PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
23 OCT 2021 7:51PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১.৩০ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৬,৩২৬ লাকখি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৬%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৭,৬৭৭ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৫,৩২,১২৬ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৫১%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৭৩,৭২৮লৈরি; নুমিৎ ২৩৩দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ২৯দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ২%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.২৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.২০% ) হৌখিবা নুমিৎ ১৯নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৯.৮৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১.৩০ কাপথোকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬৮গী মথক্তা কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৬% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৩২৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৭৩,৭২৮)দা লৈদুনা নুমিৎ ২৩৩দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৯নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৪%) অসি ২%দগী তাখি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৬৮,৪৮,৪১৭ কাপখিবগা লোইননা, ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০১.৩০ (১,০১,৩০,২৮,৪১১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০০,২৯,৬০২ খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৮,০০৪
২শুবা দোজ
৯১,৩২,০৫৫
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৬৯,০১২
২শুবা দোজ
১,৫৬,৭৩,৩৭৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪০,৪৩,৮৮,৭১৪
২শুবা দোজ
১২,২৬,৫৪,৩২৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,১২,৪২,৩৬১
২শুবা দোজ
৮,৯৯,১৪,৭৮৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৭৭,০১,০৩৪
২শুবা দোজ
৬,৩২,৪০,৫০৮
অপুনবা
১,০১,৩০,২৮,৪১১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,৬৭৭ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৫,৩২,১২৬ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৬% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৮নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৩২৬ রিপোর্ত তৌরকখি
এক্তিব কেসলোদ লাখ ২গী মখাদা লৈরি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ১,৭৩,৭২৮দা লৈদুনা নুমিৎ ২৩৩গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫১% ওইরি, হায়রিবা অসি ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,৬৪,৬৮১ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.৮৪ (৫৯,৮৪,৩১,১৬২) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.২৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৯ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.২০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫৪নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৯নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765892
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১০৫.৭ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ২৩, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,০৫,৭৮,০৫,৪২৫
হৌজিক লৈরিবা
১২,০২,৫৪,১০৪
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৫.৭ (১,০৫,৭৮,০৫,৪২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২ (১১,০২,৫৪,১০৪) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765879
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী ভেক্সিন শাবশিংগা ৱারী শাখ্রে
ভারতনা ভেক্সিন দোজ করোর ১০০ কাপ্পা ঙম্বগী মশক থোক্না মাই-পাকপা ঙমহনখিবা ভেক্সিন শাবশিংগী হোৎনজমনবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে
চহি অমগা মখায়গী মনুংদা খঙখিবা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংবু লৈবাক অসিনা কাংলোন অমা ওইনা শেম্বগী মথৌ তাই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে
ভেক্সিন শাবশিংনা প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েঙ অমসুং মতিক লৈরবা লুচিংবগী থৌওংবু থাগৎখ্রে; সরকার অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মমাংদা অমুক্তা উখিদ্রিবা খুৎশম্নবগী থৌওংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লোক কলয়ান মার্গতা লৈবাক্কী ভেক্সিন শাবশিংগা ৱারী শাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা ভেক্সিন দোজ করোর ১০০ কাপ্পা ঙম্বগী মশক থোক্না মাই-পাকপা ঙমহনখিবা ভেক্সিন শাবশিংগী হোৎনজমনবু থাগৎপগা লোয়ননা মখোয়না ভারতকী মাই-পাকপগী ৱারী শেম্বদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি হায়নসু ফোংদোকখ্রে। মখোয়না লাইচৎ মনুংদা হোৎনবা কনখিবা অমসুং থাজবগী ইথিল পীখিবগীসু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
চহি অমগা মখায়গী মনুংদা খঙখিবা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংবু লৈবাক অসিনা কাংলোন অমা ওইনা শেম্বগী মথৌ তাই অমসুং তাঞ্জা অসি লৌদুনা ঐখোয়গী থৌওংশিংবু মালেমগী থাক্কা চান্নহন্নবা শেমদোকপগী খুদোংচাবা অমনি হায়নসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। তীকা থাবগী খোঙজংনা মাই পাকপদগী মালেম শিনবা থুংবনা ভারত্তা ইকায়খুম্ননা য়েংনরি হায়নসু মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি। তুংদা লাক্কদবা শিংনবা কয়া থেংনবা ঙম্নবগীদমক্তা ভেক্সিন শাবশিংনা লেপ্তনা তেংবাংমিন্নদুনা থবক তৌমিন্নগদবনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1766006
সেন্তরনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ ভেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা ফিভমশিং য়েংশিনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা অনিশুবা দোজ হেন্না য়াংশিন্নবা অমসুং কবরেজ তৌনবা তকশিনখ্রে
রাজ্যশিংনা অনিশুবা দোজ কাপথোক্নবা জিলা খায়না বেনিফিসরীশিংগী লিস্ত শেমগদৌরি
বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা ফংহননবা দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেত য়াওনা জিলা খায়না থৌরাং তৌনবা পাউতাক পীখ্রে
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন্না ঙসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী হকশেল সেক্ত্রেতরী অমসুং নেস্নেল হেলথ মিসন (এন.ঐচ.এম.)গী মিসন দাইরেক্তরশিংগা লোয়ননা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী চংশিল্লিবা ফিভমশিং ভিদিও কনফরেন্স (ভি.সি.)গী খুৎথাংদা য়েংশিনখ্রে। মীফম অসিগী পান্দমদি লৈবাক শিনবা থুংনা অনিশুবা দোজ ভেক্সিন কাপথোকপা হেনগৎহন্নবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা তকশিনবা অসিনি। হায়রিবা অসি লৈবাক অসিনা ২০২১গী ওক্তোবর ২১দা দোজ কোতি ১০০ কাপথোকখিবগী মাইলস্তোন মায় পাকপা ঙমখিবদগী লাকখিবনি।
ভেক্সিন অসি কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিংনা অনিসুবা দোজ ফংদবা লৈরিবা অসি উৎলদুনা, কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা বেনিফিসরীশিংনা মখোয়না মতম লোইরদুনা অনিশুবা দোজ ঙাইরিবশিংদা মিৎয়েং চংনবা কন্না হায়খি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765989
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
23 OCT 2021 7:51PM by PIB Delhi
• 101.30 crore vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 16,326 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.16%; Highest since March 2020
• 17,677 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,35,32,126
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.51%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,73,728; lowest in 233 days
• Weekly Positivity Rate (1.24%) less than 2% for last 29 days
• Daily positivity rate (1.20%) less than 2% for last 19 days
• 59.84 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 101.30 Cr
More than 68 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.16%; Highest since March 2020
16,326 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,73,728) is lowest in 233 days
Weekly Positivity Rate (1.24%) less than 2% for last 29 days
With the administration of 68,48,417 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed 100 Cr mark to reach 101.30 Cr (1,01,30,28,411) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,00,29,602 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,78,004
2nd Dose
91,32,055
FLWs
1st Dose
1,83,69,012
2nd Dose
1,56,73,375
Age Group 18-44 years
1st Dose
40,43,88,714
2nd Dose
12,26,54,329
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,12,42,361
2nd Dose
8,99,14,788
Over 60 years
1st Dose
10,77,01,034
2nd Dose
6,32,40,508
Total
1,01,30,28,411
The recovery of 17,677 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,35,32,126.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.16%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 118 consecutive days now.
16,326 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload remains below 2 lakh mark and is presently at 1,73,728 which is lowest in 233 days. Active cases presently constitute 0.51% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
13,64,681 tests being conducted. India has so far conducted over 59.84 Cr (59,84,31,162) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.24% remains less than 2% for the last 29 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.20%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 19 days and below 3% for 54 consecutive days now.
Details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765892
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 105.7 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 23rd October 2021)
SUPPLIED
1,05,78,05,425
BALANCE AVAILABLE
12,02,54,104
More than 105.7 crore (1,05,78,05,425) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 12 Cr (12,02,54,104) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765879
PM interacts with domestic vaccine manufacturers
PM praises the efforts of the vaccine manufacturers which has resulted in India crossing the 100 crore vaccination milestone
PM exhorts that the country needs to institutionalise the best practises learnt during the last one and a half years
Vaccine manufacturers praise the vision and dynamic leadership of PM; applaud the never before seen collaboration between govt & industry
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the domestic vaccine manufacturers at Lok Kalyan Marg today.
Prime Minister praised the efforts of the vaccine manufacturers, which has resulted in the country crossing the milestone of 100 crore vaccinations, and said that they have played a big role in the success story of India. He appreciated their hard work and confidence given by them during the pandemic.
Prime Minister exhorted that the country needs to institutionalise the best practises learnt during the last one and a half years, and said that this is an opportunity to modify our practises, in tune with the global standards. He said that the entire world is looking up to India, in the backdrop of the success of the vaccination drive. He also said that the vaccine manufacturers should continuously work together to be ready to face future challenges.
Details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1766006
Centre Reviews Status and Progress of COVID Vaccination with States/UTs
States/UTs urged to increase Pace and Coverage of Second Dose
States to generate district wise list of beneficiaries for administration of second dose
Advised to draw District-wise Plan involving District Magistrates for saturation of beneficiaries
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary reviewed the progress of COVID19 vaccination with Health Secretaries and Mission Directors of National Health Mission (NHM) of States and UTs, through video conference (VC) today. The focus of the meeting was to urge the states and UTs to increase the pace of the countrywide vaccination and coverage of the second dose. This comes in the backdrop of the country achieving the milestone of administering 100 crore doses on 21st October 2021.
Highlighting the sizeable number of eligible beneficiaries who have not received their 2nd dose of vaccine, the Union Health Secretary urged the States and UTs to focus on those beneficiaries who are waiting for their second dose after their interval period has been over.
Details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1765989
Important Tweets