প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১২ অক্টোবৰত ৰাষ্ট্ৰীয় মানবাধিকাৰ আয়োগৰ ২৮সংখ্যক প্রতিষ্ঠা দিৱসৰ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্রধানমন্ত্রীয়ে
11 OCT 2021 12:10PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে কাইলৈ (১২ অক্টোবৰ) পুৱা ১১বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে ৰাষ্ট্ৰীয় মানবাধিকাৰ আয়োগৰ (এনএইচআৰচি) ২৮সংখ্যক প্রতিষ্ঠা দিৱসৰ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ অনুষ্ঠানত কেন্দ্রীয় গৃহমন্ত্রী আৰু এনএইচআৰচিৰ অধ্যক্ষও উপস্থিত থাকিব।
ৰাষ্ট্ৰীয় মানবাধিকাৰ আয়োগ (এনএইচআৰচি) সম্পর্কে
মানবাধিকাৰ সুৰক্ষা আৰু প্রসাৰৰ লক্ষ্যৰে ১৯৯৩ চনৰ মানবাধিকাৰ আইনৰ অধীনত ৰাষ্ট্ৰীয় মানবাধিকাৰ আয়োগ গঠন কৰা হয়। এই আয়োগে যি কোনো ধৰণৰ মানবাধিকাৰ উলংঘা ঘটনা খতিয়ান লোৱাৰ লগতে মানবাধিকাৰ উলংঘা হ’লে ক্ষতিগ্রস্ত লোকসকলক উপযুক্ত ক্ষতিপূৰণ প্ৰদানত সংশ্লিষ্ট কর্তৃপক্ষক পৰামৰ্শ আগবঢ়াব৷ একেদৰে, দোষী চৰকাৰী কর্মচাৰীৰ বিৰুদ্ধে আইনী ব্যৱস্থা গ্রহণৰ পৰামর্শ আগবঢ়াব৷

HtmlSanitizer+SanitizeResult
Prime Minister's Office
PM to attend 28th NHRC Foundation Day programme on 12th October
11 OCT 2021 12:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will attend 28th National Human Rights Commission (NHRC) Foundation Day programme on 12th October, 2021 at 11 AM via video conferencing. He will also deliver an address on the occasion.
Union Home Minister and NHRC Chairperson will also be present during the event.
About National Human Rights Commission (NHRC)
NHRC was set up under the Protection of Human Rights Act 1993 on 12th October, 1993 for the promotion and protection of human rights. The Commission takes cognizance of any form of human rights violations, conducts enquiries and in cases of violation of human rights, recommends to the public authorities for payment of compensation to the victims, other remedial and legal measures against the erring public servants.