Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare, virtually lay the foundation for the new building of ICMR School of Public Health at ICMR- NIE, Chennai
Training of at least 150 mid-level public health professionals over the next three years would be ensured
India has been ramping up health infrastructure rapidly and this will boost India’s stature on a global level: Dr. Mandaviya
There is a need to build a visible interface between public health training and communities so that trained professionals can effectively deal with the problems in the communities: Dr. Mandaviya
15 OCT 2021 6:31PM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare, and Minister of Chemical and Fertilizers, Dr. Mansukh Mandaviya, today virtually laid the foundation for the new building of ICMR School of Public Health at ICMR- National Institute of Epidemiology(NIE) Ayappakkam, Chennai. The foundation stone laying ceremony was presided over by Prof. Balram Bhargava, Padma Shri, Secretary of Department of Health Research and Director General of Indian Council of Medical Research (ICMR) in the distinguished presence of Dr J Radhakrishnan, Principal Secretary, Health and Family Welfare, Govt of Tamil Nadu.
This new building of ICMR School of Public Health will be the first step towards ICMR-NIE’s goal of training at least 150 mid-level public health professionals over the next three years. Special focus is being provided to the states with an inadequately trained workforce.
Speaking on the occasion, Dr. Mansukh Mandaviya said that the School of Public Health would boost the public workforce in the country. ICMR has been at the forefront and this step would further strengthen their efforts in ramping up the health Infrastructure in the country.
Showcasing India’s achievements during this crisis, Dr. Mandaviya further mentioned that indigenous capacity building, be it in human resources or vaccination, India has been ramping up health infrastructure rapidly and this has boosted India’s stature on a global level. Today, countries are seeking India’s vaccines and this should make us and our countrymen proud of our efforts.
Reiterating the crucial role played by the health professionals, Dr. Mandaviya noted, “The health workforce is the channel for delivering health interventions to populations. A critical mass of health professionals is necessary to manage the health system and is often a crucial limiting factor in the delivery of quality health services.” He further stated that “It is time for the country to develop a public health culture by creating a robust public health education system.” He did not just emphasize that public health education needs to be at par with the International level but also must be able to respond to public health issues at local levels in our country.
Noting the significance of holistic health education and its implementation to communities, he further added that, “There is a need to build a visible interface between public health training and communities so that the trained professionals can effectively deal with the problems in the communities. Interdisciplinary learning, which enables public health professionals to identify multiple determinants of health and influence them through multi-sectoral pathways, must be promoted. Public health learning needs to become more real-world oriented and equip the practitioner with problem-solving skills. It is imperative to increase the interface of public health education with the health system, especially with health services at various levels, to ensure that public health professionals can become effective change agents and elevate the health system toward greater efficiency and equity.”
About ICMR-NIE:
The new facility will support the ongoing public health capacity programmes of ICMR-NIE. The Institute has been conducting Field Epidemiology Training Programmes (FETPs) meant to strengthen the public health workforce in India since 2001. The institute has trained more than 300 public health professionals from 30 States/UTs in the country, including 90 from Tamil Nadu. The FETP trainees from Indian public health systems learn public health skills by responding to public health emergencies such as disasters and outbreaks, evaluating how health programmes work, and doing epidemiologic studies to identify solutions to priority public health problems in their State. The institute conducts (1) Two-year India FETP leading to MPH (2) India Epidemic Intelligence Service (EIS)- Southern Hub (3) FETP –Non-Communicable Diseases and (4) Intermediate FETP – Non-Communicable Diseases.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা চেন্নৈগী আই.সি.এম.আর.-এন আই.ই.দা আই.সি.এম.আর. স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থকী অনৌবা বিলদিং অমগী ভর্চুএলগী খুত্থাংদা উরুপ-উয়ুং তমখ্রে
মথংগী চহি অহুমদা য়ামদ্রবদা মিদ-লেভেল পব্লিক হেল্থ প্রোফেস্নেল ১৫০দি হীরমসিদা শোইদনা ত্রেনিং ফংহল্লগনি
ভারতনা মশাগী হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরবু খোঙজেল থুনা হেনগৎহল্লি অমসুং মসিনা মালেমগী থাক্তা ভারতকী ফম্বু থাক ৱাংখৎহল্লগনিঃ দা. মন্দাবিয়া
ত্রেন তৌরবা প্রোফেস্নেলশিংনা খুন্নাই অমগী শিংনবশিং মতি চানা থেংনবা ঙমহন্নবগীদমক্তা পব্লিক হেল্থ ত্রেনিং অমসুং খুন্নাইগী মরক্তা উবা ফংবা ইন্তর্ফেস শেম্বগী মথৌ তারেঃ দা. মন্দাবিয়া
15 OCT 2021 6:31PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. মনশুখ মন্দাবিয়ানা চেন্নৈগী অয়াপক্কমদা লৈবা আই.সি.এম.আর.-নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইপিদেমিওলোজী (এন.আই.ই.)দা আই.সি.এম.আর. স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থকী অনৌবা বিলদিং অমগী ভর্চুএলগী খুত্থাংদা ঙসি উরুপ-উয়ুং তমখ্রে। ঙসিগী উরুপ-উয়ুং তম্বগী থৌরমদা তমিল নাদু সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, দাঃ জে. রাধাকৃষ্ণন্না শরুক য়াদুনা অমদি হেল্থ রিসর্চ বিভাগকী সেক্রেতরী অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.)কী দাইরেক্তর জেনেরেল, পদ্মাশ্রী, প্রোফঃ বলরাম ভার্গবানা অথোয়বা মীথুংলেন ওইখি।
আই.সি.এম.আর. স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থকী অনৌবা বিলদিংনা আই.সি.এম.আর.-এন.আই.ই.না মথংগী চহি অহুমদা য়ামদ্রবদা মিদ-লেভেল পব্লিক হেল্থ প্রোফেস্নেল ১৫০দা ত্রেনিং পীনবা পান্দম থম্লিবা অসিগী অহানবা খোংথাং ওইগনি। ত্রেনিং মতিক চাদনা ফংবা ৱর্কফোর্স লৈবা রাজ্যশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং চঙলি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থনা লৈবাক অসিগী প ব্লিক ৱর্কফোর্স্তা অহেনবা মপাঙ্গল হাপকনি হায়খি। আই.সি.এম.আর.না হীরম অসিদা মাংজিল থারি অমসুং খোঙথাং অসিনা মখোয়না লৈবাক্কী হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবা অসিদা মখা তানা মপাঙ্গল হাপকনি।
হৌজিক থোক্লিবা ইরাং মনুংদা ভারতনা মাই-পাকখিবশিং পল্লদুনা, দাঃ মন্দাবিয়ানা হ্যুমেন রিসোর্স নত্ত্রগা তীকা থাবগী থৌওংদা ইন্দিজিনিয়স কেপাসিতী বিলদিং তৌদুনা ভারতনা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং খোঙজেল থুনা ফগৎহল্লি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা মালেমগী থাক্তা ভারতকী ফমসু থাক য়াম্না ৱাংখৎহল্লে হায়না মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি। ঙসিদি, লৈবাক কয়ানা ভারতকী ভেকিন পাম্নরি অমসুং মসিনা ঐখোয়বু অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক মীয়াম্বু ঐখোয়গী হোৎনজমন্দা চাউথোকচহল্লি।
হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং কয়াবু অমুক হন্না পল্লদুনা, দাঃ মন্দাবিয়ানা হায়খি, “হেল্থ ৱর্কফোর্সনা মীয়ামদা হকশেলগী তেংবাং ফংহনবগী পাম্বৈনি। হকশেলগী পথাপ শেন্নবদা মশিং য়াম্লবা হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংগী মথৌ তাই অমসুং মসিনা মগুন লৈবা হকশেলগী সেবা পীবদা অয়াম্বা মতমদা অকক্নবা লৈহনবগী মরম ওইগল্লি”। মহাক্না মখা তানা অসুম্না ফোংদোকখি, “পাক চাউরবা পব্লিক হেল্থ এজুকেসন সীস্তেম অমা শেমদুনা পব্লিক হেল্থ কলচর অমা লৈবাক অসিনা শেম্বগী মতম য়ৌরবনি”। মহাক্না পব্লিক হেল্থ এজুকেসন সীস্তেম্না মালেমগী থাক্কা মান্নবগী মথৌ তারে হায়বদা মিৎয়েং চঙবতা নত্তনা লৈবাক অসিগী লোকেল লেভেলদা থেংনবা পব্লিক হেল্থ ইস্যু খুদিংমক মাইয়োক্নবা ঙমগদবনি হায়বদসু মিৎয়েং চঙখি।
অপুনবা হেল্থ এজুকেসন অমা লৈবা অমসুং খুন্নাইদা মসিগী থবক পায়খৎপগী তঙাই ফদবগী ৱাফম পল্লদুনা, মহাক্না মখা তানা হায়খি, “ত্রেন তৌরবা প্রোফেস্নেলশিংনা খুন্নাই অমগী শিংনবশিং মতি চানা থেংনবা ঙমহন্নবগীদমক্তা পব্লিক হেল্থ ত্রেনিং অমসুং খুন্নাইগী মরক্তা উবা ফংবা ইন্তর্ফেস শেম্বগী মথৌ তারে। পব্লিক হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংদা হকশেলগী মরমদগী ওইরকপা য়াবা ফিভম কয়া মশক খঙদোকপা ঙমহন্দুনা সেক্তর কয়াগী খুত্থাংদা ফিভমশিং অসিগী ৱারোইশিন পুরক্নবা ইথিল পীবা ঙমহনগদবা ইন্তর্দিসিপ্লিনরী লর্নিংগী থৌওং খুমাং চাউশিলহনগদবনি। পব্লিক হেল্থকী মতাংদা তম্বসি হৌজিক থেংনরিবা তসেংবা ফিভমশিংদা য়ুম্ফম ওইগদবনি অমসুং মসিগীদমক্তা তম্লিবা মীওইশিংদা ৱারোইশিন পুরকপা ঙম্বগী স্কিল লৈহনগদবনি। পব্লিক হেল্থ এজুকেসন্না হেল্থ সীস্তেমগা পাউ ফাওনবা হেনগৎপগী মথৌ য়াম্না তারে, মরু ওইনা তোঙানবা থাকশিংগী হেল্থ সর্ভিসশিংগা, অমসুং মসিনা পব্লিক হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংবু অহোংবা পুরকপা ঙম্বা এজেন্ত শোইদনা ওইহনবা ঙমগনি অমসুং হেল্থ সীস্তেম্বু হেন্না মতিক চাবা অমসুং থাজবা য়াবা থাক্তা পুখৎপা ঙমগনি”।
আই.সি.এম.আর.-এন.আই.ই.গী মতাংদাঃ
অনৌবা ফেসিলিতী অসিনা আই.সি.এম.আর.-এন.আই.ই.গী হৌজিক চত্থরিবা পব্লিক হেল্থ কেপাসিতী প্রোগ্রামশিংদা তেংবাংগনি। ইন্সতিত্যুৎ অসিনা ভারতকী পব্লিক হেল্থ ৱর্কফোর্স্পু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্বা ফিল্দ ইপিদেমিওলোজী ত্রেনিং প্রোগ্রাম (এফ.ই.তি.পি.) কয়া ইং ২০০১দগী পাংথোক্তুনা লাক্লি। ইন্সতিত্যুৎ অসিনা তমিল নাদুদগী ৯০ য়াওনা লৈবাক্কী রাজ্য/য়ু.তি. ৩০দগী পব্লিক হেল্থ প্রোফেস্নেল ৩০০ হেনবদা ত্রেনিং পীখ্রে। ভারতকী পব্লিক হেল্থ সীস্তেমগী এফ.ই.তি.পি. ত্রেনীশিংনা দিজাজতর অমসুং লাইনা শন্দোকপগুম্বা পব্লিক হেল্থ ইমর্জেন্সী কয়াদা তেংবাংদুনা, হকশেলগী প্রোগ্রামশিংনা করম্না থবক তৌই য়েংশিন্দুনা অমসুং মখোয়-মখোয়গী রাজ্যশিংগী অহানবদা মিৎয়েং চঙদবা য়াদবা মীয়ামগী হকশেলগী শিংনবা কয়াগী ৱারোইশিন পুথোকপা ঙম্নবগীদমক্তা ইপিদেমিওলোজীগী স্তদী কয়া পাংথোক্তুনা পব্লিক হেল্থকী স্কিল কয়া তম্লি। ইন্সতিত্যুৎনা অসিনা পাংথোকপশিংদি- (১) এম.পি.ঐচ. য়ৌরক্কদবা চহি অনিগী ইন্দিয়া এফ.ই.তি.পি., (২) ইন্দিয়া ইপিদেমিক ইন্তেল্লিজেন্স সর্ভিস (ই.আই.এস.)- সাউদর্ন হব, (৩) এফ.ই.তি.পি. - নোন-কম্ম্যুনিকেবল দিজিজ অমসুং (৪) ইনত্ত্রমেদিএৎ এফ.ই.তি.পি. - নোন-কম্ম্যুনিকেবল দিজিজ।