Ministry of Education
Union Minister of Education, Sri Dharmendra Pradhan, inaugurated the North-East Education Conclave in Guwahati
Assam will be the laboratory of local language-based education in India: Dharmendra Pradhan
NEP is a unifier in celebrating our diversity: Dharmendra Pradhan
20 NOV 2021 4:44PM by PIB Guwahati
Union Education Minister Shri Dharmendra Pradhan along with the Chief Minister of Assam Dr. Himanta Biswa Sarma today inaugurated the North-East Education Conclave at Guwahati Medical College & Hospital Auditorium at Guwahati organized by Department of Education, Government of Assam and Shankardev Education and Research Foundation (SERF). The Union Minister said that education sector in India is undergoing an unprecedented transformation and National Education Policy 2020 introduced by the Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi aims at preparing the youth to be future-ready, socially aware, global citizens of the 21st century.
The Union Education Minister lauded the State Education Department and Shankardev Education & Research Foundation (SERF) for its initiative to organise the country's first of its kind Education Conclave. Speaking on the occasion, the Union Minister said that NEP 2020 is a visionary approach to transform the education landscape of the country and is ushering in a paradigm shift In India’s education landscape. He also said that the NEP is a unifying factor in celebrating our diversity and strengths as a civilization. Elaborating the vision of NEP, he said that the NEP is focused on developing desired learning competencies, equipping students with 21st century knowledge and skills and preparing our youth to become global citizens.
He said that the North East Education Conclave aims to discuss and deliberate on various aspects of NEP-2020 which will help in creating a roadmap for the North East Region and to design strategies for its successful implementation.
He further said that the diversity of languages cannot be witnessed better than in the North East Region with about 180 languages spoken by the tribes residing here. NEP-2020 has emphasized on imparting education in mother tongue and local languages and the government is striving to convert this vision into reality. Speaking about linguistic diversity in the state, he said that Assam can be the laboratory of local-language based education in India.
The Chief Minister of Assam Dr. Himanta Biswa Sarma said that the NEP 2020 has given the opportunity to go beyond marksheet to strive for knowledge which will make India more powerful, take the country to greater heights, empower students and offer them opportunities to grow.
The Chief Minister apprised that the two- day deliberation would result in finalizing a roadmap for implementation of NEP in the region while converting the policy into action and setting timelines to realize the dream of a new and powerful India as envisioned by Prime Minister Narendra Modi. He expressed gratitude to Union Minister of Education for attending the conclave and said that his able and dynamic leadership would guide the state towards proper implementation of NEP-2020.
Education Minister of Assam, Dr Ranoj Pegu, VC, CSS University, Meerut, UP, Prof. Narendra Kumar Taneja, , UGC, Chairman, Prof. D.P. Singh, Education Ministers of eight NE states, Prof.Nani Copal Mahanta,Education Adviser,Govt.of Assam, stakeholders and academicians were present in the inaugural session.
...….....

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না গুৱাহাতীদা নোর্থ-ইস্ত এজুকেসন কনক্লেব হৌদোকখ্রে
ভারত্তা মফম-মফমগী ওইবা লোলদা য়ুমফম ওইবা এজুকেসনগী লেবোরেতরী আসমদা ওইরগনি: ধর্মেন্দ্র প্রধান
এন.ই.পি.না ঐখোয়গী দাইবর্সিতী মশক তাক্নবা য়ুনিফাইয়র অমনি: ধর্মেন্দ্র প্রধান
20 NOV 2021 4:44PM by PIB Imphal
এজুকেসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান অমদি আসমগী মুখ্য মন্ত্রী দাঃ হিমন্তা বিস্বা সর্মানা ঙসি আসম সরকারগী এজুকেসন দিপার্তমেন্ত অমসুং শঙ্করদেব এজুকেসন এন্দ রিসর্স ফাউন্দেসন (এস.ই.আর.এফ.)না গুৱাহাতী মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতাল ওদিতরিয়মদা শিনবা নোর্থ-ইস্ত এজুকেসন কনক্লেব হৌদোকখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত্তা লৈরিবা এজুকেসন সিস্তেম অসি মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা অহোংবা অমা লাক্লি সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা হৌদোকখিবা এজুকেসন পোলিসী ২০২০ অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি নহারোলশিং অসি তুংগীদমক শেম-শাবা, সমাজবু মশক খঙবা, ২১শুবা চহিচাগীদমক মালেমগী ওইবা নাগরীক অমা ওইনবগীদমক শেম শাবনি।
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীনা স্তেত এজুকেসন দিপার্তমেন্ত অমসুং শঙ্করদেব এজুকেসন এন্দ রিসর্স ফাউন্দেসন (এস.ই.আর.এফ.)পু লৈবাক অসিদা অসিগুম্বা অহানবা ওইরিবা এজুকেসন কনক্লেব শিন্নবা খোঙথাং লৌখৎলিবা অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি। থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এন.ই.পি. ২০২০ অসি লৈবাক অসিদা এজুকেসন সিস্তেম অসিবু হোংদোক্নবা চংশিনবা খোঙজং অমনি। মহাক্না মসি অমসু হায়খি মদুদি এন.ই.পি. অসিনা ঐখোয়গী দাইবর্সিতী অমসুং খুনাই অমা চাউখৎপগী পুনশিন্নবা মচাক অমনি। এন.ই.পি. অসিবু শন্দোক্না তাক্লদুনা, মহাক্না হায়খি এন.ই.পি. অসি মহৈ মশিং তম্বদা চাউখৎনবা পাম্দম থম্লি, মহৈরোইশিংবু ২১শুবা চহিচা অসিদা লৌশিং হৈ-শিংবা অমসুং নহা ওইরিবশিংবু মালেমগী ওইবা নাগরীক অমা ওইনবা পান্দম থম্বনি।
মহাক্না হায়খি মদুদি নোর্থ ইস্ত এজুকেসন কনক্লেবনা থম্লিবা পান্দম অসি এন.ই.পি. ২০২০গী মচাক কয়া অসিদা খন্ন-নৈনদুনা হায়রিবা অসিনা অৱাং-নোংপোক মফমশিংদা লম্বী অমা য়াৎপদা মতেং ওইবা অমসুং মায় পাক্না হাপ্নবা লালোং শেম্নবা পান্দম থম্বনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি লোল খেন্নবা মখল কয়া অমা লৈরিবা অসি অৱাং-নোংপোক্কী লমদমদা লৈরিবা অসিদগী হেল্লোই হায়রিবা মফম অসিদা লৈরিবা ত্রাইবশিংনা লোল ১৮০গী মথক্তা ঙাংলি। ইন.ই.পি.-২০২০না ইমা লোল অমসুং মফম-মফমগী ওইবা লোলদা মহৈ তম্নবা অমসুং সরকারনা মসি অশেংবা ওন্থোক্নবা কন্না হোৎনরি। রাজ্য অসিদা খেন্নবা লোল কয়া অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি আসম অসি ভারত্তা লৈরিবা মফম-মফমগী ওইবা লোলদা য়ুমফম ওইবা লেবোরেতরী অমা ওইবা য়াই।
আসমগী মুখ্য মন্ত্রী দাঃ হিমন্তা বিস্বা সর্মানা হায়খি মদুদি এ.ই.পি. ২০২০ অসিনা মার্কশীত্তগী হেন্দোক্তুনা লৌশিং হেন্না তান্দুনা ভারত অসিবু হেন্না শক্তি লৈননবা, লৈবক অসিবু অৱাংবা থাক অমদা থম্বা, মহৈরোইশিংবু শক্তি পীবা অমসুং মখোয়দা চাফখৎনবগী খুদোংচাবা অমা পীরি।
মুখ্য মন্ত্রীনা খঙহনখি মদুদি নুমিৎ নিনিগী দেলিবেরেসন অসিনা মফম অসিদা এন.ই.পি. হাপ্পগী লম্বী লোইশিন্নবগী মরম অমা ওইরগনি হায়িবা অসিদা পোলিসীশিং থবক্তা ওন্থোক্তুনা অমসুং প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মিৎয়েং থম্লিবা অনৌবা অমসুং শক্তি লৈবা ভারত অমগী মংলান মংফাওনরগনি। মহাক্না এজুকেসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীবু কনক্লেব অসিবু শরুক য়াবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্কী তৌবা ঙম্বা লুচিংবা অসিনা এন.ই.পি.-২০২০বু হাপ্পদা লমজিং লমতাক্কনি।
আসমগী এজুকেসন মন্ত্রী, দাঃ রনোজ পেগু, ভি.সি. সি.এস.এস. য়ুনিভর্সিতী, মীরুত, য়ু.পি. প্রোফেসর নরেন্দ্র কুমার তনেজা, য়ু.জি.সি. চেয়রমেন, প্রোফেসর দি.পি. সিংহ, এন. ই. রাজ্য নিপালগী এজুকেসন মন্ত্রী, প্রোফেসর. নানী কোপাল মহন্তা, এজুকেসন এদভাইজর, আসম সরকার, স্তেকহোল্দর অমসুং একাদেমিসিয়ানশিংনা হৌদোকপগী সেসন অসিদা শরুক য়াখি।