur from the Union ministry of textile. Mother of Mirabai, Saikhom Tombi Leima received the cheque on behalf of her daughter.
Shri Goyal also distributed tool kits, pehchan cards, Manipur yard cards, loom certificates and weaver mudra loan to the selected weavers of the state.
He also attended the first Janjatiya Gaurav Diwas to mark the celebration of Bhagwan Birsa Munda’s birth anniversary at Kalyan Ashram in Imphal.