PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
27 OCT 2021 5:11PM by PIB Delhi
• 103.53 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 13,451 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.19%; Highest since March 2020
• 14,021 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,35,97,339
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.48%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,62,661; lowest in 242 days
• Weekly Positivity Rate (1.22%) less than 2% for last 33 days
• Daily positivity rate (1.03%) less than 2% for last 23 days
• 60.32 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 103.53 Cr
Recovery Rate currently at 98.19%; Highest since March 2020
13,451 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,62,661) is lowest in 242 days
Weekly Positivity Rate (1.22%) less than 2% for last33 days
With the administration of 55,89,124 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 103.53 Cr (1,03,53,25,577) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,02,95,714 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,78,437
2nd Dose
91,71,725
FLWs
1st Dose
1,83,70,088
2nd Dose
1,57,92,606
Age Group 18-44 years
1st Dose
41,12,06,354
2nd Dose
13,12,65,535
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,29,71,002
2nd Dose
9,28,01,459
Over 60 years
1st Dose
10,86,31,844
2nd Dose
6,47,36,527
Total
1,03,53,25,577
The recovery of 14,021 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,35,97,339.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.19%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 122 consecutive days now.
13,451 new cases were reported in the last 24 hours
The Active Caseload remains below 2 lakh mark and is presently at 1,62,661 which is lowest in 242 days.Active cases presently constitute 0.48% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020
.https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004FUR1.jpg
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of13,05,962 tests being conducted. India has so far conducted over 60.32 Cr (60,32,07,505) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.22% remains less than 2% for the last 33 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.03%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 23 days and below 3% for 58 consecutive days now
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766807
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 107.81 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.37 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 27thOctober 2021)
SUPPLIED
1,07,81,96,865
BALANCE AVAILABLE
12,37,64,029
More than 107.81crore(1,07,81,96,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than12.37Cr (12,37,64,029)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766795
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
27 OCT 2021 5:11PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংবদা চত্থবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৩.৫৩ কাপখ্রে।
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৪৫১ থেংনখি।
• নাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.১৯%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১৪,০২১ ফগৎলক্তুনা পুন্না ফগৎখিবশিংগী মশিং ৩,৩৫,৯৭,৩৩৯দা হেনগৎখ্রে।
• এক্তিব কেসশিংগী মশিংনা অপুনবা কেসশিংগী ১%দগী তানা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪৮%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ১,৬২,৬৬১দা লৈরি; নুমিৎ ২৪২নি অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.২২%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৩নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি।
• নুংতিগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং (১.০৩%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৩নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত করোর ৬০.৩২ তৌখ্রে।
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০৩.৫৩ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৯% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৪৫১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৬২,৬৬১) অসি নুমিৎ ২৪২ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.২২%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৩নি অসিদা ২%দগী তাখি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৫৫,৮৯,১২৪ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৩.৫৩ (১,০৩,৫৩,২৫,৫৭৭)গী পন্দুপ হেনখ্রে। মসি সেসন ১,০২,৯৫,৭১৪গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৮,৪৩৭
২শুবা দোজ
৯১,৭১,৭২৫
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭০,০৮৮
২শুবা দোজ
১,৫৭,৯২,৬০৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪১,১২,০৬,৩৫৪
২শুবা দোজ
১৩,১২,৬৫,৫৩৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,২৯,৭১,০০২
২শুবা দোজ
৯,২৮,০১,৪৫৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৮৬,৩১,৮৪৪
২শুবা দোজ
৬,৪৭,৩৬,৫২৭
অপুনবা
১,০৩,৫৩,২৫,৫৭৭
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৪,০২১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) ৩,৩৫,৯৭,৩৩৯দা হেনগৎহনখি
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৯%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১২২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৪৫১ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ২দগী তাথারক্তুনা ১,৬২,৬৬১দা লৈরি অদুগা মসি নুমিৎ ২৪২ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৮% ওইরদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,০৫,৯৬২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬০.৩২ (৬০,৩২,০৭,৫০৫) গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.২২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩৩নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.০৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫৮নিদা ৩%দগী তানা অমসুং হৌখিবা নুমিৎ ২৩নি অসিদা মসি ২%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766807
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৭.৮১ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৩৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ২৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,০৭,৮১,৯৬,৮৬৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১২,৩৭,৬৪,০২৯
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৭.৮১ (১,০৭,৮১,৯৬,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২.৩৭ (১২,৩৭,৬৪,০২৯) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1766795
মরুওইবা ত্বীৎশিং